۱۴ شهریور ۱۳۹۲، ۱۳:۳۳

حجت الاسلام مصباحی مقدم:

سیاست یارانه نقدی مردم را تنبل می‌کند/ برخی اتحادیه‌ها با تبانی قیمتها را بالا می‌برند

سیاست یارانه نقدی مردم را تنبل می‌کند/ برخی اتحادیه‌ها با تبانی قیمتها را بالا می‌برند

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: بعضی از سیاستها مردم را تنبل می کند که می توان در این رابطه به پرداخت یارانه نقدی اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم ظهر پنجشنبه در بیست و دومین اجلاس سراسری نماز با اشاره به اینکه ذکر الهی و یاد خدا و محور قرار گرفتن خدا در زندگی منشاء خیرات و حل مشکلات است، اظهار داشت: باید کاری کنیم که زندگی بر محور یاد خداوند متعال شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه بخشی از یاد خدا در قالب نماز معنا می یابد، تصریح کرد: نماز است که موجب می شود انسان در هر زمان از شبانه روز به یاد خدا باشد.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه خداوند به گونه ای نمازهای یومیه را قرار داده که انسان در تمام شبانه روز به یاد خدا باشد، افزود: زندگی انسان بر اساس نماز و اوقات نماز پایه ریزی شده است.

نماز، کسب و کار را پاک و حلال می کند

حجت الاسلام مصباحی مقدم با بیان اینکه نماز، کسب و کار را پاک و حلال می کند، گفت: تعطیل کردن کسب و کار به منظور نماز خواندن باعث نیرو گرفتن انسان برای درست عمل کردن در کسب و کار می شود.

وی یادآور شد: در گذشته نیز مومنان و حوزه های علیمه بر اساس ظهر و مغرب ساعتها را کوک می کردند و مبنا و محور کارها زمان نماز بود.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تنظیم کردن اوقات زندگی بر اساس اوقات نماز همان سبک زندگی اسلامی است، اظهار داشت: متاسفانه زندگی ماشینی و پرمشغله امروز مانع از این است که از این سبک زندگی چیزی بماند.

حجت الاسلام مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه کسی که به یاد خدا باشد سبک زندگی خاصی دارد، یادآور شد: چنین انسانی مطمئن به خداوند در تامین رزق و روزی است.

وی با بیان اینکه کسی که با تمام وجود در پی اقامه نماز است معتقد است که خداوند روزی را می رساند، گفت: چنین شخصی حرص نمی ورزد، حرام خواری نمی کند، غصب نمی کند و ربا خواری نمی کند.

در بازار اسلامی باید صداقت حاکم باشد

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بازاری که اعضا و اجزای آن مومنانی با سبک زندگی اسلامی هستند، سلامت اقتصادی حاکم بوده و احتکار، انحصار، گران فروشی و تبانی وجود ندارد.

حجت الاسلام مصباحی مقدم در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه سرمایه مادی، انسانی و اجتماعی سرمایه لازم برای فعالیت اقتصادی است، گفت: سرمایه اجتماعی به معنای یک نوع اطمینان خاطر در میان مردم در مورد فعالیت اقتصادی افراد است.

وی با بیان اینکه یکی از مبانی سرمایه اجتماعی وفای به عهد و پیمان است، اظهار داشت: امانت داری یکی دیگر از ارکان سرمایه اجتماعی است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در بازار اسلامی باید صداقت حاکم باشد، افزود: صداقت حاصل ایمان به خدا و یاد او است.

10 شاخص سلامت اقتصادی در اسلام

حجت الاسلام مصباحی مقدم با برشمردن 10 شاخص سلامت اقتصادی در اسلام گفت: دخالت حداقلی دولت در اقتصاد یکی از شاخص های سلامت اقتصادی است.

وی با بیان اینکه دولت نباید در اقتصاد زیاد ورود پیدا کند و منابع اقتصادی را قبضه کند، تصریح کرد: قیمت را باید بازار تعیین کند و ضروری است که کسب و کار برای فعالان اقتصادی باز باشد و دولت برای آنها مانع ایجاد نکند و سر راه راه آنها قرار نگیرد.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: نقش دولت نظارت بر جریان کسب و کار و جلوگیری از برزو بیماری های اقتصادی است.

حجت الاسلام مصباحی مقدم جریان عدالت در فرآیند اقتصاد را یکی دیگر از شاخص های سلامت اقتصادی دانست و افزود: حاکمیت سود سرمایه گذاری از دیگر شاخص های سلامت اقتصادی است.

اتحادیه ها گاهی با تبانی قیمتها را بالا می برند

وی با اشاره به اینکه در مناسبات اقتصادی سود سرمایه گذاری و نه سود پول باید حاکم باشد، تصریح کرد: اگر سود پول بدون اینکه وارد تولید شود مورد استفاده قرار گیرد همان ربا می شود و این امر همان چیزی است که بر بانکهای کشور حاکم است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود حاکمیت رقابت مثبت بر بازار را یکی دیگر از شاخص های سلامت اقتصادی دانست و اظهارداشت: رقابت منفی آن است که سرمایه گذارها به جان هم بیافتند و یکدیگر را حذف کنند.

حجت الاسلام مصباحی مقدم با تاکید بر  اینکه رقابت مثبت به معنای رقابت در عرضه خدمات است، یادآور شد: در بازار نباید تبانی حاکم باشد.

وی با بیان اینکه اتحادیه ها گاهی با تبانی قیمتها را بالا می برند، افزود: اگر اتحادیه ها نبودند چه بسا برای مردم بهتر بود.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی حاکمیت معنویت و اخلاق در اقتصاد را یکی دیگر از شاخص های سلامت اقتصاد دانست و افزود: حاکمیت شفافیت در بازار از دیگر شاخص هایی است که برای تحقق سلامت اقتصادی ضروری است.

بعضی از سیاستها مردم را تنبل می کند

حجت الاسلام مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه برقراری صداقت و وفای به عهد و پیمان از دیگر شاخص های سلامت اقتصادی است، اظهار داشت: بسیاری از پرونده های قضایی ناشی از بی صداقتی، دروغ و تقلب است که این امر شایسته بازار اسلامی نیست.

وی عشق به کار و کوشش را از دیگر شاخص های سلامت اقتصادی برشمرد و اظهار داشت: بعضی از سیاستها مردم را تنبل می کند که می توان در این رابطه به پرداخت یارانه نقدی اشاره کرد.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پرداخت یارانه نقدی باعث شده که برخی از کارگرها دست از کار بکشند و به همان میزان یارانه ای که به حساب آنها واریز می شود بسنده کنند، افزود: سیاستها باید سیاستهای تشویق به کار و تولید بوده و تقویت کننده باشد نه اینکه پول بدهد.

حجت الاسلام مصباحی مقدم پیشتازی نسبت به دشمنان اسلام را از دیگر شاخص های سلامت اقتصادی دانست و گفت: جامعه اسلامی باید از نظر اقتصادی جامعه ای پیشتاز باشد.

کد خبر 2129608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha