۱۱ شهریور ۱۳۹۲، ۱۴:۵۰

حجت الاسلام محمودی:

علم امام صادق (ع) رمز احیای اسلام است

علم امام صادق (ع) رمز احیای اسلام است

ورامین - خبرگزاری مهر: مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) ورامین ضمن بیان ویژگیهای امام ششم شیعیان، علم ایشان را رمز احیای اسلام دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم سالروز شهادت امام صادق(ع) با حضور مردم ولایتمدار ورامین، در مصلی صاحب الزمان(عج) شهرستان ورامین برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام سید مهدی محمودی با اشاره به ویژگی های شخصیتی امام ششم شیعیان، اظهار داشت: امام صادق(ع) به گردن همه ما حق دارند و هرآنچه در بعد معرفتی، احکام و مذهب تشیع داریم به واسطه تلاشهای این امام همام است.

مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) ورامین افزود: هر امامی با توجه به عصری که در آن زندگی می کرد وظیفه مشخصی داشت که آن را به نحو احسن انجام داد و همانطور که امام حسین(ع) با خون خود اسلام را احیا کرد، علم امام صادق(ع) نیز رمز احیای اسلام است.

تربیت 4 هزار شاگرد نامدار در مکتب علمی امام صادق (ع)

وی عنوان کرد: امام جعفر صادق (ع) در شرایطی دشوار، با همت فراوان به احیا و بازسازی معارف اسلامی پرداخت و مکتب علمی عظیمی به وجود آورد که محصول و بازده آن، تربیت چهار هزار شاگرد متخصص همچون جابربن حیان، هشام بن حکم و محمد بن مسلم در رشته های گوناگون علوم بود.

این مسئول ادامه داد: امام صادق (ع)، مسایل فقهی و علمی و کلامی پراکنده آن عصر را به صورت منظم درآورد و در هر رشته از علوم و فنون شاگردان زیادی تربیت کرد که موجب گسترش دانش امام (ع) در رشته های مختلف معارف اسلامی، فقه، فلسفه، کلام و علوم طبیعی در جهان شد.

دید مثبت علمای اهل تسنن به امام صادق (ع)

حجت الاسلام محمودی متذکر شد: اهل تسنن هم نسبت به امام صادق با دید مثبت نگاه می کنند زیرا امامان اهل تسنن اعم از شافعی، حنفی و مالکی از شاگردان امام صادق (ع) بودند اما به انحراف کشیده شدند.

مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) ورامین تأکید کرد: مذاهب اسلامی هر یک به طریق مستقیم و غیرمستقیم از خرمن علمی ایشان بهره برده‌اند و مرجعیت علمی و محبت عاطفی به ایشان را باور دارند.

رهنمودهای امام صادق(ع) علاوه بر ابعاد دینی و علمی، در سیاست نیز راهگشا بود

وی گفت: برخلاف تصور عمومي، حركت امام صادق (ع) تنها در زمينه‏ هاي علمي خلاصه نمي ‏شد، بلكه امام فعاليت سياسي نيز داشت ولي اين بُعد حركت امام، بر بسياري از گويندگان و نويسندگان پوشيده مانده است.

این مسئول یادآور شد: از ويژگيهاي دوران امام صادق(ع) می توان به ایجاد فضاي مناسب و آزادي نسبي در شرایط آن زمان اشاره کرد که موجب فتح باب گفتگو و ارتباطات در زمينه هاي عقايد و فرهنگ ها شد و آن بدليل تنش هاي فزاينده بود که ميان دو حزب قدرتمند بني اميه و بني عباس بود.

این کارشناس مذهبی افزود: امام جعفر صادق(ع) هر چند خود در اين گونه تحريکات نظامي حضور رسمي نداشت، اما نظر مساعد داشته و به آن کار راضي بودند.

کد خبر 2127708

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha