به گزارش خبرگزاری مهر، شیرین ابوالقاسمی با اشاره به اینکه مرحله اول فاز اجرایی برنامه کشاورزی پایدار در محدوده پایلوت استان فارس با هدف افزایش سطح آگاهی در عرصه های زاگرس مرکزی اجرا شد، گفت: برنامه اجرایی کشاورزی پایدار با استفاده از دانش فنی کارشناسان استانی و محلی تدوین شد.
مدیر پروژه حفاظت از زاگرس مرکزی سازمان حفاظت محیط زیست، از ظرفیت سازی و افزایش آگاهی در میان افراد جامعه محلی در زمینه کشاورزی پایدار از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی از نیمه بهمن ماه 1391 لغایت اردیبهشت ماه 1392خبر داد و افزود: پس از گردآوری اطلاعات مورد نیاز در منطقه و مردم ساکن در آن، تعدادی داوطلب برای اجرای برنامه کشاورزی پایدار در نظر گرفته شدند.
وی ادامه داد: با حضور پرشور و مداوم داوطلبان، برنامه اجرایی منطبق بر دانش بومی منطقه تدوین شد که با استفاده از توان فنی کارشناسان، مشکلات موجود در آن ریشه یابی و برای حل هریک از آنها، راهکارهای فنی-اجرایی ارائه شد.
مدیر پروژه حفاظت از زاگرس مرکزی سازمان حفاظت محیط زیستمحصول برنج را اصلی ترین زراعت در محدوده پایلوت طرح زاگرس در استان فارس عنوان کرد و گفت: در دومین مرحله از فاز اجرایی برنامه کشاورزی پایدار پروژه زاگرس در محدوده پایلوت استان فارس، مشکلات موجود در مرحله خزانه گیری و تهیه نشاء برنج، مورد بررسی قرار گرفت.
شیرین ابوالقاسمی، استفاده از کمپوست غنی محلی در خاک بستر سینی، رعایت مقدار بذر مصرفی در هر سینی، استفاده از سموم بیولوژیک برای ضدعفونی بذرها، ثابت نگه داشتن PH خاک خزانه در حد خنثی به منظور داشتن خزانه اصلاح شده در شیوه کشت مکانیزه که شیوه کشت عمده کشاورزان منطقه می باشد، ضروری خواند.
مدیر پروژه حفاظت از زاگرس مرکزی سازمان حفاظت محیط زیست از معرفی 3 رقم بذر جدید جهت حل مشکلات موجود در بذرهای محلی مورد استفاده کشاورزان خبر داد و اظهار داشت: افزایش عملکرد محصول در واحد سطح، زودرسی محصول و مقاومت آن به آفات و بیماری های رایج در منطقه، از جمله خصوصیات مثبت ارقام معرفی شده جدید است که پیش بینی می شود درآمد بیشتری را برای کشاورزان به ارمغان بیاورند.
به گفته شیرین ابوالقاسمی استفاده از سموم بیولوژیک جهت ضدعفونی بذرها که منجر به کاهش چشمگیر مصرف سموم و کودهای شیمیایی در این مرحله به نسبت زمان مشابه در سال های پیشین شده و در نتیجه از هزینه های نهایی تولید محصول کاسته خواهد شد و همچنین افزایش کیفیت محصول برنج را نیز به ارمغان خواهد آورد.
استفاده از کمپوست غنی محلی در خاک خزانه، به منظور افزایش ماده آلی خاک بستر و قرار گرفتن بذر در محیطی با غنای تغذیه ای،رعایت استاندارد مصرف بذر در هر سینی به منظور ایجاد تراکم مناسب و صرفه جویی در هزینه های تولید محصول برای حل مشکلات کشاورزان در منطقه اجرا شد.
وی با اشاره به اینکه در سومین مرحله از فاز اجرایی برنامه کشاورزی پایدار طرح زاگرس در محدوده پایلوت استان فارس، مسائل و معضلات موجود در مرحله استقرار نشاء محصول برنج به عنوان اصلی ترین محصول زراعی در محدوده پایلوت مورد بررسی قرار گرفت، افزود : استفاده از سموم و کودهای بیولوژیک به منظور افزایش کیفیت محصول برنج و دستیابی به محصول زراعی سالم، کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی و در نهایت کاهش هزینه های تولید محصول برای کشاورزان در مرحله استقرار نشاء، مورد اجرا قرار گرفت.
همچنین استفاده از کودکمپوست گرانوله و کود کمپوست غنی محلی به منظور افزایش کیفیت محصول برنج، استفاده از شیوه آبیاری تناوبی،رعایت تراکم نشاء ها در هنگام قرار گرفتن آنها در زمین اصلی، خاک ورزی حفاظتی از طریق عدم آتش زدن کاه و کلش و بقایای گیاهی، حضور تؤام اردک با محصول برنج در مزارع به منظور کنترل آفات و علف های هرز موجود در مزرعه، کاهش مصرف سموم و علف کش های شیمیایی، استفاده از روش جوی-پشته در شیوه کشت سنتی نیز در محدوده پایلوت اجرا شد.
نظر شما