۵ شهریور ۱۳۹۲، ۱۰:۲۴

کوتاهی وزارت بهداشت در اعلام اعتبار اجرای قانون کاهش ساعت کار پرستاران

کوتاهی وزارت بهداشت در اعلام اعتبار اجرای قانون کاهش ساعت کار پرستاران

رئیس کل سازمان نظام پرستاری از کوتاهی دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت در ارزیابی و اعلام اعتبار مورد نیاز برای اجرای قانون ارتقاء بهره وری کارکنان بالینی نظام سلامت انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد میرزابیگی در پاسخ به انتقاد برخی روسای دانشگاههای علوم پزشکی مبنی بر تامین بودجه قانون ارتقای بهره وری از محل درآمدهایشان گفت: اگر وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی به قانون عمل می کردند الان این گرفتاری را نداشتند.

و با استناد به بند 8 و 9 آیین نامه اجرایی قانون ارتقاء بهره وری گفت: بر این اساس خود قانون برای حل مشکل تأمین اعتبار اجرای این قانون راهکار باز کرده است به این ترتیب که دستگاههای اجرایی اعم از دانشگاههای علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی و هر جایی که مجری این قانون است می تواند سالانه نیروی انسانی و بودجه ناشی از اجرای این قانون را پیش بینی و برای تصویب در مجلس به دولت پیشنهاد کنند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: از روسای دانشگاهها این سئوال را دارم که کدام یک از آنها از زمان اجرای این قانون در سال 89 تا کنون در بودجه سنواتی خود نسبت به بودجه مورد نیازشان برای اجرای قانون ارتقای بهره وری پیش بینی کرده و برای تصویب به دولت پیشنهاد داده است که مجلس آن را تصویب نکرده باشد.

وی با ابراز تأسف نسبت به کوتاهی دانشگاههای علوم پزشکی در پیش بینی بودجه مورد نیاز برای اجرای قانون ارتقاء بهره وری گفت: وزارت بهداشت در دور قبل این کار را نکرد و نمی دانم چه مسئله ای در کار بود که این اتفاق نیفتاد این در حالی است که بارها هم دولت و هم مجلس در پاسخ به پیگیری های نظام پرستاری گفته اند که چرا بودجه این قانون تا کنون به ما ارائه نشده است تا ما تصویب آن را بررسی کنیم، زیرا به هر حال کار کاشناسی و برآورد میزان نیاز به نیروی انسانی و بودجه در دستگاه های اجرایی صورت می گیرد.

میرزابیگی افزود: متأسفانه تاکنون عملا هیچ برآورد بودجه ای در مورد این قانون در بودجه های سنواتی دانشگاههای علوم پزشکی اعلام نشده است. هر ساله شهریور فصل بودجه نویسی دستگاههای اجرایی است لذا ما عملاً وارد فصل بودجه نویسی شده ایم آیا دوستانی که گله مند هستند، در مسیر برآورد نیاز خود برای اجرای این قانون اقدامی کرده اند که بتوانند در بودجه سال آینده آن را پیشنهاد دهند.

وی اضافه کرد: هر دانشگاهی باید جداگانه برآوردهای خود از اعتبار و نیروی انسانی مورد نیاز برای اجرای کامل این قانون را حساب و اعلام کند. زیرا بر اساس آماری که از خود دانشگاه ها گرفته بودیم تخمین اولیه ما 23 هزار نیرو بود و فکر می کردیم کافی باشد اما الان دانشگاهها می گویند این تعداد نیرو کفایت نمی کند. مشکلی نیست آمار جدید بدهند و در بودجه نویسی هایشان این نیاز را لحاظ کنند تا در مجلس بررسی شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری، در تشریح نحوه اجرای قانون ارتقاء بهره وری در دستگاههای اجرایی گفت: اینکه به طور مطلق بگویم قانون اجرا نشده است بی انصافی است زیرا اجرای قانون اتفاق افتاد و در حال اجرا شدن است، 23 هزار نیرو هم استخدام شده است، اما این تعداد کافی نبود و انتظار است دانشگاههای علوم پزشکی به جای گلایه نسبت به اینکه از محل درآمدهایشان کمبودهای ناشی از اجرای این قانون را می پردازند در بودجه های سنواتی خود برآورد نیاز کنند و آن را در قالب بودجه سنواتی به دولت و مجلس پیشنهاد دهند.

میرزابیگی افزود: طبیعی است اگر این روال قانونی طی شود و میزان نیاز به استخدام نیرو و بودجه مورد نیاز این قانون به مجلس اعلام شود و ما را در جریان بگذارند؛ سازمان نظام پرستاری هم پا به پای دانشگاهها و وزارت بهداشت پیگیر موضوع خواهد بود و قطعاً در مجلس و دولت راهکارهای قانونی را طی کرده و کمک می کنیم تا این قانون به درستی اجرا شود.

وی در مورد اجرای قانون ارتقاء بهره وری در مراکز خصوصی گفت: بعد از پیگیریهای سازمان نظام پرستاری در اوایل سال در بخشهای خصوصی نیز در بسیاری از مراکز این قانون اجرایی شد اما هنوز کامل نیست و سازمان نظام پرستاری مطمئنا این موضوع را مجدانه پیگیری می کند.

میرزابیگی خاطر نشان کرد: در چند ماه اخیر همانطور که اعلام کرده بودیم به دلیل فضای انتخاباتی و پرهیز از هرگونه برداشت سیاسی و التهاب در کشور از اعلام اسامی مراکزی که از اجرای این قانون سر باز می زنند امتناع شد اما از این پس به دنبال استقرار دولت قطعا همانند گذشته با قاطعیت نسبت به اجرای این قانون در تمام مراکز خصوصی نیز اقدام خواهیم کرد.

قانون ارتقای بهره وری کارکنان بالینی نظام سلامت در سال 1388 در مجلس تصویب شد و در سال 1389 وزیر وقت دستور اجرای آن را صادر کرد. مطابق این قانون باید ساعت کاری این کارکنان بر اساس سنوات خدمت،سختی کار و شیفت در گردش بین یک تا 8 ساعت در هفته کاهش پیدا کند.

همچنین مطابق این قانون کارکنان بالینی نظام سلامت مشمول مزایای مشاغل سخت و زیان آور شده و از جمله پرستاران شاغل در بخشهای روانی و سوختگی از یک ماه مرخصی اضافه بر یک ماه مرخصی استحقاقی سالانه برخوردار می شوند. علاوه بر آن این پرسنل نباید در یک شیفت کاری بیش از 12 ساعت متوالی کار کنند و هر ساعت کار آنها در شیفتهای غیر متعارف مانند شیفت شب و شیفت در روز تعطیل معادل 1.5 ساعت کار در شیفت معمولی محاسبه می شود.

کد خبر 2123792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha