به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین دهرویه پیش از ظهر سه شنبه درجمع خبرنگاران در دبیرخانه نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با اشاره به اینکه هشت سمنانی به دومین کنگره نخبگان فرهنگی هنری روستاها راه یافتند گفت: این کنگره به منظور شناسایی استعدادهای فرهنگی هنری روستاهای کشور، ایجاد انگیزه در بین جوانان روستایی برای مشارکت در ارایه طرح و برنامه های عملیاتی در راستای حفظ و ارتقای فرهنگ روستا، ورود جدی این جوانان به عرصه فعالیت های فرهنگی و هنری و ایجاد روحیه نشاط و شادابی فرهنگی برگزار می شود.
وی افزود: هشت نفر از فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد روستایی استان سمنان از ششم تا سیزدهم شهریور ماه ویژه برادران و خواهران به این کنگره در مشهد مقدس اعزام می شوند.
فعالیت 70 کانون فرهنگی هنری روستایی مساجد در استان سمنان
مسئول امور روستایی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان فعالیت در حوزه فرهنگ روستا، داشتن سابقه فعالیت در رشته های ادبی و هنری (تجربی، علمی)، دارای تالیفات و مقالات چاپ شده، تحصیل کرده رشته های مدیریت فرهنگی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)، دارای رتبه های استانی، ملی و ... در رشته های آثار هنری شامل تابلوهای خوشنویسی و نقاشی، طرح ها و پروژه های فرهنگی در قالب لوح فشرده، شعر و داستان را از ویژگی های نخبگی افراد شرکت کننده عنوان کرد.
دهرویه افزود: معصومه نبی زاده از کانون فرهنگ، ملیحه عاشور و اکرم رنجبر از کانون امیرالمومنین، محمد مهدی هاشمی از کانون ثامن الحجج، هادی جنتی از کانون غدیر، سید سعید نجاتی و علی شاهمرادی از کانون شهدای رکن آباد به این کنگره راهی راه یافتند.
وی با اشاره به فعالیت 70 کانون فرهنگی هنری روستایی مساجد در استان سمنان گفت: در حال حاضر 27 کانون روستایی در شاهرود، 15 کانون در گرمسار، 10 کانون در سمنان، 18 کانون در دامغان فعالیت دارند.
توجه برهویت فرهنگی در روستاها ضروری است
مسئول امور روستایی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با بيان اينكه کانون های فرهنگی هنری مساجد زمینه ساز اعتلاء وعظمت روستاها هستند، افزود: کانون های فرهنگی هنری در مساجد روستاها تمام فعالیتهای مورد انتظار از جمله آموزش های قرآنی، برنامه های هنرهای تجسمی تئاتر، سرود، شعر، تولید فیلم، برگزاری مراسم های ولادت وشهادت برگزار می شود.
دهرویه با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های کانون های فرهنگی و هنری مساجد در روستاها اظهار داشت: دبیرخانه کانون های مساجد استان سمنان از کانون های فرهنگی هنری روستائی در اجرای برنامه های مختلف حمایت می کند.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت توجه به هویت فرهنگی در روستاها اظهار داشت: این هویت شاید حلقه مفقوده بسیاری از هنجارها و ناهنجاریهای جامعه باشد که ضرورت باز تولید فرهنگی و هویت فرهنگی به اقتضای پیشرفت های علمی و فناوری روز دنیا را ایجاب می نماید.
مسئول امور روستایی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با بیان اینکه بازتولید فرهنگ روستا باید هم مسیر و همگام با توسعه اقتصادی باشد چرا که در عرصه اقتصاد نیز، نگاه سنتی به مقوله روستا به نگاهی نو و مدرن همراه با استفاده از فناوری های روز دنیا تبدیل شده است، ابراز کرد: توجه به فرهنگ روستاها در نگاه اول ممکن است خیلی مهم به نظر نیاید اما باید گفت باتوجه به گسترش روزافزون فناوری های نوین بحث تهاجم فرهنگی روستاها حایز اهمیت است.
کانون های مساجد روستایی بهترین مأمن برای حفظ فرهنگ در روستا هستند
دهرویه با اشاره به فرهنگ غنی روستا مانند همبستگی های قومی و محلی و آمادگی حضور در صحنه های ملی و حراست از کیان اسلامی و ملی اظهار داشت: با وجود این فرهنگ ممتاز در میان روستائیان می طلبد با توجه به منویات مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ، امکانات فرهنگی جهت حضور جدی در بخش بازسازی و توسعه و ساماندهی فرهنگ روستا فراهم آید.
وی کانون های مساجد روستایی را بهترین مأمن برای حفظ فرهنگ در روستا دانست و تصریح کرد: چهار کانون فرهنگی هنری مساجد روستاهای استان سمنان در سالجاری تاسیس شده است.
نظر شما