به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن میرعماد صبح چهارشنبه در جمع نیروهای یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در محل این اداره کل افزود: مراتع و جنگلها مانند یک اکوسیستم طبیعی و حیات بخش متضمن دوام حیات بشر هستند، که ما باید به این امر اهتمام ویژه ای داشته باشیم.
وی وقوع آتش سوزی را خطرناک ترین عامل تخریب جنگلها و مراتع دانست و اظهار داشت: اهمیت عرصه های طبیعی به میزانی است که تخریب منابع طبیعی هر کشور به سلامت، بهداشت و تغذیه دیگر کشورها نیز آسیب می زند و این در حالی است که به نحو شایسته از این منابع به خوبی محافظت نمی شود.
مديرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: مدیریت اصولی برآتش سوزی مستلزم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، پیشگیری و اطفا به موقع حریق است.
وی ادامه داد: با درنظر گرفتن سهم بالای عوامل انسانی در حریق، توجه بیش از پیش و اطلاع رسانی به مردم و بالابردن آگاهی عمومی با استفاده از تمام ظرفیت ها از جمله رسانه های دیداری و شنیداری ضروری است.
میرعماد گفت: با توجه به اهمیت حریق در مراتع و جنگلهای استان سمنان تمام دستگاه های اجرایی شرکت فعال داشته و مردم نیز در این امر مشارکت لازم را داشته باشند.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان سمنان از همه مردم خصوصا بهره برداران، حاشیه نشینان جنگلهای استان قدردانی کرد و یادآور شد: در صورت بروز هرگونه تخریب، تصرف و حریق در مراتع و جنگلها به شماره تلفن 09696و 1504 ستاد خبری یگان حفاظت این اداره کل در هر ساعت شبانه روز اطلاع رسانی کنند.
وي با یادآوری اینکه در استان سمنان پنج میلیون و 200 هزار هكتار اراضي بياباني و 20 كانون بحرانی فرسایش بادی وجود دارد، گفت: دو عامل انساني و طبيعي در گسترش بيابان زايي نقش دارند و عوامل انساني و فعاليت انسان ها بيشترين نقش را در گسترش اراضي بياباني دارد.
مدير كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان سمنان افزود: استفاده ناصحيح از آب هاي زيرزميني، استفاده نادرست از آب، خاك و چراي بيش از حد دام ها، از عوامل مهم انساني كه طبيعت را با مشكل مواجه مي كند و اراضي را به سمت خشك شدن و بیابانی هدايت مي كند.
میرعماد در خاتمه ضمن بیان اینکه با اقدامات مناسب همچون کاشت نهال بیابانی، اراضي بسياري از بيابانهای استان سمنان احيا شده است، افزود: استفاده صحيح از آب، خاك سبب مي شود اراضي بیابانی ما پیشرفت نداشته باشد.
نظر شما