به گزارش خبرنگار مهر، حسین محمد پور زرندی در اولین روز نخسیتن اجلاس جهانی شهر اسلامی که با حضور اندیشمندان کشورهای اسلامی در قزوین برگزار شده است گفت: اسلام یک نظام ارزشی کامل است و شهر اسلامی باید منعکس کننده این ارزشها باشد.
پور زرندی تصریح کرد: دور شدن از ارزشها و معیارهای اسلامی در شهرهای کوچک و بزرگ زنگ خطر جدی در معماری و جهان اسلام است و فاصله گرفتن در فرآیند درازمدت می تواند آسیب های جدی برجای گذارد لذا باید با برگزاری نشست های تخصصی توجه مدیران و کارشناسان به اصول شهرسازی معطوف شود تا در کنار تهدیدات جهانی که علیه دنیای اسلام از جمله کشتارهای متعدد در کشورهای اسلامی بوجود آمده و فاصله گرفتن از مسائل اسلامی و دینی را موجب شده است را تحت تاثیر قرار دهیم.
معاون شهردار تهران بیان کرد: ارائه شاخص ها و چگونه شکل گرفتن شهرها با استفاده از فرهنگ اسلامی به شناخت دقیق از معیارهای اسلامی نیازمند است.
پور زرندی یادآورشد: محوریت مساجد به عنوان تمدن دینی نقش اساسی در سرنوشت افراد و افق حرکت آینده در همه کشورهای اسلامی دارد و قرار گرفتن مساجد جامع در عمق بازارها و حمایت بازاریان از جنبش های اسلامی از شاخص های قابل توجه در این موضوع است.
رئیس شورای سیاست گذاری نخستین اجلاس جهانی شهر اسلامی بیان کرد: تمدن اسلامی که قدمتی طولانی دارد نیازمند تلاش های گسترده ای است تا برای اجرایی شدن کالبدهای اسلامی در شهرها گام برداشته شود و برگزاری این اجلاس با اهداف پیش بینی شده حرکت ارزشمندی است که راهکارهای اجرایی را محقق می کند.
این مسئول اظهارداشت: با قدمت تاریخی شهرهایی مانند قزوین می توانند فنون جدیدی در شهرهای اسلامی ایجاد کرده و با معنا کردن سبک زندگی و روشهای اسلامی در شهرهای اسلامی الگوی مناسبی را معرفی کنند.
قزوین قطب علمی شهرهای اسلامی
پور زرندی تصریح کرد: با همکاری و تلاش همه اندیشمندان و متفکران که دغدغه معماری اسلامی را دارند شهر قزوین به عنوان قطب علمی شهرهای اسلامی می تواند تاثیر خود را بر روی سایر شهرها بگذارد و الگوی مناسبی در اجرا معرفی کند.
وی با بیان مهمترین ویژگی ها و دغدغه های این اجلاس برای کاربردی شدن فعالیتهای انجام شده گفت: تعریف جامع و فراگیر از شهر اسلامی، تعیین مولفه های اقتصاد شهری، تغییر نگرش معمول به شهر اسلامی، تدوین منشورهای جامع نظریات نوین در شهر اسلامی و تعیین ساختار شهرهای اسلامی و ارتباط با مراکز اقتصادی و جداکردن شهرهای اسلامی از دیگر شهرها در بخش معماری و معیشت باید مورد توجه همایش قرار گیرد.
پورزرندی اظهارداشت: خصایص شهرهای اسلامی در سه محور کاربردی، اجتماعی و اقتصادی باید دسته بندی شود و در اولویت قرار گیرد و در راستای ترویج فرهنگ و آداب اسلامی اقدام شود.
نظر شما