به گزاش خبرگزاری مهر، در آخرین رتبهبندی انجام شده توسط گروه پژوهشی سنجههای مجازی CSIC ، وبسایتهای وبسایت پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران( ایران داک)، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سازمان زمین شناسی و و اکتشافات معدنی کشور، مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی و فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران رتبههای اول تا پنجم را در ایران کسب نموده اند.
بر اساس همین رتبه بندی وبسایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در رده 726 دنیا قرار دارد و در میان مراکز و مؤسسات پژوهشی کشورهای خاورمیانه هم در رده پنجم ایستاده است.
در این رتبه بندی مراکز پژوهشی و دانشگاهی جهان بر اساس شاخصهای سنجه وب دامنههای اینترنتی مؤسسات، تعهد مؤسسات به انتشارات وب محور و ابتکارهای آنها برای دسترسی آزاد مورد بررسی قرار میگیرد.
این ارزیابی توسط گروه پژوهشی سنجههای مجازی CSIC - یکی از بزرگترین سازمانهای عمومی پژوهشی اسپانیا و مرکز اطلاعات و مدارک علمی وابسته به شورای پژوهش ملی اسپانیا (CINDOC) - صورت میگیرد؛ این گروه یک واحد پژوهشی است که به عنوان ناظر فعالیتهای پژوهشی و دانشگاهی بر روی وب عمل میکند و هر سال در ماه ژانویه و ژوییه این سایت به رتبه بندی مراکز پژوهش و دانشگاهی در سراسر جهان اقدام میکند که رتبهبندی کنونی دومین ویرایش منتشر شده در وبومتریک است.
این ارزیابی از سال 2004 شروع شده است و مبتنی بر شاخصهای ترکیبیای چون دسترسپذیری و محتوای منتشرشده بر روی وب است.
سومین کنفرانس بینالمللی تفکر اجتماعی و جامعه در خاورمیانه و شمال آفریقا
سومین کنفرانس بینالمللی تفکر اجتماعی و جامعه در خاورمیانه و شمال آفریقا، توسط انجمن جامعهشناسی ایران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و انجمن بینالمللی جامعهشناسی در روزهای 20 و 21 آذرماه سال جاری به دو زبان فارسی و انگلیسی در تهران برگزار میشود. مهلت ارسال چکیده مقاله به این کنفرانس 30 مهر 1392 است.
موضوع اولین و دومین کنفرانس تفکر اجتماعی و جامعه در خاور میانه و شمال آفریقا، که به ترتیب در تهران (1390) و استانبول (1391) برگزار شد، منشا و توسعه تفکر و نظریه اجتماعی در خاور میانه و شمال آفریقا بود. مقالاتی از متفکران و ایدهها از خاور میانه و شمال آفریقا و همچنین سایر نقاط جهان اسلام ارائه شدند با این هدف که به ایجاد نظریهها و مفاهیم برای جامعهشناسی و نظریه اجتماعی کمک کنند.
سومین کنفرانس بین المللی تفکر اجتماعی و جامعهشناسی ضمن تأکید بر آن مضامین و دنبال کردن اهداف کنفرانس اول و دوم بر کاربردها نیز تأکید میکند. از این رو محورهای زیر مورد توجه هستند و مقالاتی در این زمینهها پذیرفته میشوند:
• نقد جامعهشناسی و سایر علوم اجتماعی که در خاورمیانه ظهور کردهاند. این نقد مفاهیم و چشم اندازهایی مثل شرقشناس، اروپامحوری، وابستگی آکادمیک و سایر مفاهیم و دیدگاههای مشابه.
• تاملات نظری درباره جامعهشناسیهای جایگرین/دگرواره که درباره آنها بحث و گفتگو میشود و یا در مباحث علوم اجتماعی خاور میانه مطرح شدهاند. در اینجا تمرکز بر نظریهها و مفاهیمی است که از آثار کلاسیکی مانند ابن خلدون، ابوریحان بیرونی، یا آثار متفکران معاصر مانند مالک بن نبی، محمد عبید الجبری، مرتضی مطهری، علی شریعتی، سعید نورسی و غیره، برآمده باشند.
• کاربردهای تجربی نظریهها و مفاهیم جایگزین/ دگرواره استنتاج شده از سنت کلاسیک یا آثار معاصر. برای مثال، مطالعه مدرنیته بر پایه مفاهیم برگرفته از آراء و آثار شریعتی، مطهری، نورسی یا الجابری چه نتایجی را در پی خواهد داشت؟
• با توجه به رویدادهای جاری در خاورمیانه و شمال آفریقا، این موضوع به صورت ویژه مورد توجه خواهد بود که دگرگونی ها، بحرانها و آشوبهای امروز خاورمیانه و شمال آفریقا، چه ارتباطی با تفکر اجتماعی مسلمانان معاصر دارند و یا با دیدگاههای برآمده از آراء و آثار متفکران مسلمان چگونه فهم، تبیین و تحلیل میشوند.
این کنفرانس، علاوه بر آنکه به مباحث فوق میپردازد، فرصتی منحصر به فرد فراهم میآورد تا دانشگاهیان و پژوهشگران ایرانی، عرب و ترک شاغل در دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی مختلف در سطح خاورمیانه و شمال آفریقا گرد هم آیند و ارتباط و همکاری علمی منطقهای را تقویت کنند.
از علاقمندان به ارائه مقاله دعوت میشود تا چکیده 150 تا 200 کلمهای مقاله خود را به دو زبان انگلیسی و فارسی حداکثر تا 30 مهر 1392 به نشانی دبیرخانه کنفرانس (isa.conference2013@yahoo.com ) ارسال کنند.
اولویت با مقاله هایی است که به زبان انگلیسی ارائه میشوند. چکیدههای منتخب برای ارائه تا 24 مهرماه مشخص و به نویسندگان اعلام خواهد شد.
بررسی دیدگاه های جریان های منحرف معاصر
حجت الاسلام و المسلمین ربانی، رئیس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از انتشار پروژه «بررسی دیدگاه های جریانهای منحرف معاصر» خبر داد.
وی در این رابطه اظهار داشت: این اثر، یکی از آثاری است که به خاطر ملاحظاتی نتوانستیم به صورت عمومی منتشر کنیم، به همین دلیل آنرا صورت کتاب خاصی برای اشخاصی که در حوزه آسیبهای دینی فعالیت می کنند منتشر کردیم.
وی ادامه داد: در این پروژه دیدگاه های فردی که به عنوان فرد انحرافی شناخته می شود، با دلایل و مستندات پژوهشی بررسی و پاسخ داده شده است. نکته لازم اینکه باید بر این اصل تأکید کنیم که رسالت حوزه در مقابله با جریانهای باطل و مدعیان دروغین، برخورد فرهنگی است و این روش براساس شیوه های علمی و مستند که در طول حیات شیعه در مقابل منحرفین اتفاق افتاده مدنظر بوده است. بر همین اساس در این اثر نیز مطالب و یافته های این مدعی با استناد به اصول و مبانی و دلایل محکم بررسی و نقد شده است.
رئیس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی افزود: تعریف اثر در قابل پژوهش علمی ترویجی و قابل استفاده فرهنگ بانان شیعه می باشد، که امیدواریم بتوانیم با اتخاذ راهکارهایی در اختیار مخاطبان این اثر قرار دهیم، خصوصا اینکه این اثر را با نگاه اطلاع رسانی بررسی کرده ایم.
وی افزود: این پروژه در دو قالب نشر الکترونیک و به صورت کتاب مستقل منتشر می گردد. همچنین در همین رابطه نشریه اطلاع رسانی خاص به عنوان مرزبان نامه از سوی معاونت تبلیغ دفتر منتشر شده که از این مجموعه دو شماره آن به بیان فعالیتهای مهدوی پرداخته شده است.
فرهنگنامه مؤلفان اسلامی
پروژه فرهنگنامه مؤلفان اسلامی که طرح آن از اوایل دهه هفتاد در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) شروع شده است سالهاست که از پروژه های جاری این پژوهشکده بوده و در حال انجام است.
این فرهنگ نامه به معرفی مؤلفان اسلامی از صدر اسلام تا آغاز قرن چهاردهم خواهد پرداخت و ذیل نام و نسب هر نویسنده، اطلاعات زیستنامه آن فرد، همانند خاستگاه، تاریخ ولادت، دوران دانش آموختگی، سفرهای علمی، برخی استادان و شاگردان، فعالیتهای سیاسی ـ اجتماعی، تاریخ درگذشت و در نهایت کتابها و آثار علمی او یکجا خواهد آمد.
حجت الاسلام محمد غفوری، مدیر علمی و اجرایی این فرهنگ نامه در رابطه با پیشرفت این پروژه گفت: شرح حال و معرفی مؤلفان قرن اول تا ششم با تلاش دهها محقق و پژوهشگر پایان یافته و بخشی از قرن هفتم نیز انجام شده است. از این همه تلاش و کوشش تنها یک جلد به چاپ رسیده و سه جلد دیگر در حال آماده سازی است.
غفوری در مورد محدوده هر یک از جلدهای فرهنگنامه مولفان اسلامی گفت: جلد یکم، معرفی مؤلفان سه قرن نخست هجری، یعنی از سال یکم تا 300هجری را بر اساس ترتیب الفبایی در بر دارد. جلد دوم فرهنگنامه به معرفی مؤلفان قرن چهارم هجری از 301 تا 400 هجری می پردازد. جلد سوم فرهنگنامه به معرفی مؤلفان قرن پنجم هجری از 401 تا 500 هجری می پردازد و در نهایت جلد چهارم فرهنگنامه به معرفی مؤلفان قرن ششم هجری از پرداخته است.
مدیر علمی و اجرایی این فرهنگ نامه در پایان صحبتهای خود به وضعیت حاضر پروژه اشاره کرد و گفت: سه جلد آخر این پروژه از بهمن ماه 1390 در دست ارزیاب است و به رغم پیگیری هنوز برگشت داده نشده است.
نظر شما