۹ شهریور ۱۳۹۲، ۲۱:۱۱

موسوی‌نژاد مطرح کرد:

انتقاد از اعلام قیمت خرید تضمینی خرما/ لزوم راه‌اندازی تشکل‌های قوی بین باغداران

انتقاد از اعلام قیمت خرید تضمینی خرما/ لزوم راه‌اندازی تشکل‌های قوی بین باغداران

بوشهر - خبرگزاری مهر: نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اعلام قیمت خرید تضمینی خرما خواستار ایجاد تشکل‌های قوی بین نخل‌داران شد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سیدمهدی موسوی‌نژاد عصر شنبه در نشست بررسی مشکلات نخل‌داران و خرما در شهرستان دشتستان اظهار داشت: دشتستان به عنوان یکی از قطب‌های کشاورزی استان بوشهر است و بخش عمده خرمای استان در این شهرستان تولید می‌شود.

وی به برخی از مشکلات نخلداران و فعالان عرصه خرما اشاره کرد و بیان داشت: رفع مسشکلات و دغدغه‌های نخل‌داران را به صورت جدی در دستور کار قرار داده‌ایم و تلاش‌های بسیاری را در این زمینه داشته‌ایم و همچنان نیز در این راستا تلاش خواهیم کرد.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تلاش همه مسئولان برای رفع مشکلات نخلداران، تصریح کرد: رفع دغدغه‌هایی که باغداران و تولید کنندگان خرما هرساله در فصل تابستان با آن مواجه هستند باید در دستور کار قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه اعلام قیمت خرید تضمینی خرما سودی برای نخل‌داران ندارد، افزود: اعلام این قیمت سودی برای کشاورزان ندارد و باعث سوءاستفاده دلالان بازرا خرما می‌شود وضرر آن برای کشاورزان و  نخل‌داران است.

قیمت خرما به نسبت تورم باید افزایش یابد

حجت‌الاسلام موسوی‌نژاد اضافه کرد: اعلام قیمت خرید تضمینی به‌صورت غیر ارادی به عنوان قیمت سقف قرار گرفته و مورد سوء استفاده دلالان واقع می‌شود درصورتی که باید به عنوان قیمت کف در بازار قرار بگیرد و این موضوع مشکلاتی را برای کشاورزان ایجاد می‌کند.

وی در ادامه از تعیین نرخ توافقی برای خرید خرما از کشاورزان نیز انتقاد کرد و بیان داشت: این قیمت نیز سودی برای کشاورزان ندارد و باعث سوء استفاده بیشتر دلالان می‌شود و سودجویان خرما را مفت از چنگ کشاورزان در می آورند.

حجت‌الاسلام موسوی‌نژاد ادامه داد: قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی باید به تناسب هزینه‌های تولید و تورم سالانه افزایش یابد در صورتی‌که تاکنون شاهد تحقق این امر نبوده‌ایم.

وی بر لزوم راه‌اندازی تشکل‌های قوی در بین باغداران تاکید کرد و افزود: کارشناسان وزارتخانه‌ای نیز دراین حوزه تحقیق و مطالعاتی انجام دهند تا مشکلات موجود در مسیر بسته‌بندی، بازاریابی و فروش خرما مرتفع شود.

نماینده دشتستان در مجلس به مشکلات شرکت‌های بسته بندی خرما اشاره کرد و ادامه داد: واحدهای بسته بندی استان بوشهر در مجموع 100 هزار تن ظرفیت دارند و اکثر واحدهای بسته‌بندی خانگی و صنعتی بدهکار سیستم‌های بانکی و فاقد سودآوری و حتی نقدینگی برای انجام امور خود هستند.

 

کد خبر 2126759

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha