به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی اکبر نجاتیصفا درباره هزینه درمان بیماریهای روانی گفت: بسیاری از بیماریهای شدید روانپزشکی، مزمن بوده و به همین خاطر این بیماران از دو محل متحمل بار اقتصادی میشوند. نخست اینکه بازده و ساعات کاری در این افراد به دلیل بیماریشان دچار افت شده و بنابراین ممکن است درآمد مطلوبی نداشته باشند و دیگر اینکه درمان بیماری نیز هزینههایی در بر دارد.
وی ضمن انتقاد از نقش حمایتی بیمهها به خصوص بیمههای تکمیلی در پوششدهی درمانی این بیماران خاطرنشان کرد: شاید هزینه درمان بیماریهای روانپزشکی در مقایسه با هزینههای مقطعی بسیاری از بیماریها که نیازمند عمل جراحی و مانند آن است، کمتر باشد اما مشاهده میکنیم که در طول زمان هزینه درمان بالایی بر بیمار تحمیل شده است، بویژه اینکه در مواردی نیز بیمار نیاز به بستری شدن دارد. در حال حاضر بسیاری از بیمه ها هزینه ای بابت روان درمانی پرداخت نمی کنند.
دبیر علمی سیامین کنگره سالیانه انجمن روانپزشکان ایران با بیان اینکه متاسفانه بخشهای روانپزشکی در نظام سلامت مورد غفلت و بی مهری واقع شدهاند، علت این امر را درآمدزایی پایین درمان این بیماران برای بیمارستانها دانست.
نجاتیصفا ادامه داد: در یک بیمارستان خدماتی چون اتاق عمل، جراحی، تصویربرداری و امثال آن درآمدزایی بیشتری برای بیمارستان دارد و به دلیل سیاست خودگردان بودن بیمارستان این بخشها بیشتر مورد توجه مدیریت بیمارستانها است. البته مصوباتی هم در وزارت بهداشت وجود دارد که اکثر بیمارستانهایی که تاسیس می شوند باید بخش روانپزشکی داشته باشند.
وی تعداد تختهای روانپزشکی را بویژه در شهرهای بزرگ بسیار کمتر از حد نیاز دانست و گفت: علاوه بر این ضرورت بستری بیمارانی که از سیستمهای قضایی به بیمارستانها ارجاع داده میشوند و در زندانها به سر میبرند نیز فشارهایی برای بیمارستانها ایجاد کرده است. زیرا این بیماران باید در اولویت قرار بگیرند که این خود در وضعیت فعلی با کمبود فضا و امکانات مشکلاتی را ایجاد کرده است.
بر اساس این گزارش، سیامین کنگره سالیانه انجمن روانپزشکان ایران از تاریخ 30 مهر تا 3 آبان به مدت 4 روز در سالن اجتماعات بیمارستان میلاد تهران برگزار میشود.
نظر شما