۳۰ شهریور ۱۳۹۲، ۱۰:۴۲

یک کارشناس آلمانی:

غرب باید حقوق مسلم ایران را به رسمیت بشناسد/ غرب تلاشهای تهران را جدی بگیرد

غرب باید حقوق مسلم ایران را به رسمیت بشناسد/ غرب تلاشهای تهران را جدی بگیرد

یک کارشناس آلمانی با اشاره به آمادگی ایران برای توافق هسته ای با غرب در صورت به رسمیت شناخته شدن حقوق مسلم خود، بر لزوم شروع مجدد مذاکرات تهران و گروه 1+5 تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "اولریش تیلگنر"، از کارشناسان و تحلیلگران آلمانی مسائل خاورمیانه در گفتگو با روزنامه سوئیسی "تاگس انسایگر"، اظهار داشت: ما باید تلاشهای اخیر ایران را جدی بگیریم.

وی در بخش دیگری از این گفتگو خاطر نشان کرد که هدف حسن روحانی، رئیس جمهوری جدید ایران این است که مسائل ایران را با غرب حل کندو تحریمها را از بین ببرد. حالا وی این مسئله را آشکار کرده است که ایران سلاح اتمی نمی سازد. اما روحانی در این راستا هیچ تردیدی ندارد که ایران می خواهد از انرژی اتمی صلح آمیز استفاده کند.

تیلگنر در ادامه گفت: رئیس جمهوری جدید ایران در صورتی که حقوق مسلم کشورش به رسمیت شناخته شود خود را آماده برای توافق نشان داده است. این طور به نظر می رسد که در عرصه بین المللی حرکتهایی (در مسیر حل مناقشات هسته ای ایران با غرب) در حال شکل گیری است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد که ایرانی ها از رویکرد رئیس جمهوری جدید خود استقبال کرده و امیدوارند که وی کار خود را خوب پیش ببرد. هیچ کس در ایران نمی داند که در آینده چه اتفاقی می افتد.

وی با اشاره به امیدواری مردم ایران برای بهبود اوضاع، همچنین خاطر نشان کرد: ایران دومین کشور دارنده منابع گازی دنیاست، اما با این وجود مجبور است که گاز را وارد کند.

این کارشناس آلمانی در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر اینکه ایرانی ها خواهان تغییر شرایط اقتصادی در کشور خود هستند،  خاطر نشان کرد که حسن روحانی این اطمینان را به مردم کشورش داده است.

وی در ادامه نامه نگاری رئیس جمهوری جدید ایران و رئیس جمهوری آمریکا را یک مسئله تاریخی به گونه ای که برخی از مطبوعات به آن اشاره کردند، ندانسته و تصریح کرد که چنین اقدامی در دولت های قبلی هم وجود داشته است.

تیلگنر در بخش دیگری از این گفتگو روحانی را یک برنامه ریز با تجربه دانسته و در قسمت دیگری از این مطلب با تاکید بر اینکه این مسئله مهم است که مذاکرات بین گروه 5+1 و ایران بار دیگر آغاز شود، خاطر نشان کرد که ما حالا زمان داریم و امیدواریم که مذاکرات در یک جو بهتر بار دیگر آغاز شده و به یک توافق بینجامد.

وی در ادامه درباره احتمال دیدار رئیس جمهوری ایران و رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه اجلاس سالانه سران سازمان ملل در نیویورک گفت: من به دیدار دو جانبه رئیس جمهوریهای این دو کشور اعتقاد ندارم.

این کارشناس آلمانی در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این پرسش که شما مناسبات بین ایران و آمریکا را در پنج سال آینده چگونه ارزیابی می کنید، اظهار داشت : یک بهبود مناسبات پیش بینی می شود. در آمریکا اظهار نظرها درباره رئیس جمهوری جدید ایران بد نیست. وزارت امور خارجه آمریکا در این باره ابراز خوش بینی کرده است.

اما راه حل اختلافات ایران با غرب سالها به طول می انجامد. این مسئله ای است که حسن روحانی هم هیچ شکی به آن ندارد. برای وی مهم است که همه چیز در مسیر درست خود حرکت کند.


 

کد خبر 2139033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha