۱۸ شهریور ۱۳۹۲، ۱۴:۱۶

دیزج نژاد اعلام کرد:

توسعه همکاری ایران و ترکیه با راه اندازی شهرک مشترک مرزی

توسعه همکاری ایران و ترکیه با راه اندازی شهرک مشترک مرزی

ارومیه- خبرگزاری مهر: معاون امور برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی گفت: همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران و ترکیه با راه اندازی شهرک صنعتی مشترک مرزی توسعه می یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا دیزج نژاد ظهر دوشنبه در جریان دیدار با سرکنسول جدید ترکیه در ارومیه ضمن تاکید بر لزوم ارتقاي سرمايه گذاریهاي مشترك بين ايران و تركيه، افزود: ارتقاي سرمايه گذاري هاي مشترك از اولويت هاي روابط خارجي آذربايجان غربي با كشورهاي همجوار بخصوص استان هاي مرزي تركيه است.

وی اظهار داشت: با توجه به فراهم بودن زمينه همكاري ميان آذربايجان غربي و استان هاي مرزي تركيه، انتظار مي رود با افزایش مراودات در راستاي ارتقاي سطح مبادلات تجاري و اقتصادي، تحرك و تسهيلات بيشتري براي تجار در مرزهاي مشترك انجام شود.

معاون امور برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی در ادامه به اهميت بخش خصوصي در گسترش روابط فيمابين اشاره و اعلام کرد: اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي اروميه در سال هاي اخير فعال تر شده و  بعنوان يك ظرفيت مهم در بخش خصوصي استان مي تواند روابط با تجار فرامرزي را ارتقا بخشد.

دیزج نژاد همچنين منطقه آزاد ماكو را فرصتي مناسب براي فعاليت هاي مشترك ميان ايران و تركيه عنوان كرد و گفت: منطقه آزاد ماكو با توجه به وجود پتانسيل هاي موجود ميان دو طرف، مي تواند زمينه را براي فعاليتهاي توليدي مشترك در منطقه فراهم نمايد.

وی احداث شهرك صنعتي مشترك را از ديگر عوامل ارتقاي همكاري هاي متقابل در بخش هاي توليدي، اقتصادي و صنعتي دانست و عنوان کرد: در حال حاضر جانمايي اين شهرك در مرز ساري سوي بازرگان مشخص شده و ما آمادگي لازم را براي پيشبرد و اجراي اين طرح داريم.

معاون امور برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه توسعه و گسترش فعاليت هاي مرزي با هدف رونق و بهبود فضاي كسب و كار براي مرزنشينان از ديگر عواملي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد، یادآور شد: بايد با توسعه زيرساخت هاي لازم و معرفي جاذبه هاي گردشگري، زمينه را براي ارتقاي صنعت توريسم ميان ايران و تركيه فراهم کنیم.

ديزج نژاد ادامه داد: آذربايجان غربي بعنوان يكي از استان هاي مستعد و جاذب گردشگري، مي‌تواند در رونق صنعت گردشگري در منطقه نقش بسزايي را ايفا كند كه اين ظرفيت بايد با تلاش هاي طرفين موجب تعامل هر دو كشور و استان هاي همجوار شود.

سركنسول تركيه در اروميه نيز در اين ديدار گسترش روابط مرزي را مورد تاكيد قرار داد و گفت: زمينه همكاري هاي اقتصادي، تجاري و گردشگري بين ايران و تركيه فراهم بوده كه در اين ميان آذربايجان غربي در جهت تسهيل و توسعه اين مراودات نقش بسزايي را ايفا مي كند.

محمد بولوت اظهار داشت: توجه و رونق پروازهاي مستقيم بين اروميه و استانبول و اروميه و ديگر شهرهاي تركيه مي‌تواند عامل مهمي براي بسط و توسعه فعاليت هاي گردشگري و اقتصادي محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه با فعال کردن بازارچه هاي مرزي مشترك ميان طرفين نيز مي توان در جهت بهبود و گسترش روابط گام برداشت و اين مهم بايد در دستور كار هر دو طرف قرار گيرد، گفت: بايد زمينه هاي آشنايي و مراوده ميان مردم دو طرف را نيز با توسعه گردشگري و سرمايه گذاري هاي مشترك فراهم  کنیم.
 

کد خبر 2132189

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha