دکتر هادی حمیدیان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه مازندران به لحاظ ذخیره فلورین دارای رتبه اول میزان ذخایر کشور است، اظهارداشت: اما سهم آن از تولید کشور حدود یک پنجم (کمتر از 10 هزار) تن در سال است که این امر خود حاکی از وجود مشکلات در این بخش است.
وی مهمترین کاربردهای فلورین را درصنایع متالوژی ، صنعت فولاد و آلومینیوم، در تولید لعاب، در صنایع شیشه،تولید اسید فلوئوریک، در تولید اورانیم(ازهگزافلوراید)،نیمه هادی،صنایع پتروشیمی برای بنزین و محصولات بهداشتی عنوان کرد.
وی با اشاره به نیاز کشور به 150 هزار تن فلورین در سال و همچنین وجود تقاضا جهت صادرات این ماده معدنی، افزود: سرمایه گذاری و استخراج این ماده معدنی با ارزش است که می تواند اشتغالزایی مناسبی را نیز بدنبال داشته باشد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن مازندران بیان کرد: باید برای احساس امنیت کردن سرمایه گذاران شرایطی ایجاد نمود تا راغب به سرمایه گذاری در بخش فلورین و سرمایه گذاری قوی شوند.
حمیدیان یکی از مهمترین مشکلات در بخش فلورین استان را عدم اکتشاف اصولی و استخراج برپایه اطلاعات و داده های ناقص دانست و گفت: این امر موجب بروز مشکلاتی در بخش تولید و استخراج این ماده شده است.
وی اذعان داشت: اجرای عملیات اکتشافی تکمیلی ، عمقی ، تهیه نقشه های با مقیاس 1:500 و 1:1000 و شناسایی دقیق ذخیره در معادن فلورین ضروری به نظر می رسد.
وی همچنین تصریح کرد: اجرای این عملیات پرهزینه ، همراه با ریسک و سرمایه های ریسک پذیر است که از توان بخش خصوصی و بهره برداران استان خارج است و باید از بخش دولتی برای ارائه تسهیلات با بهره پایین تمهیداتی در نظر گرفته شود.
وی با اظهار تاسف از خام فروشی این ماده با ارزش تاکید بر زنجیره ای دیدن فلورین به صورت بخش های پی جویی، اکتشاف، آماده سازی ، استخراج، فرآوری، صنایع مورد نیاز مثل اسید hf بویژه درون استان داشت و
افزود: با فعال سازی بخش فرآوری و صنایع تکمیلی علاوه برافزایش درآمد اشتغالزایی مناسبی نیز برای استان به دنبال خواهد داشت.
نظر شما