۳۰ شهریور ۱۳۹۲، ۱۷:۰۳

کاظمی:

فضای سبز مشهد 31 درصد افزایش یافت/ جلوگیری از تجاوز به اراضی دامنه مشهد با احداث کمربند سبز

فضای سبز مشهد 31 درصد افزایش یافت/ جلوگیری از تجاوز به اراضی دامنه مشهد با احداث کمربند سبز

مشهد - خبرگزاری مهر: معاون خدمات و محیط‌ زیست شهری شهرداری مشهد گفت: احداث کمربند سبز در مشهد گ به منظور جلوگیری، کاهش آلودگی‌های هوا و همچنین جلوگیری از تجاوز به اراضی دامنه مشهد در حال اجرا است.

به گزارش خبرنگار مهر، خلیل الله کاظمی ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهارکرد: در سال 86 بیش از هزار هکتار فضای سبز با استفاده از 100 هزار اصله درخت در دامنه‌های مشهد ایجاد شد که این میزان در انتهای سال 91 به دو هزار هکتار و کاشت 437 هزار اصله درخت رسیده است.

معاون خدمات و محیط‌ زیست شهری شهرداری مشهد بیان کرد: کمربند سبز جنوبی مشهد از بندگلستان تا هفت حوض ادامه دارد که 1500 هکتار از کمربند سبز در این محدوده واقع شده است.

وی در خصوص احداث کمربند سبز در دامنه شمالی مشهد نیز بیان کرد: در سال جاری 50 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه کمربند سبز در محور شمالی مشهد اختصاص پیدا کرده است که این میزان برای احداث و تملک اراضی هزینه خواهد شد.

کاظمی گفت: طبق برآوردهای صورت گرفته برای احداث کمربند سبز مشهد در محور شمالی 600 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

سرانه فضای سبز  هر شهروند مشهدی 26 متر مربع

کاظمی با اشاره به اینکه مساحت فضای سبز شهر مشهد نسبت به سال 86 بیش از 31 درصد رشد داشته تصریح کرد: دارایی فضای سبز شهر مشهد با احتساب فضای سبز دیگر دستگاه‌ها و ارگان‌ها مانند آستان قدس رضوی  هفت هزارو 480 هکتار است که با این مساحت سرانه فضای سبز برای هر شهروند 26 مترمربع است.

وی تصریح کرد: مساحت فضای سبز تحت تملک شهرداری مشهد در حال حاضر سه هزاو 200 هکتار و سرانه هر شهروند نیز 11.2 مترمربع است.

معاون خدمات و محیط‌ زیست شهری شهرداری مشهد از احداث 440 هکتار فضای سبز در مناطق کم‌برخوردار شهر  خبر داد و افزود: در مناطق کم‌برخوردار شهر امکان توسعه بیشتر فضای سبز وجود دارد اما با توجه به طرح جامع و تفصیلی هنوز اراضی با کاربری فضای سبز برای ما مشخص نیست.

احداث بوستان های بزرگ در مشهد

وی با اشاره به احداث بوستان‌های بزرگ شهری در مشهد از آغاز عملیات اجرایی بوستان‌های 392 هکتاری خورشید، 28 هکتاری وفا و چهل بازه خبر داد و افزود: فازهای اول این بوستان ها تا نیمه اول سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون خدمات و محیط‌ زیست شهری شهرداری مشهد از احداث 8 بوستان موضوعی توسط شهرداری مشهد خبر داد و افزود: تاکنون بوستان موضوعی گل‌ها و باغ گیاه‌شناسی به بهره‌برداری رسیده و در حال حاضر بوستان‌های موضوعی مینیاتوری و دانش  نیز در حال احداث است و عملیات اجرایی احداث بوستان‌های متحرک و بازیافت نیز از اوایل سال آینده آغاز خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه فعالیت‌های رفت و روب و جمع‌آوری زباله از معابر با استفاده از خودورهای مکانیزه انجام شود افزود: در حال حاضر 52 میلون مترمکعب از شوارح سطح شهر رفت و روب و روزانه بالغ بر 1700 تن زباله نیز جمع‌آوری می‌شود.

کاظمی با اشاره به فعالیت 242 دستگاه خودرو در حوزه پسماند و 55 دستگاه ماشین‌آلات رفت و روب مکانیزه در سطح شهر تصریح کرد: در حال حاضر روزانه 20 هزار تن خاک و نخاله ناشی از فعالیت‌های ساختمانی به صورت مکانیزه از سطح شهر جمع‌آوری می‌شود.

سرانه زباله خشک شهروندان مشهدی 294 کیلوگرم

وی با اشاره به روزانه 180 تا 200 تن زباله خشک از طریق ایستگاه‌های مبادله پسماند جمع‌آوری می‌شود گفت: سرانه زباله خشک شهروندان در سال 86 تنها 88 گرم بوده که این میزان تا پایان سال 92 به 294 کیلوگرم رسیده است.

معاون خدمات و محیط‌ زیست شهری شهرداری مشهد با انتقاد از عدم همکاری دانشگاه علوم پزشکی در جمع‌آوری زباله‌های عفونی مطب‌ها و آزمایشگاه‌ها اظهارکرد: مراکز درمانی و آزمایشگاه ها باید نسبت به بی‌خطرسازی زباله‌های عفونی خود اقدام کنند اما تاکنون دانشگاه علوم‌پزشکی و نظام‌پزشکی در این زمینه همکاری با شهرداری نداشته اند.

جمع آوری زباله های عفونی از 87 مرکز درمانی مشهد

کاظمی با تاکید بر اینکه درحال حاضر اکثر بیمارستان‌ها به دستگاه اتوکلاو "بی‌خطرسازی زباله" مجهز شده است  افزود: تاکنون شهرداری مشهد 87 مرکز درمانی را برای جمع‌آوری زباله‌های عفونی تحت پوشش خود قرار داده است.

وی تصریح کرد: طبق پیگیری‌های صورت گرفته در کنار مراکز درمانی و درمانگاه‌ها، مطب‌ها و آزمایشگاه نیز باید نسبت به بی‌خطرسازی زباله‌های عفونی خود اقدام کنند تا شهرداری این زباله‌ها را جمع‌آوری کند اما تاکنون دانشگاه علوم‌پزشکی و نظام‌پزشکی در این زمینه همکاری لازم را نداشته‌اند.

وی با اشاره به اینکه روزانه بالغ بر 17 تا 20 تن زباله عفونی از سطح شهر جمع‌آوری می‌شود در خصوص جابه‌جایی محل دفن زباله‌های شهر مشهد گفت: با توجه به انتشار بوی نامطبوع از محل دفن قدیم زباله در جاده نیشابور به منظور رفاه حال شهروندان و زائران این محل به جاده میامی منتقل شد.

اجرای طرح جداسازی آب شرب از آب خام

کاظمی با اشاره به اجرای طرح جداسازی آب شرب از آب خام تصریح کرد: این طرح به منظور افزایش کیفیت آبیاری فضای سبز، جبران کمبود آب و جلوگیری از حوادث احتمالی توسط آبیاری تانکری انجام می‌شود و تاکنون برای اجرای طرح جداسازی آب شرب از آب خام 540 میلیارد ریال هزینه شده است.

وی افزود: در حال حاضر لوله‌گذاری برای این طرح ار اتنهای پنج تن تا نمایشگاه بین‌المللی مشهد اجرا و در این مسیر 12 مخزن هزار مترمکعبی آب نیز احداث شده و ظرف یک ماه آینده این قسمت از پروژه راه‌انداری خواهد شد.

کاظمی ادامه داد: در سال 86 بیش از 65 درصد از فضای سبز مشهد توسط تانکر آبیاری می‌شد که این درصد تا پایان سال گذشته به 30 درصد رسید و امیدواریم با اقدامات در دست اجرا تا پایان سال 93 آبیاری فضای سبز مشهد توسط تانکر به طور کامل حذف شود.

اسکان 368 هزار زائر در  کمپ های مشهد طی شهریور

معاون خدمات و محیط‌ زیست شهری شهرداری مشهد با اشاره به رشد یک و نیم برابری اسکان زائران در شهریورماه گفت: با توجه به همزمانی دهه کرامت و شهریورماه که اوج حضور زائران در مشهد است، اسکان زائران در 9 کمپ انجام شد.

وی با اشاره به اسکان 22 هزار و 288 نفر از زائران در شهریورماه سال گذشته افزود: این تعداد در شهریورماه سال جاری به 386 هزار نفر رسید.

وی در خصوص اقدامات برنامه‌ریزی‌شده در شهرداری مشهد برای سال تحصیلی جدید نیز بیان کرد: یکی از این اقدامات اهدای کیف سلامت به پنج هزار دانش‌آموز است.

معاون خدمات و محیط‌ زیست شهری شهرداری مشهد ادامه داد: برای سال تحصیلی جدید علاوه بر مدارس قبلی اقدامات خود را برای 500 مدرسه به صورت ویژه آغاز کرده‌ایم که از جمله آن می‌توان به بهسازی معابر، تجهیز مدارس به ویژه مدارس درخترانه به وسایل بدنسازی پارکی، نصب سطل‌های زباله، شست وشوی معابر منتهی به مدارس، اعلام موارد ناایمن در مدارس به مدیران و آموزش و پرورش اشاره کرد.

کاهش معضل آب‌افتادگی  معابر در مشهد

معاون خدمات و محیط‌ زیست شهری شهرداری مشهد با اشاره به معضل آب‌افتادگی در شهر تصریح کرد: در سال 86 بالغ بر 258 نقطه آب‌افتادگی در سطح شهر مشهد وجود داشت که این تعداد تا پایان سال 91 به 42 نقطه رسید و با تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تعداد این نقاط تا پایان سال 92 به کمتر از 10 مورد خواهد رسید.

وی در ادامه با اشاره به رشد احداث فضای سبز در معابر شهری گفت: یکی از نگرانی‌های شهروندان طی سال‌های گذشته کاهش فضای سبز و کاشت درخت در معابر شهر بوده است که با توجه به این مهم طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از سال 87 طرح کاشت درخت در معابر اصلی و متعاقب آن در معابر فرعی آغاز شده است.

معاون خدمات و محیط‌ زیست شهری شهرداری مشهد بیان کرد: براساس این طرح از سال 86 تا پایان سال گذشته بیش از یک میلیون اصله درخت در سطح معابر اصلی مشهد کاشته شده است.

وی در خصوص کاشت درخت و توسعه فضای سبز در معابر فرعی گفت: در سال جاری اولویت شهرداری مشهد در زمینه توسعه فضای سبز، کاشت درخت در معابر فرعی است که این طرح با مشارکت شهروندان انجام می‌شود.

کاظمی گفت: همچنین در ادامه این طرح‌ها در اراضی بلااستفاده سازمان‌ها و ادارات دولتی شهر نیز با مشارکت شهرداری درخت کاشته می‌شود که تاکنون 64 هزار اصله درخت در این اراضی کاشته شده است.

معاون خدمات و محیط‌ زیست شهری شهرداری مشهد بیان کرد: همچنین در کنار این اقدامات به منظور کیفیت بخشی به نور شهر در شب نیز 324 نقطه از میادین، تقاطع‌ها، پل‌ها، فضای سبز نورپردازی شده است.

لزوم تقویت تعاونی ها برای احداث مجتمع های صنفی در خارج شهر

معاون خدمات و محیط‌ زیست شهری شهرداری مشهد بر لزوم ساماندهی مشاغل مزاحم شهری تاکید کرد و گفت: در حال حاضر بالغ بر 65 درصد از صنوف و مشاغل مزاحم و آلاینده شهری در خیابان‌های اصلی شهر فعال هستند که ساماندهی آنها در دستور کار قرار دارد.

کاظمی با بیان اینکه برای ساماندهی این دسته از صنوف برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته است، تصریح کرد: یکی از این راه‌ها، تقویت تعاونی‌ها برای احداث مجتمع‌های صنفی و صنعتی در خارج از شهر است که در این راستا تاکنون 31 تعاونی در خارج از شهر در حال احداث است.

وی با اشاره  به اینکه برخی صنوف مورد نیاز در شهر نیز باید استانداردهای خاصی را رعایت کنند تا بتوانند در شهر به فعالیت خود ادامه دهند افزود: در حال حاضر 85 درصد از این دسته صنوف استانداردهای لازم را ندارد که برای 5 دسته از این نوع صنوف طرح استانداردسازی اجرا شده است.

زمان رسیدن نیروهای آتش نشانی به حادثه 4 دقیقه است

معاون خدمات و محیط‌ زیست شهری شهرداری مشهد از افزایش تعداد ایستگاه‌های آتش‌نشانی در مشهد خبرداد و افزود: در سال 86 تنها 21 ایستگاه در شهر مشهد فعال بوده است که این تعداد در انتهای سال گذشته به 40 ایستگاه رسیده و در حال حاضر 8 ایستگاه آتش‌تشانی جدید نیز در دست ساخت است.

کاظمی تصریح کرد: همچنین هم‌اکنون زمان رسیدن به محل حریق و حادثه به 4.2 دقیقه و تعداد ماشین‌آلات حوزه ایمنی نیز به 212 دستگاه رسیده است.

وی از ورود ماشین‌آلان جدید ویژه ساختمان‌های بلند به مشهد خبرداد و گفت: هفته آینده محموله جدید ماشین‌آلات و آسانسورهای ویژه امداد رسانی و اطفای حریق ساختمان‌های بلند مرتبه وارد مشهد خواهد شد که در این محموله 5 دستگاه آسانسور 120 و 150 متری همراه با تجهیزات اطفای کامل حریق وارد شهر مشهد می‌شود.

کاظمی با اشاره به کاهش متوسط رشد حریق در مشهد نیز گفت: تا قبل از سال 86 متوسط رشد سالیانه حریق 51 درصد بوده اما با انجام آموزش‌های پیشگیرانه این میزان در سال 91 نسبت به سال 90 به 20 درصد رسیده است.

راه اندازی شورای حل اختلاف ویژه شهرداری در مشهد

معاون خدمات و محیط‌ زیست شهری شهرداری مشهد از راه‌اندازی شورای حل اختلاف ویژه شهرداری خبر داد و گفت: با توجه به اینکه رسیدگی به تخلفات پرونده‌های حوزه شهری در دادگاه‌ها زمانبر بود شهرداری مشهد به عنوان اولین شهر در کشور شورای حل اختلاف ویژه راه‌اندازی کرد.

وی با بیان اینکه در این مرکز به تخلفات و پرونده‌های حوزه خدمات و محیط‌زیست شهری رسیدگی می‌شودتصریح کرد: از زمان راه‌اندازی این شورا تاکنون 632 پرونده در این مرکز تشکیل که به 620 مورد آن رسیدگی شده که بیشترین موارد تخلف در این پرونده‌ها تخلفات بهداشتی بوده است.

کد خبر 2139865

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha