به گزارش خبرنگار مهر، این شماره با گزارشی از هفتمین دوره جایزه مهتاب میرزایی آغاز میشود و سپس بخش ویژه «60 سالگی کودتای 28 مرداد 1332» با مقالههایی از محمدعلی موحد «غبارانگیزی تازه در روایت کودتای 28 مرداد»، فخرالدین عظیمی «قلم در کف دشمن؛ تبارشناسی نفی مصدق»، بدر شاکر السیّاب «مصالح ملت ایران تباه شد» به ترجمه حبیبالله عباسی، سید محمد سرافرازی (روایتی از کودتای 28 مرداد 1332 در کاشان)، سیفالله گلکار «یادی از گذشته و سرایش یک چکامه» و دو شعر از مهدی اخوان ثالث و دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی به یاد دکتر محمد مصدق آمده است.
بخش بعدی به «اندیشهها و دیدگاهها» اختصاص داده شده است با دو مقاله: «جنبش میدان تقسیم: تقابل اسلام و سکولاریسم؟» از دکتر نادر انتخابی، و «آینده اندیشی، چشماندازهای ملّی، و مدیریت توسعه» از کورس صدیقی. سپس میرسیم به گفتگوی سردبیر با دکتر فیروز توفیق با عنوان «درنگ نکنیم، شتاب کنیم؛ فرصتهای ما ابدی نیست!». در این گفتگو، ضمن آشنایی با زندگی و آثار و کارنامه دکتر فیروز توفیق، مسائل و مشکلات رشد اقتصادی و توسعه همهجانبه ایران مورد بررسی قرار گرفته و برای برطرف کردن برخی از آنها راهحلهایی پیشنهاد شده است.
بخش «چهرهها»ی این شماره به محمد قاضی اختصاص داده شده که در مرداد سال 1292 به دنیا آمده بود و در مردادماه 1392 یکصد ساله شد. مقالههای این بخش را، درباره زندگی و آثار شادروان محمد قاضی، به قلم نصرتالله ضیایی، غلامرضا امامی، عبدالله کوثری، امیلی امرایی و احمد قاضی میخوانید.
بخش بعدی، به «ادبیات و هنر» داده شده است؛ با داستانی از محمدرحیم اخوت به نام «پند ادیبان» و شعرهایی از برایان پاتن به ترجمه پرویز دوایی. «نقد و نظر» بخش بعدی این شماره نگاهنو است با نوشتههایی از سروش رزمی و نرگس انتخابی و مقالهای با عنوان «در گریز از نیستی» به قلم دکتر محمدرفیع محمودیان که به معرفی و بررسی سه رمان از فریبا وفی پرداخته است.
در بخش «اسناد» این شماره سندی به چاپ رسیده با امضای ناصرالدین شاه قاجار، با مضمون «گوشزد کردن حق حفظ جان و مال عامه اهالی ممالک محروسه». این سند را محمد حسین خسروپناه ارائه کرده است.
میرسیم به بخش رویدادها: «نشان گوته برای محمود حسینیزاد» از محمدعلی آتشبرگ؛ «کارنامه محمد زهرایی»، ناشر خوشذوق و جریانساز که در مرداد ماه 1392 درگذشت، نوشته رضا رضایی؛ «پلنگ زخمی ته درّه به ماه مینگریست» به یاد محمود استاد محمد، هنرپیشه و نویسنده و کارگردان ارزشمند تئاتر، به قلم بهروز غریبپور؛ و یادی از سه استاد موسیقی (احمد ابراهیمی، فریدون حافظی، جلیل شهناز) در نوشتهای با عنوان «سه شجره تناور موسیقی ایرانزمین» از سید علیرضا میرعلینقی.
پایان بخش این شماره نگاهنو کاریکاتوری است از حسن کریمزاده. بخش انتقاد کتاب این شماره نگاهنو به نوشتههایی از محمدرحیم اخوت، الوند بهاری، مرتضی بیکبیاتی، محمد خاکی، محمدحسین خسروپناه، رامک رامیار، حسن کریمزاده، آبتین گلکار، و سیاوش گودرزی به بررسی و معرفی هشت کتاب اختصاص داده شده است.
نگاهنو شماره 98، در 244 صفحه به بهای 7000 تومان در روز 26 شهریورماه 1392 در تهران منتشر و برای مشترکان داخل و خارج کشور فرستاده شد و به تدریج به شهرهای دیگر فرستاده خواهد شد.
نظر شما