۲۳ شهریور ۱۳۹۲، ۱۷:۱۰

مقیمیان خبر داد:

سالانه 14 تن "آنغوزه" در بشرویه برداشت می‌شود/ سودآوری 13 میلیارد ریالی برای بهره‌برداران

سالانه 14 تن "آنغوزه" در بشرویه برداشت می‌شود/ سودآوری 13 میلیارد ریالی برای بهره‌برداران

بشرویه – خبرگزاری مهر: رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بشرویه از برداشت۱۴ تن محصول آنغوزه در این شهرستان طی سال جاری خبر داد.

رضا مقیمیان هوش در گفتگو با مهر، اظهارکرد: شهرستان بشرویه بستری مناسب برای رویش گیاهان دارویی از جمله آنغوزه، آویشن، زیره سیاه، کاکوتی، گلپوره، بنه و بادام کوهی است که همین امر سبب افزایش توان اقتصادی بهره برداران این منطقه شده است.

مقیمیان با بیان اینکه آنغوزه از گیاهان دارویی مهم تیره چتریان با خواص فراوان است، عنوان کرد: درمان امراض سینه از جمله آسم، ذات‌الریه، برونشیت و سرفه و سرماخوردگی  و... از جمله خواص دارویی این گیاه است.

وی ادامه داد: آنغوزه گیاهی است چند ساله که ریشه های آن بصورت افقی و به موازات سطح خاک قرار دارند و بدلیل گستردگی ریشه، در امر حفاظت از خاک نقش مهمی را ایفا می کند.

وی با اشاره به آغاز برداشت محصول گیاه آنغوزه از کوهپایه های شرقی این شهرستان افزود: پیش بینی می شود بیش از 14 تن محصول آنغوزه در شهرستان بشرویه برداشت شود که از این مقدار پنج هزار و 600 کیلوگرم شیرابه و هشت هزار و 400 کیلو گرم کشته محصول گیاه آنغوزه خواهد بود.

مقیمیان با اشاره به اینکه کار نشان گذاری و شناسائی  این گیاه داروئی  از نیمه دوم اردیبهشت شروع می شود ادامه داد: برداشت محصول گیاه آنغوزه نیز از نیمه دوم شهریور ماه آغاز و تا پایان مهر ماه ادامه می یابد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بشرویه اظهار داشت: از میان هفت طرح بهره برداری این گیاه درسال 92 تنها یک طرح غیر مجاز اعلام شده است که این بیانگر مناسب بودن شرایط برای رویش آنغوزه در شهرستان بشرویه است.

وی محدوده رویش گیاه آنغوزه را ۱۱۳ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: این گیاه دارویی بیش از 13 میلیارد ریال برای بهره‌برداران شهرستان در آمدزایی دارد.

مقیمیان هوش با بیان اینکه گیاه انغوزه سالی یک بار برداشت می شود، گفت:  برداشت گیاه انغوزه فقط با داشتن مجوز است و برداشت غیر قانونی آن جرم محسوب می‌شود.

مسئولان استان خراسان جنوبی عنوان کرده اند 100 درصد این گیاه به کشورهای خلیج فارس و اروپایی برای استفاده در صنایع دارو سازی صادرات می‌شود و جای صنایع تبدیلی این گیاه با ارزش اقتصادی در ایران هنوز خالی است.

کد خبر 2135447

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha