۲۰ شهریور ۱۳۹۲، ۱۰:۳۹

گزارش خبری/

بقاع متبركه قطب هاي فرهنگي براي وحدت و همدلي/ 108 بقاع متبركه در كردستان وجود دارد

بقاع متبركه قطب هاي فرهنگي براي وحدت و همدلي/ 108 بقاع متبركه در كردستان وجود دارد

سنندج - خبرگزاری مهر: وجود مبارک امامزادگان در هر خطه اي از ايران اسلامي شرايط و فضاي جامعه را به سمت و سوي معنويت، اخلاق و حيات اخروي سوق می دهد و به همين دليل وجود اين ظرفيت هاي ويژه در استان كردستان باعث شده است تا نه تنها خود مردم استان بلكه ساير مردم كشورمان نيز در قالب گردشگران مذهبی راهی اين ديار مي شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، بنا به گفته مقام معظم رهبری تبديل شدن بقاع متبرکه به قطب هاي فرهنگي در سراسر کشور از حيث آنکه انتساب آنها به پيشوايان ديني برمی گردد یک راه برای اتحاد و همدلی مردم جامعه است و به همين دليل استفاده از اين ظرفيت در كشور بايد به صورت ويژه ازسوي مديران و مسئولان پيگيري و دنبال شود.

محل بقاع و امامزادگان همیشه محلی برای تجمع مردم در مراسمات مختلف بوده است و به ويژه در کشور ما بعد از انقلاب اسلامی ایران در سال 57 امامزادگان بیش از گذشته رونق گرفته و حضور مردم در جوار آنها بیشتر شده است.

وجود امامزادها در کشور ما منشا خير و برکات فراواني از حيث مختلف معنوي، ديني، اخلاقي و حتي مسائل اجتماعي، سياسي و اقتصادي براي مردم داشته است و همچنین حضور بقا امامزادگان فضاي کشور را اخلاقي و معنوي کرده و هرجا گنبد و گلدسته اي ديده مي شود، نماد مذهب و دين است و اين جلوه های آثار روحي و رواني مثبت امامزادگان در جامعه است.

نذوري که مردم به امامزادگان هديه مي کنند باعث آباداني شده و مناطقي که امامزاده اي در آنجا حضور دارد نيز به محلي براي مردم ديندار تبديل مي شود به گونه اي كه بارگاه امام رضا(ع) از ائمه و اهل بيت يكي از بزرگترين مكان هاي گردشگري ديني و مذهبي شرق كشور است كه سالانه زائرين بي شماري را از سراسر جهان اسلام نيز به حضور مي طلبد.

تبديل امامزادگان در هر شهري كه وجود دارد به قطب فرهنگي و مذهبي تبديل شده است و به دليل تاثير زيادي كه اين مهم بر مسائل گوناگون در زندگي فردي و اجتماعي، مسائل سياسي، عاطفي و حتي سبك و سياق زندگي اشخاص به جاي مي گذارد قابل لمس است و به همين دليل است كه مسئولان و مديران بايد با برنامه ريزي مناسب از ظرفيت هاي اين بخش به خوبي بهره برداري كنند.

در كنار رسالت هاي مديران و مسئولان دشمنان و مخالفان از تاثيرگذاري مذهب و عناصر ديني و قطب هاي اخلاقي و معنوي در هراس هستند و با تبليغات سوء قصد دور كردن مردم از زيارتگاه هاي ديني را دارند كه البته تا كنون براي اجرايي كردن اين توطئه خود ناكام مانده اند ولي عليرغم اين شرايط لازم است مسئولان براي حفاظت از جايگاه معنوي بارگاه امامزادگان بيش از پيش تلاش كرده و فعاليت هاي مختلف فرهنگي در حوزه حضور و شخصيت امامزادگان را افزايش دهند.

استان كردستان يكي از مذهبي ترين مناطق ايران اسلامي كه همراه با مردماني دينمدار و اسلام محور يكي از مكان هاي ويژه اي است كه از لحاظ وجود بقاع متبركه مساجد در كشور سرآمد است.

بارگاه امامزاده هاجره خاتون(س) خواهر بزرگوار امام رضا(ع) و دخت گرانمايه امام موسي كاظم(ع) در استان كردستان و شهرستان سنندج واقع در بخش مركزي شهر سنندج بعد از خراسان رضوي، قم، شاهچراغ و جمكران نياز به تبديل شدن به قطب ديني را دارد.

محل سكونت حضرت هاجره خاتون بانوي كردستان كه امروزه آرامگاه ايشان است، تبديل به مسجد و بقعه براي زيارت دوستداران اهل بيت شده است كه روزگاري مامن امن خواهر امام رضا (ع) بود و بعدها با گسترش دالان ها و اتاقك هاي در اطراف حياط آن مكتب خانه ديني و قرآني براي فراگيري دانش و علوم قرآن احداث شده بود و البته در سال 90 ساخت و سازهاي براي تغيير فضاي امامزاده و گسترش آن ايجاد شد و هنوز هم ساخت و سازهاي مربوط به امامزاده ادامه دارد.

در كنار اين مهم در ساير شهرها و حتي روستاهاي مختلف استان كردستان گلدسته هاي خودنمايي مي كند كه هر كدام نماد وجود بقاع مبتركه اي است كه روزانه خيل عظيمي از مردم مسلمان را به دامن خود مي كشند.

مديركل اوقاف و امور خيريه استان كردستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعيت بقاع مبتركه اين استان، اظهار داشت: تعداد 108 بقاع و اماكن مذهبي متبركه در استان كردستان وجود دارد كه مايه مباهات و حضور مردم بومي و توريست هاي مذهبي در اين مكان ها نشان از والا بودن شان و شخصيت امامزادگان و دارا بودن روح تعالي در بين مردم استان است.

سلمان روحي بيان كرد: در شهرستان سنندج تعداد 16 بقاع و مكان مذهبي متبرك وجود دارد و قروه با 21 مورد بيشترين تعداد را دارد، سقز 19 مورد، بيجار 14 مورد، مريوان 13 مورد، بانه 12 مورد، در كامياران و ديواندره هر كدام چهار مورد و دهگلان و سروآباد به ترتيب سه و دو مورد بقاع متبرك وجود دارد.

وي افزود: در استان كردستان از 108 مورد بقعه متبرك 47 مورد مربوط به بقعه امامزادگان، 41 مورد آرامگاه و 16 مورد را زيارتگاه هاي مذهبي تشكيل مي دهند كه اين آرامگاه ها نماد و نشانه اي از علاقه و عشق مردم كردستان به اهل بيت و امامزادگان است.

مديركل اوقاف و امور خيريه استان كردستان در ادامه عنوان كرد: در محل چهار تن از امامزادگان و بقاع متبرك نيز قرآن هاي با قدمت زياد نگهداري مي شود و به همين دليل هم بر تعداد زائرين آنها نيز افزوده مي شود.

روحي با اشاره به نياز به تقويت بعد گردشگري امامزادگان و بقاع متبركه استان كردستان افزود:‌ 14 امامزاده و بقاع مبتركه واقع در استان كردستان داراي ضريح و مابقيه بدون ضريح هستند.

وي افزود: همچنين امامزادگان استان كردستان 25 مورد داراي شجرنامه و 83 مورد داراي اعيان هستند و مهمتر آنكه بقاع 66 مورد از امامزادگان استان داراي قدمتي بيش از 100 سال است و به همين دليل شمار زيادي از بناهاي ساخته شده در اين بخش داراي ارزش تاريخي و ميراث فرهنگي است.

وي با اشاره به اهميت درآمدزا بودن بقاع و نيز فراهم كردن موقعيت براي اين كار بيان كرد: 89 مورد از امامزادگان و بقاع متبركه كردستان فاقد درآمد مستقل هستند كه با افزايش موقعيت توريست پذيري آنها و معرفي بهتر آنها مي توان شرايط بهتري براي گردشگر پذير بودن در آنها فراهم كرد.

روحي با بيان اينكه در استان فرهنگي و ديني كردستان سه مسجد نيز كاركرد زيارتي دارند، يادآور شد: دو مسجد در شهر سنندج و يك مورد نيز در سقز داراي مزيت زيارتي با پذيرش حضور توريست و گردشگر مذهبي هستند كه البته بايد با فراهم كردن زيرساخت هاي لازم در اين بخش از تمامي ظرفيت هاي موجود به شكل بهتري بهره برداري كرد.

برگزاري کنگره و همايش هاي براي معرفي شخصيت امامزادگان استان كردستان مي تواند تاثير به خصوصي در ارتقاء موقعيت امامزادگان داشته باشد و البته در كنار اين مهم نسل جوان را با زندگي امامان (ع)، ولايت، حکومت ديني و فلسفه سياسي اسلام و امامت آشناتر مي كند چرا كه بزرگداشت و تجليل امامزادگان باعث شناخت صحيح نسل جوان نسبت به آنان و سبب جهت گيري صحيح ذهني نسل جوان مي شود كه تاكنون چند مورد از اين همايش ها در كردستان نيز برگزار شده است.

در كنار برگزاري همايش هاي مختلف براي معرفي اين ظرفيت ارزشمند در كردستان، اطلاع رساني مناسب در كنار اين زيرساخت هاي لازم نيز در نزديكي اماكن متبركه از اهميت زيادي برخوردار است.

.......

گزارش: رويا عبدي

کد خبر 2133267

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha