۱۸ شهریور ۱۳۹۲، ۱۲:۴۸

دیگر در پایانه های مسافربری سر درد نمی گیرید

دیگر در پایانه های مسافربری سر درد نمی گیرید

دانشمندان با استفاده از تحلیلهای رایانه ای و به خدمت گرفتن فناوری موفق به ارائه نرم افزاری شده اند که با استفاده از آن اعلانهای عمومی در نقاطی چون ایستگاه های قطار و هواپیما کمتر آزار دهنده و بیشتر قابل فهم باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اعلانهای ایستگاه های قطار و هواپیماها برای افرادی که به کرات با این وسائل نقلیه سفر می کنند بسیار آزار دهنده است، این صدا به قدری بلند است که گاهی باعث سردرد می شود و از سوی دیگر به قدری نامفهوم است که درک آنها درست در زمانی که به آن نیاز داریم، غیر ممکن می شود.

شاید روزی این صدای آزار دهنده که به جزئی از سفر تبدیل شده به یک خاطره از گذشته تبدیل شود، چرا که دانشمندان مدعی شده اند راهی یافته اند که اعلانهای عمومی نه تنها قابل فهم باشد بلکه به صورت آرامتری ارائه شود.

محققان دانشگاه ادینبورو با تحلیل این که ما در جمع و یا مکانهای شلوغ هنگامی که می خواهیم صدایمان شنیده شود به این نتیجه رسیده اند که انسان در این مواقع تنها صدای بلند را انتخاب نمی کند بلکه بخشهای خاصی از یک جمله را با کاهش صدای خود و یا تغییر لحن مورد تأکید قرار می دهد و مغز سایر کارها را انجام می دهد.

دانشمندان با استفاده از نتایج این تحقیقات یک برنامه رایانه ای تولید کرده اند که بر عناصر مهم جمله تأکید می کند.

آنها این نرم افزار را با پخش صدها جمله تغییر یافته از طریق یک سیستم اعلان عمومی آزمایش کردند. صدها نفر از مردم به آنها گوش داده و کلام آن را قابل درک دانسته اند.

دانشمندان اعتقاد دارند که کلماتی که بر این اساس گفته می شوند حتی در صورت کم بودن صدا قابل درک هستند و اعلانها کمتر آزار دهنده می شوند.

سیمون کینگ استاد پردازش کلام در دانشگاه ادینبورو اظهار داشت: با این روش مسافران در ایستگاه های قطار و فرودگاه ها جملات بیشتری را متوجه شده و میزان سردرد ناشی از این صدای بلند کاهش می یابد.

دکتر کاسیا والنتینی بوتینهائو به عنوان همکار تحقیقاتی این پروژه اظهار داشت: محیطهای شلوغ درک آنچه که گفته می شود را دشوار می سازد، از سوی دیگر بلندکردن صدای این اعلانها هوشمندانه ترین راه حل تلقی نمی شود. نتایج ما یک گزینه جدید ارائه می کند، ما کلام را مفهوم تر کرده بدون این که شدت صدا را افزایش دهیم.

این تیم تحقیقاتی نتایج خود را در یک همایش ارتباطات در شهر لیون فرانسه ارائه کرده و امیدوارند که دست اندرکاران این صنعت به نرم افزار علاقمند شوند.

کد خبر 2132033

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha