به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر دكتر پرويز افشار در نشست خبري در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب افزود : زندانيان كه براي مدتي به مرخصي مي روند به نوعي سعي مي كنند در برگشت به زندان مواد مورد نياز خود را به طرق مختلف وارد زندان نمايند .
وي با تاكيد بر اينكه بايد از طريق سگ هاي مواد ياب و دستگاههاي مجهز از ورود مواد به داخل زندان جلوگيري به عمل آوريم گفت : داروهايي جايگزين همچون متادون باعث مي شود تا ديگر زندانيان نيازي به دسترسي به مواد مخدر نداشته باشند .
وي تصريح كرد : در گذشته شيوع سل بين 30 تا 150 برابر جامعه بود اما در حال حاضر با اجراي برنامه هاي مختلف به 8 برابر جامعه رسيده است.
دكتر محمد اسماعيل اكبري در سال 76 مسئله ايدز به صورت جدي در كشور مطرح شد و اين در حالي است كه پيش از آن حتي صدا و سيما نيز جرات بيان لفظ ايدز را نداشت اما امروز اقداماتي گسترده اي در جهت جلوگيري از اين بيماريها در جامعه و به خصوص زندانها صورت گرفته است.
وي افزود : در حال حاضر زندانهاي كشور از لحاظ بهداشت و درمان نسبت به زندانهاي ساير كشورهاي پيشرفته دنيا چندان عقب نيستند و حتي استانداردهاي ايزو را نيز كسب كرده اند .
اكبري توزيع سرنگ ، سوزن و تشكيل كلينيك هاي مثلثي درد را از مهمترين اقدامات در جهت كنترل بيماريها در زندان برشمرد و گفت : توزيع سرنگ و تشكيل كلينيك هاي مثلثي در كنترل بيماري ايدز، اعتياد و بيماريهاي جنسي بسيار موثر واقع شده است .
وي به دستور العمل رييس قوه قضاييه اشاره كرد و گفت : پيش از ارائه دستور العمل رييس قوه قضاييه همگان وزارت بهداشت را به دليل برخي اقدامات همچون توزيع سرنگ در گسترش اعتياد مقصر و مجرم تلقي مي كردند اما در بخشنامه مذكورعمل وزارت بهداشت كاملا منطقي و صحيح آورده شده است.
معاون سلامت وزارت بهداشت و درمان به اجراي طرح طبقه بندي زندانيان اشاره و تصريح كرد : در حال حاضر زندانيان بر اساس عوامل مختلفي همچون جنس ، جرم ، ماندگاري در زندان و سن ... طبقه بندي مي شوند كه اين امر به طور حتم در كنترل بيماريها تاثير بسزايي خواهد داشت .
رييس مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت نيز به رفتاريهاي پر خطر در زندان اشاره كرد و گفت : رفتارهاي پر خطر تنها مختص به زندانهاي كشور ما نيست و بررسي ها نشان مي دهد در ساير كشورها نيز شاهد چنين رفتارهايي در زندانها هستيم .
دكتر محمد گويا مصرف سرنگ و سوزن مشترك ، خالكوبي ، روابط جنسي در داخل زندان و خسونت و نزاع را از عوامل گسترش بيماريهاي ايدز ، هپاتيت ذكر كرد و گفت : تجويز داروهاي جايگزين همچون متادون، افزايش ملاقات هاي حضوري به منظور جلوگيري از روابط نامشروع در كاهس اين بيماريها در زندانها بسيار موثر واقع شده است و حتي از ميزان خشونت در زندانها نيز كاسته است .
وي افزود : با موافقت قوه قضاييه مقرر شده تا افراد معتادي كه مرتكب جرم كوچكي مي شوند به جاي زندان در مراكز خاصي نگهداري كنند .
گويا در ادامه تصريح كرد : نگهداري معتادان در اين مراكز علاوه بر اينكه منجر به ترك اعتياد آنان مي شود مي تواند امكان حرفه آموزي را نيز براي آنان فراهم نمايد .
نظر شما