به گزارش خبرنگار مهر، از آنجا که روح انسان، مهم ترین جنبه وجودی اوست، لذا هر آن چه که بر آن اثر بگذارد می تواند در کمال و سقوطش، موثر باشد و از این جا اهمیت اثر موسیقی بر روح و روان انسان مشخص می شود، امر مهمی که امروزه موسیقی استان با وجود پتانسیل های فراوان و گروههای متعدد خود که گهگاه در خارج از کشور نیز برنامه های آنان با استقبال مناسب علاقمندان خود روبرو می شود در تلاش برای رسیدن به آن جایگاه است.
اما به واسطه همین تاکید فراوان روانشناسان و جامعه شناسان بر روند تاثیر موسیقی بر سلامت فرد و جامعه، انتظار میرود که مسئولان این حوزه فعالیت خود را دو چندان کرده با برنامه ریزی و حمایت های خود شرایط لازم را برای اجراهای متناوب گروه های بومی بخصوص در شهرستان ها در طول سال فراهم کنند و از محدود شدن اجراهای آنان تنها در زمان برگزاری جشنواره ها جلوگیری کنند.
نبود امکانات و دشوار بودن اخذ مجوز کنسرت از جمله مشکلات اساسی موسیقی در شهرستان ملایر
در همین رابطه یکی از اعضای گروه موسیقی همراز ملایر که طی دو سال اخیر موفق به دریافت مقام اول گروه نوازی جشنواره استانی نیز شده است در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: نبود امکانات و دشوار بودن اخذ مجوز کنسرت از جمله مشکلات اساسی موسیقی در شهرستان ملایر است.
فرامرز سپهرنیا افزود: در ملایر تنها دو گروه موسیقی فعال داریم که قطعا نمی تواند پاسخگوی جمعیت شهر و حجم زیاد علاقمندان باشد.
این هنرمند موسیقی گفت: ازطرفی گذشته از انرژی زیادی که صرف دریافت مجوز می شود متاسفانه شاهد هستیم که از جانب مسئولان تذکراتی نیز مبنی بر عدم تبلیغات و اطلاع رسانی نیز داده می شود لذا همه این موارد باعث شده که اجرای موسیقی در ملایر عملی شبیه به خلاف جهت آب شنا کردن باشد با این حال سعی ما بر این است که حداقل سالی یک کنسرت در این شهر داشته باشیم.
سپهرنیا ادامه داد: واقعا مشخص نیست که یک هنرمند باید وقت خود را برای تحقیق، تمرین و ارائه کار بهتر صرف کند یا برای دریافت مجوز اجرا ؟
وی همچنین افزود: در آخرین اجرای گروه ما که اوایل تیرماه گذشته بود با اینکه به نحوی حتی اجازه تبلیغات نداشتیم ولی استقبال بسیار خوبی از برنامه شد البته بازهم با نبود امکانات کافی و عدم اطلاع رسانی مناسب روبرو بودیم که به ناچار مجبور شدیم با هزینه های شخصی خود برخی کمبود ها از قبیل صدا بردار و تجهیزات صوتی را جبران کنیم.
از نقاط قوت موسیقی همدان توجه به برگزاری منظم جشواره استانی در چند سال اخیر است
این هنرمند 37 ساله اظهار داشت: یکی از نقاط قوت موسیقی استان همدان توجه به برگزاری منظم جشواره استانی در چند سال اخیر و دعوت از اساتید و داوران برجسته کشور بوده که حرکتی مثبت به نظر می رسد.
سپهرنیا ادامه داد: به این نکته نیز باید توجه کرد که اگر قرار است موسیقی استان فقط برای برگزاری سالانه جشنواره ها باشد پس گروه های موسیقی نیز تفکر و هدف خود را برای همان 20 دقیقه فرصت اجرا در جشنواره مهیا می کنند و یا اینکه حتما باید در مسابقاتی با کیفیت مطلوبتر و مناسب تر شرکت داده شده و یا خود استان بانی برگزاری جشنواره های سطح بالاتری برای آنها باشند.
وی که بیش از 10 سال سابقه تدریس "نی" در آموزشگاه موسیقی ملایر را دارد ضمن مناسب توصیف کردن محیط این آموزشگاه ها گفت: وضعیت آموزشگاه ملایر (که در حال حاضر تنها دو اموزشگاه است) شکر خدا خوب بوده و محیط مناسبی به خصوص برای قشر جوان فراهم شده تا بتوانند از اوقات خود بنحو احسن استفاده کنند.
عدم تبلیغات و اطلاع رسانی مشکل اصلی جذب هنرجو و توسعه هنر موسیقی در ملایر
این هنرمند موسیقی عنوان داشت: متاسفانه عدم تبلیغات و اطلاع رسانی مشکل اصلی جذب هنرجو و توسعه هنر موسیقی در ملایر می باشد.
وی افزود: به جز اداره ارشاد اسلامی که واقعا در زمینه صدور مجوز ها باید بیشتر همکاری کرده و امکانات لازم برای سالن ها را فراهم کنند، می طلبد که سایر ارگان ها به خصوص شهرداری و شورای شهر نیز در زمینه اطلاع رسانی و تبلیغات حمایت خود را از همه رشته های هنری بویژه موسیقی داشته باشند.
سپهرنیا در پایان سخنانش بیان داشت: با توجه به افزایش جمعیت شهر ملایر، در حاشیه و معابر پر رفت و آمد فرهنگسازی های لازم را داشته باشند تا علاقمندان بتوانند از نزدیک شاهد اجرای زنده هنرمندان خود باشند.
نظر شما