حضرت امام على النقى، ملقّب به هادى، فرزند امام جواد ع در 15 ذىحجّه سال 212 هجرى در مدينه به دنيا آمدند. نام مادر بزرگوارشان ، سمانه، معروف به سيّده است.حضرت امام هادي (ع ) داراي قامتي نه بلند و نه كوتاه بود . گونه هايشان اندكي برآمده و سرخ و سفيد بود . چشمانشان فراخ و ابروانشان گشاده بود . امام هادي (ع ) بذل و بخشش بسيار مي كرد و داراي اعلي صفات انساني بود . امام هادى (ع ) پس از شهادت پدر بزرگوارشان در محيط پر از خفقان و وحشتى كه متوكل عباسى به وجود آورده بود ، زندگي مي كرد . شيوه خليفه بر اين بود كه با حمله به ياران امام( ع ) و مرعوب ساختن شيعيان ، امام را از آنان دور سازد و به همين دليل دستور داد تا آن بزرگوار را به سامرا آوردند. هدف متوكل از احضار امام (ع ) به سامرا نزد خود و يارانش، محو كردن ايشان در حاشيه دربار خلافت بود تا آن حضرت را زير نظر گيرد. سياست هاي ستمگرانه خليفه عليه امام( ع ) تا جايى پيش رفت كه متوكل در پايان حكومت خود، به علت سعايت ها و خبرچينى ها بر ضد امام (ع ) ، ايشان را زندانى كرد. در واقع يكى از نگرانى هاى فرمانروايان عباسى در آن روزگار ، شورش علويان بود، كه عباسيان در برابر آن موضعى قاطعانه مي گرفتند تا پيش از رشد و گسترش، آن را عقيم كنند وبقاياى آن را تعقيب نموده و از بين ببرند.در آن هنگام، دولت عباسيان به علت سياست ظالمانه خود، دچار ناتوانى و گسيختگى شده بود و از اندك جنبش علويان به هراس مي افتاد. از اين روى، مقابل آنان روشى خشن پيش مي گرفتند .شايد به همين دليل بود كه اين حكومت جائر امام ع و يارانشان را در مضيقه و سختي قرار داده بودند. اما امام (ع ) با كوشش خستگي ناپذير و فراوان، پايگاه هاى مردمى خود را تا سر حدّ امكان تقويت مي كرد تا در برابر مشكلات، نيرويى پايدار به دست آورد وهمواره آماده باشد.آن حضرت پس از شهادت پدر، بيش از بيست سال در مدينه باقى ماند.مردم به او علاقه فراوان نشان مي دادند و به دورش گرد مي آمدند و علما و دانش طلبان در محضر ايشان جمع مي شدند.آن حضرت همچنين دردوران عمر پر بركتشان مبارزه شاياني با غاليان انجام دادند . در واقع امامان شيعه از دو دسته در رنج بودند . نخست جاعلان حديث و دوم غاليان . آن حضرت سرانجام در سوم رجب المرجب سال 254 در 42 سالگى در شهر «سامرا» بر اثر زهرى كه به دسيسه معتزّ، خليفه عباسى، توسط معتمد عباسى، به آن حضرت خوراندند به شهادت رسيدند . امام هادي (ع ) شاگردان بر جسته اي را تربيت كردند كه جهان اسلام و تشيع همواره به وجود ذي جود آنان خواهد باليد . چهره هايي چون " علي بن جعفرميناوي " و " ابن سكيت " كه متوكل نخستين را به زندان افكند و دومي را شهيد كرد . حضرت عبدالعظيم حسني ديگر يارامام هادي ع است . منقول از شيخ عباس قمي در منتهي الآمال : " نسب شريفش به چهار واسطه به حضرت امام حسن مجتبي عليه السلام منتهي مي شود ... " ايشان از محدثين بزرگ روزگار خويش بود و از اصحاب و ياران حضرت جواد (ع ) وحضرت امام هادي (ع ) . صاحب بن عباد رساله اي مختصر در شرح حال آن جناب نگاشته است .
عمليات فتح نه :
عمليات فتح نه در چنين روزي در سال 1366 آغاز شد . اين عمليات در منطقه عمومي خرمال از استان سليمانيه عراق آغاز شد .
در گذشت ابوالقاسم پاينده :
ابوالقاسم پاينده، مترجم، نويسنده و روزنامه نگار كشورمان، در چنين روزي در سل 1363 ه ش دار فاني را وداع گفت . پاينده از نويسندگان و مترجماني بود كه بيشتر در حوزه هاي تمدن اسلامي قلم مي زد . او از خود آثار گرانبهايي به جاي گذارد ه كه از ميان آنها مي توان به گردآوري ، تدوين و ترجمه كلمات درربار وعميق حضرت رسول اكرم ص اشاره كرد . وي نام اين اثر ارزشمند و ماند گاررا به تاسي از نام نهج البلاغه، "نهج الفصاحه " نهاد. مرحوم پاينده در واقع نه تنها به ترجمه كلمات قصار رسول الله ص اقدام كرد بلكه توانسته است بسياري از احاديث مستند به پيامبر اكرم ص را نيز جمع آوري كند . از وي برگرداني به فارسي از قرآن كريم نيز به يادگار مانده است.
بمباران شهر ناكازاكي توسط آمريكا :
در چنين روزي در سال 1945 ميلادي ، ترومن رييس جمهور وقت آمريكا، فرمان بمباران اتمي دومين شهر ژاپن را صادركرد و دومين بمب اتمي درجنگ جهاني دوم، بر سر مردم شهر ناكازاكي منفجر شد . وزش بادي شديد، موجب شد كه بمب به هنگام فرود در منطقه اي در گوشه شهر به زمين افتد . بر اثر اين بمب يك سوم شهر ناكازاكي از جمله كار خانه هاي فولاد سازي و صنعتي اي چون ميتسو يبيشي از بين رفتند . همچنين درساعات اوليه هشتاد هزار ژاپني دار فاني را وداع گفتند وهزاران نفر گرفتار بيماري هاي مختلف شدند و آثار مرگبارناشي از تشعشعات اتمي از نسل هاي بعدي مردم ژاپن قرباني گرفت. چهار روز پيشتر بمب اتمي ديگري با قدرت تخريبي افزونتر را يك خلبان آمريكايي برسر مردم بي دفاع هيروشيما منفجركرده بود . پس از نابودي ناكازاكي ، ژاپن مجبور شد تسليم شود.
روز جهاني گراميداشت مردم بومي :
همه ساله ، نهم اوت هرسال به نام روزمردم بومي از سوي مردم كشور هاي مختلف جهان گرامي داشته مي شود . نوع زندگي مردم بومي و آداب و رسوم آنان به عنوان بخشي از جامعه جهاني، همواره مورد توجه جامعه شناسان قرار داشته است . بر خي معتقدند نوع زندگي بوميان در واقع بازتابي از زندگي انسانهاي دوره هاي نخستين است كه كمتر مورد هجوم آثار منفي شهر نشيني قرار گرفته است . در اواخر قرن بيستم وهمزمان با نضج و توسعه انديشه هاي پست مدرنيسم در حوزه فلسفه ، مكتبي نيز در جامعه شناسي شهري شكل گرفت كه از آن به "شهر گريزي" ياد مي شود . در واقع انسانهاي شهري امروز با دلزدگي از آثار منفي اين گونه زندگي سعي دارند به روستاها نقل مكان كنند و درواقع نوعي بازگشت به زدگي مردمان بومي داشته باشند.
روز استقلال سنگاپور :
سنگاپور جزيره اي است در جنوب شرقي آسيا در منتهي اليه شبه جزيره مالاكا واقع در مدخل تنگه مالاكا . نژاد مردم سنگاپور، زرد ( چيني - ماله اي ) است و عده كمي نيز از آنان سفيد پوست اند . زبان رايج ميان اهالي اين كشور زبان ماله اي ، چيني و انگليسي است و از دين هاي اسلام ، بودا و برمه اي پيروي مي كنند . نوع حكومت اين كشور جمهوري است . سنگاپور ابتدا همراه با مالزي در سال 1963 از انگليس مستقل و ضميمه فدراسيون مالزيا شد و درچنين روزي در ماه اوت 1965 استقلال خود را اعلام كرد . اين كشور در 14 سپتامبر سال 1965 به عضويت سازمان ملل متحد در آمد و همزمان عضويت خود را در سازمان كشورهاي مشترك المنافع حفظ كرد . پايتخت اين كشور بندر زيباي سنگاپور است .
پرتاب سفينه مارس 7 :
در چنين روزي در سال 1973 ميلا دي ، دانشمندان شوروي سابق ، سفينه مارس 7 را به سوي سياره مريخ پر تاب كردند .
تولد آيزاك واتسن :
ايزاك واتسن نويسنده انگليسي در چنين روزي در سال 1593 ميلادي به دنيا آمد . وي در رشته زندگي نامه نويسي نيز فعال بود و به سبب علاقه مندي بسيار به ماهيگيري در اين باره كتاب هايي نيز نگاشته است . مهمترين اثر داستاني او "ماهيگير كامپليت" نام دارد .
تولد بندتو مارچلو :
مار چلو موسيقيدان بر جسته ايتاليايي در چنين روزي در سال 1686 ميلادي در ونيز ديده به جهان گشود . مهمترين اثر موسيقايي او "گفتگو" نام دارد .
تولد آلبرت ويلهلم كتلباي :
كتلباي انگليسي در چنين روزي در سال 1857 در آستون انگستان ديده به جهان گشود . وي آثار بسيار زيبايي از خود به جاي نهاده است كه از مهمترين آنها مي توان به "كارگرشگفت انگيز" اشاره كرد.
تولد ژان پياژه :
پياژه ، روانشناس و جانور شناس قرن بيستم در چنين روزي در سال 1896 ميلادي در كشور سوئد ديده به جهان گشود . وي نخسين كسي است كه مطالعات فراواني در حوزه ادراك كودكان انجام داده است . او را به عنوان دانشمندي كه در توسعه علم روانشناسي گامهاي موثري برداشته است ، مورد ستايش قرار داده اند .
تولد جان بور :
جان بور نويسنده و كارگردان آمريكايي در چنين روزي در سال 1909 ميلادي چشم به جهان گشود . بيشتر آثار او در باره موزه هاي نقاشي دنيا است . "نقاشي هاي آمريكايي ها در قرن بيستم ميلادي "عنوان مهمترين اثر اوست .
تولد ويليام آو فولر :
فولر، فيزيكدان بر جسته آمريكايي در چنين روزي در سال 1911 متولد شد . آثار و مباحث او بيشتر در زمينه رشته فيزيك نجومي است . وي در سال 1983 جايزه نوبل فيزيك را از آن خود كرد .
تولد فيليپ لاركين :
لاركين نويسنده و شاعر انگليسي در چنين روزي در سال 1922 به دنيا آمد . وي به عنوان يكي از شاعران تاثيرگذار و بر جسته انگيسي در دهه پنجاه در ميان جامعه ادبي اين كشور شناخته شده است . "كشتي شمالي" و" ژيل" عنوانهاي مهمترين آثار اين نويسنده انگليسي اند .
نظر شما