احمد اسماعیلزاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بر پایه یافتههای حاصل از مطالعات انجام شده، به نظر میرسد که مصرف نوشیدنیهای شیرین به دلیل محتوای بالای كالري و قند ساده ممکن است سبب افزایش وزن، چاقی و مقاومت انسولینی در افراد میشود و احتمال خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
وی بیان داشت: با وجود شيوع سرطان ها در بيشتر نقاط دنيا به نظر ميرسد كه الگوي بروز سرطان در ايران با ساير نقاط دنيا تفاوت دارد كه ميتواند ناشي از تفاوتهاي محيطي، تغذيهاي، ژنتيكي و سبك زندگي باشد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: اگر چه دلايل روشن و كافي از ارتباط بين يك ماده مغذي خاص و بروز تومور وجود ندارد اما اثرات مواد مغذي مختلف در غذا ممكن است با يكديگر تداخل داشته باشند.
عادات غذایی نامناسب طولانی مدت سبب بروز سرطان در افراد میشود
اسماعیلزاده ادامه داد: با توجه به مزمن بودن روند سرطاني شدن سلولها، به نظر ميرسد عادات طولاني مدت غذايي فرد بر بروز سرطان تأثير ميگذارد.
وی با اشاره به اینکه افزايش دريافت كالري و چاقي نيز ممكن است فرايند شروع و گسترش سرطاني شدن سلولها را تحت تأثير قرار دهد، یادآورشد: پرخوري، به ويژه مصرف زياد چربي به عنوان يك عامل خطرساز افزايش دريافت كالري، به طور مستقيم با افزايش وزن ارتباط دارد.
عضو مركز تحقيقات امنيت غذايي دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ابراز داشت: در سه دهه اخير، شيوع چاقي و اضافه وزن در بالغين و بچهها، روند رو به افزايش داشته است.
وی يكي از دلایلی كه به موازات چاقي در جمعيتها پيش رفته است، افزايش دريافت كالري به صورت كالريهاي مايع و نوشيدنيهاي شيرين است، گفت: برخي تحقيقات نشان ميدهند كه كاهش دريافت نوشيدنيهاي پركالري منجر به كاهش وزن شده كه تأثيرآنها در كاهش وزن، قويتر از كاهش دريافت مواد جامد پر كالري بوده است.
.
نظر شما