علی نعیمایی، کارشناس پارچه در موزه هنرهای سنتی به خبرنگار مهر گفت: دستگاه مخمل سنتی در کارگاه هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی پارچه مخمل می باقد که قدمت بافت این پارچه به دوره صفوی می رسد و در اینجا دوباره بافی می شود مثل زری بافی و یا زربافت که در مرکز هنرهای سنتی سازمان درحال بافت است و چون از نخ گلابتون استفاده می شود بسیار گران هستند.
این کارشناس پارچه های قدیمی بیان کرد: به عنوان مثال دستگاه مخمل بافی که در این کارگاه برپا شده است، مخمل نقش دار می بافد که نمونه آن در ایران بسیار کمیاب شده است.
وی ادامه داد: تا قبل از انتقال معاونت صنایع دستی به اصفهان بسیاری از این کارگاهها به صورت فعال کار می کرد اما بعد از انتقال این دستگاهها نیز جمع شد درحالی که برپایی دوباره آنها بسیار زمان بر است ولی دوباره با آمدن معاونت به تهران برخی از این کارگاهها را دوباره برپا کردیم آن هم بعد از مدتها زحمت. با این حال هنوز نتوانسته ایم رونق اولیه را به دست بیاوریم چون برخی از کارگاهها هنوز احتیاج به تنظیم نخ و دستگاه دارد.
این کارشناس بیان کرد: در ایران یک مخمل باف ماهر داشتیم به نام ماشاالله عنایتی که در سال 83 تمام فوت و فن مخمل بافی را به کارشناسان سازمان یاد داد اگر او نبود کسی نمی توانست کارگاههای مخمل بافی را در این مرکز راه بیاندازد.
وی بیان کرد: در دوره ساسانیان اغلب پارچه ها دو رنگ بودند اما بعدها پارچه تکامل یافت و رنگ های بیشتری وارد پارچه ها شدند.
نظر شما