به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل احمدی ظهر یکشنبه در نشست هم اندیشی با فعالان چاپ و نشر استان کردستان با بیان اینکه بر اساس چشم انداز 20 ساله کشور در سال 1404 باید 35 درصد از جمعیت استان عضو کتابخانه های عمومی باشند، اظهار داشت: این در حالی است که اکنون تنها سه درصد از جمعیت کردستان عضو کتابخانه های عمومی و مشارکتی هستند و رسیدن به این رقم مشکل است.
وی افزود: ساخت و توسعه کتابخانه به عنوان یکی از شاخص های اصلی توسعه انسانی و تبیین مفاهیم فرهنگی و اجتماعی یک جامعه محسوب می شود و باید سعی کرد این شاخص ها را ارتقا داد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان با بیان اینکه با وجود ظرفیت های بالفعل و بالقوه، کردستان می تواند خاستگاه آثار فاخر و ملی و بین المللی در زمینههای گوناگون باشد، ادامه داد: توجه به حل مشکلات و حمایت از حوزه نشر می تواند زمینه های لازم را برای تولید و ارائه آثار ماندگار و مفید در سطح استان کردستان فراهم کند.
احمدی همچنین از راه اندازی بخش کتابهای وقفی و اهدایی در کتابخانههای عمومی استان خبرداد و یادآور شد: در حال حاضر این بخش در کتابخانه عمومی شهید ماموستا برهان عالی سنندج راه اندازی شده است.
وی به توسعه زیربنای فضاهای کتابخانه در کردستان نیز اشاره کرد و بیان کرد: فضای کتابخوانی در کردستان تا پایان سال 1404 باید به 100 هزار مترمربع برسد که در حال حاضر این رقم تنها 25 هزار مترمربع است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان گفت: در حال حاضر به ازای هر 100 نفر تنها 1.3 مترمربع فضای کتابخوانی وجود دارد و این در حالی است که این میزان باید تا پایان سند چشم انداز به هشت مترمربع به ازای هر 100 نفر برسد.
احمدی با تاکید بر لزوم کاهش این فاصله ها، اظهار داشت: همکاری متولیان بخش فرهنگ و حمایت از بخش های غیردولتی و فعال می تواند تا حدود زیادی به این مسئله کمک کند.
وی از ناشران استان کردستان خواست تا با تولید آثار فاخر و انتشار کتب ارزشمند به توسعه و گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی و نهضت مطالعه مفید کمک کنند.
نظر شما