به گزارش خبرنگار مهر، بار ديگر يكشنبه شب آتش به جان آبيدر افتاد و با توجه به وزش باد و همچنين عدم كمبود امكانات و تجهيزات بخش زيادي از پيشاني اين منطقه سرسبز در سنندج در آتش سوخت.
آتش سوزي جنگلها و مراتع استان كردستان چندين سال است كه به يك پديده مخرب تبديل شده است و متاسفانه با گذشت زمان نه تنها در راستاي رفع اين معضل اقدامي صورت نگرفته است كه اين بار اين آتش سوزي ها به كوه ها و مراتع اطراف شهرها روي آورده است و هر روز نيز آتشسوزيهاي جديد روي ميدهد.
آتشسوزي در آبيدر سنندج از سه سال قبل تاكنون آغاز شده است و در ابتدا تنها بخشهاي از اين كوه سرسبز آتش ميگرفت ولي يكشنبه شب و به دليل وزش باد بخش زيادي از اين منطقه در آتش سوخت و امروز مردم سنندج به جاي نظاره ابهت و بلندي اين كوه، با رخت سياه آن مواجه شدند.
آتش سوزي در كوه آبيدر سنندج روز يكشنبه از ساعت هشت شب آغاز شد و با تلاشهاي صورت گرفته از سوي شماري از مردم، نيروهاي لشكر 28 پياده كردستان، منابع طبيعي و گروه هاي كوهنوردي، هلال احمر، آتش نشاني و ساير نيروهاي حاضر در اين محل حدود ساعت 12 شب مهار شد ولي متاسفانه بخش زيادي از آبيدر از امروز صبح رخت سياه بر تن كرده است.
گسترش آتش بهواسطه وزش باد و کمبود امکانات
وزش شديد باد در كنار كمبود امكانات از جمله دو عامل اصلي در راستاي گسترش دامنه آتشسوزي كوه آبيدر بود و بر اساس آنچه كه مديركل منابع طبيعي كردستان اعلام كرد: بي تفاوتي مردم عامل اصلي آتش گرفتن آبيدر بوده است.
عدم حضور به موقع نيروهاي مختلف از سوي ادارات و سازمان هاي دولتي مسئول و حتي بيتفاوتي خود مردم براي مشاركت در مهار اين آتشسوزي باعث شده كه بخش زيادي از اين كوه طعمه حريق شود.
بر اساس گزارش خبرنگار مهر كه خود در محل اين حادثه حضور داشت، نيروهاي حاضر در محل آتشسوزي كه در نزديكي به قله كوه صورت گرفت بسيار اندك بود و متاسفانه آنها نيز تجهيزات اوليه براي مهار اين آتشسوزي را در اختيار نداشتند.
عدم حضور به موقع آتشنشاني، منابع طبيعي و ساير سازمانها باعث شده تا شدت آتش سوزي افزايش پيدا كند و متاسفانه حضور اين نيروها كه امكانات مناسبي را در اختيار نداشتند نيز خود به يك معضل جدي و اساسي در راستاي مهار اين آتشسوزي تبديل شد.
بيتفاوتي مردم شهر سنندج در حالي كه نظاره گر وقوع اين آتش سوزي هم بودند در نوع خود جالب توجه بود و اين مهم در حالي كه روي ميدهد كه شايد يك يا دو نسل قبل مردم اين شهر با جان و دل براي محافظت از آبيدر تلاش مي كردند و به دليل همين تلاش ها بود كه امروز آبيدر به عنوان نماد اصلي اين شهر شناخته مي شود.
در حالي كه معمولا مهار آتشسوزي در جنگل ها و مراتع استان كردستان وظيفه اصلي اداره كل منابع طبيعي است ولي به نظر مي رسد كه مي بايست ساير سازمان ها و نهادهاي مسئول از جمله شهرداري سنندج در اين امر مشاركت مي كردند كه البته حضور نيروهاي شهرداري سنندج در حد بسيار ضعيفي صورت گرفت.
بيتفاوتي اعضاي شوراي اسلامي شهر سنندج!
بي تفاوتي اعضاي شوراي اسلامي شهر سنندج كه تنها يكي دو ماه قبل از زمان برگزاري انتخابات همه آنها در تبليغات خود از آبيدر به عنوان نماد و هويت سنندج ياد كرده بودند نيز در نوع خود جالب توجه بود چرا كه هيچ كدام از 13 نفر زحمت حضور در محل را به خود ندادند و بي تفاوت در مقابل اين اتفاق ناخوشايند عبور كردند.
با توجه به گسترش آتشسوزي در آبيدر و عدم مهار آن از سوي نيروهاي حاضر، با تلاش فرماندار شهرستان سنندج و پيگيري هاي وي نيروهاي لشكر 28 پياده كردستان نيز به محل وقوع ْتش سوزي اعزام شدند.
صدا ضجه حيوانات وحشي از جمله خرگوش كه در آتش مي سوختند در كنار كمبود امكانات براي كنترل آتش سوزي دو صحنه دردناكي است كه شايد هيچ وقت در ذهن آبيدر پاك نشود و اين تصاوير براي هميشه باقي در تاريخ خواهد ماند.
هر چند كه اين لحظه گزارشي از دليل وقوع اين آتش سوزي در آبيدر سنندج اعلام نشده است ولي گفته مي شود كه بي تفاوتي مردم و عدم احساس مسئوليت آنها در قبال اين منطقه نمونه گردشگري عامل اصلي وقوع اين آتش سوزي و ساير موارد بوده است.
آبيدر نه تنها محلي براي گذران روزهاي تعطيل مردم سنندج، بلكه نشان و هويتي از شهر سنندج و حتي استان كردستان است و به همين دليلي زماني كه در هر محفل و نشستي نامي از سنندج و كردستان برده مي شود بدون شك ابتدا اسم آبيدر به ميان مي آيد و به همين دليل آبيدر به عنوان منطقه نمونه گردشگري در آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.
آبيدر اين بار هم در آتش سوخت و البته جداي از رخت سياهي كه بر تن كرده، دردناك تر از آن بي تفاوتي مردم و مسئولاني است كه همچنان نسبت به وقوع آتش سوزي در جنگل ها و مراتع احساس مسئوليتي ندارند.
نظر شما