به گزارش مهر، امامزاده ابراهیم خلیل صوفیان یکی از امامزاده هایی است که به لحاظ قرار گرفتن در ورودی صوفیان و نزدیکی آن به تبریز در هر روز سال علاوه بر اهالی منطقه شاهد حضور زائران زیادی از استان های دیگر کشورمان است چرا که به اعتقاد بعضی مردم امامزاده ابراهیم خلیل یکی از برادران امام رضا(ع) است و بهتر است قبل از رفتن به مشهد به آنجا رفته و ایشان را زیارت کنند.
قبر قدیمی ابراهیم خلیل صوفیان دست نخورده و سالم است
مديركل اوقاف و امور خيريه آذربايجان شرقی در گفتگو با مهر در خصوص شایعات چند روز اخیر اهالی صوفیان مبنی بر اینکه مقبره ابراهیم خلیل نبش شده و خالی است با تکذیب این شایعه گفت: قبر قدیمی ابراهیم خلیل صوفیان سالم است و هیچ گونه اقدامی برای کندن قبر این امامزاده صورت نگرفته و دست نخورده است.
سید شهاب الدین حسینی افزود: با توجه به اینکه بنای امامزاده تخریب شده بود اقدام به بتن ریزی شده و فعالیت های عمرانی در این امامزاده ادامه دارد.
کمبود بودجه باعث توقف بازسازی امامزاده ها می شود
وی با اشاره به روند کند بازسازی عمرانی این امامزاده گفت: بازسازی این امامزاده در قالب طرح مودت نزدیک دو سال است که همزمان با استان های سراسر کشور در قالب برنامه های سازمان اوقاف و امور خیریه قرار گرفته که در این طرح بازسازی و پرداخت هزینه اولیه توسط اداره اوقاف صورت می گیرد و بقیه هزینه بازسازی آن با همکاری و مساعدت مردم، خیرین و مسئولان استانی پرداخت می شود. دلیل روند کند فعالیت های عمرانی این امامزاده هم این است که با توجه به اینکه بازسازی این امامزاده با کمک های مردمی و با تزریق کمک های خیرین و شهرداری صورت می گیرد به مرور زمان به اتمام خواهد رسید.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان ادامه داد: طرح بهسازی مودت در 32 امامزاده استان از دو سال گذشته همزمان با استان های سراسر کشور آغاز شده و با کمک های مردمی و خیرین بهسازی می شوند.
حسینی گفت: در مکان هایی که حمایت مردم از بهسازی و بازسازی امامزاده آن منطقه بیش تر است روند فعالیت های عمرانی در آنجا بیش تر است.
وی افزود: تعمیر بخش زیر زمین این امامزاده به اتمام رسیده و ستون های طبقه دوم پایه ریزی شده و قرار است طی روزهای آینده ساخت ساختمان اصلی آغاز شود.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان در خصوص شایعاتی که ابراهیم خلیل برادر امام رضا (ع) است، گفت: ابراهیم خلیل عارف نامی متوفی ۴۵۷ قرن پنجم هجری یکی از چهار ناظر بازسازی شهر تبریز و پایه گذار مسجد جامع تبریز بعد از زلزله سال ۴۳۵ هجری و از متقدمان مشایخ آذربایجان است و مزار این عارف نامی به عنوان «امامزاده ابراهیم خلیل» در ورودیه قبرستان تاریخی شهر صوفیان واقع شده است.
حسینی افزود: بر اساس مستندات قرنهای هفت و هشت هجری قمری ابراهیم خلیل عارف پیری است که پس از دفن آن و شایعات مردم در این باره که وی امامزاده است از مزار او به عنوان امامزاده در جمع مردم منطقه یاد شده است.
امامزاده ابراهیم خلیل صوفیان پس از بازسازی به قطب فرهنگی منطقه تبديل می شود
مديركل اوقاف و امور خيريه استان با بيان اينكه امامزاده ابراهيم خليل(ع) صوفيان با مساحت 1500 متر دارای 44 بخش است، تأكيد كرد: با ايجاد اتاق مشاوره، مركز پاسخگويی دينی، کشتارگاه، كتابخانه و فضای مجازی برای جوانان و مدرسه در جوار اين امامزاده، آن را به يكی از قطبهای فرهنگی تبديل خواهيم كرد.
حسینی به فرمايشات مقام معظم رهبری مبنی بر تبديل امامزادگان به قطبهای فرهنگی اشاره کرد و گفت: با توجه به منويات مقام معظم رهبری امامزاده ابراهيم خليل(ع) صوفيان نيز بايد در كنار مساجد و تكايای صوفيان به يكی از قطبهای فرهنگی تبديل شود.
وی هم چنین با اشاره به اینکه در تابلوی ورودی این امامزاده نوشته شده ابراهیم خلیل یکی از نوادگان حضرت موسی بن جعفر (ع) است، گفت: طبق مستندات، ابراهیم خلیل صوفیان هیچ تعلقی به خانواده امام موسی بن جعفر(ع) ندارد و به علت شایع کردن مردم و خطاب کردن آن به امامزاده تبدیل به یک امامزاده شده است.
توسعه فضای امامزاده و تامین ماشین آلات از اقدامات مهم شهرداری است
شهردار صوفیان نیز با اشاره به همکاری و مساعدت شهرداری برای عمران و آبادانی امامزاده ابراهیم خلیل صوفیان گفت: شهرداری صوفیان در خصوص توسعه مکان و در تامین ماشین آلات برای فعالیت های عمرانی این امامزاده کمک می کند.
رسول ارشدی با بیان اینکه متراژ این امامزاده در سال های گذشته محدود بود گفت: با توجه به اینکه فضای این امامزاده محدود بود با همکاری شهرداری این مکان به 1500 متر توسعه یافته است.
وی افزود: این امامزاده در روزهای مختلف سال پذیرای زائران از شهرهای مختلف کشور است و با توسعه فضای آن، رفاه زائران فراهم می شود.
رسول ارشدی ادامه داد: با توسعه این امامزاده در صوفیان به لحاظ قرار گرفتن آن در نزدیکی تبریز، این مکان تبدیل به یک قطب فرهنگی می شود.
امامزاده ها از زمان های دور به علت اعتقادات قلبی مردمی که از باورهای دینی آنها نشات گرفته به عنوان مکان مقدسی برای راز و نیاز با خدا شناخته شده اند که دادن نذری از قبیل وجه نقدی، فرش، وسایل آشپزخانه، تابلو فرش های مذهبی و مهم تر از آنها سفره های نذری که افراد بسیاری از اطرافیان نذر دهنده را در امامزاده گرد هم می آورد پس از برآورده شدن حاجت ها برای ادای احترام به آن مکان مقدس از سنت های دیرینه مردم منطقه به شمار می آید.
با توجه به اینکه این امامزاده در ورودی صوفیان آذربایجان شرقی قرار گرفته، به لحاظ نزدیکی به شهر تبریز و قرار گرفتن آن در کنار بزرگترین پارک و قبرستان صوفیان روزانه افراد زیادی را در خود اسکان می دهد و پیش بینی می شود پس از توسعه و آبادانی تبدیل به یک قطب فرهنگی بشود.
ما نیز امید داریم که مردم و متولیان امر به کمک مسولان اوقاف و امور خیریه استان کارهای عمرانی این بقاع متبرکه که بیش از دو سال است شروع شده را به اتمام برسانند تا مانع شایعه پراکنی شوند.
..............................
گزارش از زهرا ناصران
نظر شما