نقی کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به بروز برخی مشکلات در انتشار اوراق مشارکت اجرای طرحهای توسعه منابع آب آذربایجان غربی، افزود: این در حالی است که با توجه به کم آبی دریاچه ارومیه و استفاده از حق آبه های استان جذب منابع مالی ضروری است.
وی ضمن تاکید بر لزوم روند اجرای طرح سد سیلوه پیرانشهر و آماده سازی سد برای آبگیری، افزود: 450 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای عملیات عمرانی سد مورد نیاز بوده که از این میزان 200 میلیارد ریال از محل اعتبارات وزارت نیرو و قرارگاه سازندگی تامین می شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با اشاره به اینکه یک هزار و 600 میلیارد ریالی اعتبار برای پرداخت بدهی پیمانکاران و اجرای طرحهای استانی شده نیاز است، اعلام کرد: سد بابا احمد چالدران، سد تاج خاتون چایپاره از طرحهای استانی حوزه منابع آبی هستند.
کریمی از اتمام مطالعات یک سد در خوی و 2 سد در جنوب آذربایجان غربی با هدف آبخوان داری خبر داد و گفت: استفاده از تسهیلات بانکی استان برای اجرای طرحهای کوچک زودبازده، اجرای طرحهای بین حوزه ای به منظور اعمال رویکرد مدیریت یکپارچه منابع آب در حوزه های آبریز سه گانه استان و احیای تالاب بین المللی دریاچه ارومیه نیز ضروری است.
انتقال آب از ارس به دریاچه ارومیه 14 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
وی با اشاره به اینکه بر اساس برآوردهای هزینه ای انجام شده انتقال آب از ارس به دریاچه ارومیه 14 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد، ادامه داد: همچنین برای احداث سد قزل داغ ماکو در حوزه آبریز ارس و برداشت 10 میلیون متر مکعب از 20 میلیون متر مکعب برای تامین آی منطقه آزاد تجاری ماکو با 500 میلیارد ریال اعتبار برنامه ریزی شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با اشاره به در دست مطالعه و اجرا بودن طرحهای توسعه زیرساختها و ارتقای علمی و فنی برای دستیابی به روشهای نوین تامین و توزیع آب، یادآور شد: بارور سازی ابرها و بازچرخانی بهداشتی پسابهای خروجی از فاضلابهای شهری یکی از راهکارها است.
کریمی با اشاره به انجام 24 پرواز برای بارور سازی ابرها در حوزه آبریز دریاچه ارومیه که 9 پرواز در آذربایجان غربی انجام شد، یادآور شد: بارور سازی زمینی ابرها در مراحل پایانی مطالعات قرار گرفته که در این راستا از حداکثر توان علمی کشور بهره گیری شده است.
نظر شما