به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، مهندس مهدي نويد ادهم، امروز در كارگاه آموزشي "آموزش مشاوران تعليم و تربيت اسلامي در آموزشهاي غيررسمي" با تاكيد بر استفاده بهينه از آموزشهاي غيررسمي براي تعميق و گسترش فرايند يادگيري در تعليم وتربيت ديني اظهار كرد: متاسفانه محافظه گرايي و انعطاف ناپذيري نسبت به مسائل زندگي در نظام تعليم و تربيت، آسيبهاي بسياري براي آموزش و پرورش در بر داشته است.
وي با اشاره به اينكه آموزش و پرورش رسمي ارائه شده از سوي دولتها تنها زمينه ساز دين باوري، نه نماينده و سمبل آن است، گفت: بر اين اساس مترادف كردن دين باوري با دولتي بودن و فعاليت صرف آموزش و پرورش در اين زمينه خطاست؛ براين اساس شاخص دينداري ارزيابي نحوه عملكرد معلمان و مسوولان آموزش و پرورش نيست.
دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش با تاكيد بر اينكه دولت تنها مبلغ دين باوري است، آموزش و پرورش رسمي را داراي كاستيهايي در تعليم و تربيت ديني خواند و خاطرنشان كرد: متاسفانه در آموزش و پرورش رسمي كشور، دانش آموزان طبقه بندي شده بر اساس سن، منفعل در برابر برنامه هاي از پيش تعيين شده و داراي حداقل انگيزه فراگيري بوده و اين امر سبب نارسايي تعليم و تربيت ديني شده است.
وي با اشاره به اينكه محتوا و حجم كتب درسي در جامعه نيز در زمينه آموزشهاي اسلامي داراي كاستي است، افزود: محدوديت حجم، به روز نبودن و زمان بر بودن توليدات آموزشي، سوال برانگيزي، حافظه گرايي و تاكيد افراطي بر بعد دانشي تعليمات ديني در آموزشهاي رسمي نيز از ديگر ضعفهاي اين آموزشها براي تحقق تعليم و تربيت ديني است.
مهندس نويد ادهم در پايان گفت: براي تحقق اهداف تعليم و تربيت ديني، تنها از مجراي آموزش رسمي نمي توان عبور كرد؛ بنابراين برنامه هاي مكمل آموزشهاي غيررسمي بايد در تعليمات رسمي مورد توجه بيشتري قرار گيرد.
نظر شما