۱ مهر ۱۳۹۲، ۱۰:۲۲

مهر گزارش می دهد/

مهر؛ سرآغاز رشد نهال علم در دانش آموزان/ اشک ها و لبخندهایی که با مهر شروع می شود

مهر؛ سرآغاز رشد نهال علم در دانش آموزان/ اشک ها و لبخندهایی که با مهر شروع می شود

تبریز- خبرگزاری مهر: آغاز مهر ماه در ذهن تک تک ما یادآور شروع مدرسه و علم آموزی است، یاد روزی که روزها قبل خود را با شور و اشتیاق فراوان برای استقبال از آن آماده می کردیم، پیدا کردن دوست های جدید یکی از لذت بخش ترین اتفاقات آغاز تحصیلی بود دوستانی از جنس اشک ها و لبخندها.

به گزارش خبرنگار مهر، آغاز روز اول مدرسه برای اکثر دانش آموزان به ویژه اول ابتدایی ها با شور و شوق همراه با دلهره آغاز می شود، کودکانی که از محیط مهر و محبت خانواده جدا شده و در بین همسن و سالانی از جنس خودشان که برای عضویت در گروه های بزرگ جامعه آماده می شوند.

بر اساس این گزارش، مدارس اول ابتدایی هر سال یک روز قبل از دیگر مقاطع تحصیلی آغاز می شود و دیروز آغاز اولین روز سال تحصیلی این دانش آموزان بود در جمع دانش آموزانی که با عشق و علاقه ای زیاد به تحصیل در مدرسه حاضر بودند عده ای نیز در این میان با اشک و دلهره سال تحصیلی خود را آغاز کردند، کودکانی که به پدر و مادرهای خود چسبیده بودند و حاضر نبودند در کلاس های درسی حاضر شوند.

برای علت یابی این موضوع که سال ها شاهد آن در اولین روز آغاز مدارس ابتدایی هستیم، پرداختن به آن ضروری است.

60 هزار دانش‌آموز مقطع ابتدایی دیروز سال تحصیلی خود را آغاز کردند

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در آغاز سال تحصیلی جدید در گفت‌ و‌ گو با مهر گفت: در سال تحصیلی جدید تعداد بیش از 60 هزار دانش آموز به کل جمعیت دانش‌آموزی آذربایجان شرقی افزوده شد که دیروز سال تحصیلی خود را آغاز کردند.

 وی افزود: خواندن، نوشتن و مهارت آموزی از جمله کارهایی است که معلمان با دستان توانمند و معجزه گر خود در طول 9 ماه به دانش آموزان می آموزند.

فیروز رضایی آموزش و پرورش را از جمله نهادهای مورد اعتماد خانواده ها دانست و گفت: خانواده ها ثمره های عمرشان را در سراسر کشور تقدیم همکاران آموزش و پرورش می کنند که این اعتماد حاصل تلاش سالیان طولانی این سازمان در این عرصه است.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش با اساسنامه تحولات بنیادین خود، حرکتی رو به پیشرفت دارد و امیدواریم دانش آموزان با الهام گرفتن از آموزه های دینی و منویات مقام معظم رهبری مسیری رو به سمت حیات طیبه و سعادت دنیوی و اخروی حرکت کنند.

والدین قبل از هفت سالگی باید اجتماعی بودن را به فرزندان خود یاد دهند

موسی نیرومند جامعه شناس و  استاد دانشگاه نیز با اشاره به علت گریه بعضی از دانش آموزان در اولین روز مدرسه گفت: کودکان قبل از هفت سالگی همانند صفحه سفید کاغذی هستند که والدین به خوبی نمی توانند در این صفحه نوع برقراری ارتباطات اجتماعی بنویسند.

وی افزود: در نهاد خانواده نوع ارتباط بین والدین و کودکان غیر رسمی است و زمانیکه کودک از محیط خانه دور می شود و در یک گروه سامان می یابد نمی تواند خود را از اعضای آن گروه بداند و منشاء اصلی این امر خانواده است که به خوبی نتوانسته فرزند خود را در گروه جای دهد.

عضو انجمن جامعه شناسان ایران با اشاره علل ناراضی بودن بعضی کودکان در اولین روز مدرسه گفت: کودکانی که از مدرسه رفتن ناراضی هستند نشان می دهد که رابطه را خیلی کم تجربه کرده و  در این گونه موارد والدین باید سعی کنند تا مدتی ارتباط عاطفی خود را با کودک نسبت به گذشته کاهش دهند تا کودک با عضویت در گروه ها بتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند.

نیرومند ادامه داد: شبکه ارتباطی این نوع کودکان در مقایسه با دیگر کودکان کوتاه تر است و هر چه قدر این شبکه بالاتر رفته و افزایش یابد این مشکل به راحتی حل می شود.

وی گفت: این نوع کودکان دچار اختلالات روحی و روانی هستند و در کلاس درسی در مقایسه با دیگر دانش آموزان در برقراری ارتباط با معلم دچار مشکل می شوند.

این جامعه شناس اضافه کرد: این کودکان نسبت به هیچ موضوعی از خود حساسیتی نشان نمی دهند و معمولا در کلاس های درسی منزوی بوده و اهل سوال کردن نیستند.

نیرومند افزایش ارتباط معلمان با این نوع دانش آموزان را ضروری دانست و گفت: در کلاس های درسی معلمان باید با این نوع کودکان با وقت گذاشتن بیش تر آنها را فعالیت های گروهی شرکت دهند تا رابطه آنها با اعضای گروه تقویت شود.

مهر، سرآغاز اشک ها و لبخندهای کودکان در اولین روز مدرسه است

امید صفری کارشناس روانشناسی نیز با اشاره به اضطراب جدایی کودکان از والدین خود در آغاز سالتحصیلی مدارس گفت: جدایی کودکان از کسانی که به آنها احساسی دارند تجربه آن در هر سنی که باشند سخت است و هر کسی در زندگی خود این تجربه را کرده است تجربه ای که گاه سخت و دردناک و البته شاید در عین حال متحول کننده اما تصویر آشنایی برای بسیاری از ما حداقل تا سال های نه چندان دور، اشک ها و لبخندهای کودکان در آغاز مدرسه بوده است.

وی ادامه داد: عده ای از دانش آموزان که تا روزهای قبل با شور و شوق فراوان کیف و لباس تهیه کرده اند در لحظه جداشدن از والدین دچار ترس و دلهره، وصف ناشدنی می شوند؛ به پدر و مادر می چسبند، گریه می کنند، حاضر نیستند از او جدا شوند و اگر هم جدا شوند گرفته و غمگین در کلاس می نشینند و البته بعضی هم مثل همکلاسی سال اول دبستان از کلاس و مدرسه فرار می کنند.

عضو انجمن روانشناسی ایران گفت: اگر چه در سال های اخیر با وجود مدارس پیش دبستانی شیوع این موارد کمی کم تر شده است، اما همچنان به عنوان یکی از شکایت های رایج والدین مطرح است.

گریه روز اول مدرسه بهانه نیست، اضطراب و دلهره ای است که باید جدی گرفته شود

صفری اضافه کرد: شروع فصل مدارس بهانه ای است تا این موضوع را جدی تر مورد بررسی قرار دهیم و شاید دیگر امتناع کودکان و نوجوانان از مدرسه را تنها دلیل تنبلی و بهانه گیری آنان ندانیم، شاید پای اضطراب و دلهره ای جدی در میان باشد.

وی با اشاره به علایم اختلال اضطراب جدایی دانش آموزان در اولین روز مدرسه گفت: اختلال اضطراب جدایی یکی از اختلال های رایج در کودکان است که کودک در هر مواقعی نیاز خود را به پدر و مادر با رفتارهای مختلف نشان می دهد.

این روانشناس دلایل بروز اختلال اضطراب جدایی در دانش آموزان را در عواملی همچون ژنتیک، روش های فرزند پروری، ساختار خانواده، نبود یکی از والدین به دلیل طلاق، فوت یا کار زیاد، بزرگ شدن در خانواده پرجمعیت، محله های فقیر یا دارای سطح اقتصادی – اجتماعی پایین دانست.

والدین؛ اختلال اضطراب جدایی کودکان را درمان کنند

صفری با اشاره به درمان مشکل دانش آموزانی که در اولین روز مدرسه گریه می کنند گفت: رویکردهای مختلفی در درمان اختلال اضطراب جدایی مورد استفاده قرار می گیرد که بعضی از آنها بر خود کودک یا نوجوان، بعضی بر خانواده های آنان و بعضی بر هر دو تمرکز دارند، با این حال باید در نظر داشت از آنجایی که این اختلال تا قبل از هجده سالگی و در واقع درباره کودکان و نوجوانان مطرح است همواره یک اصل کلی را در مورد چنین اختلالاتی باید در نظر داشت.

وی ادامه داد: اصل کلی این امر دخیل کردن والدین در فرآیند درمان است چون والدین هستند که مسئولیت آمد و رفت آنها را بر عهده دارند و هزینه های احتمالی درمان را پرداخت می کنند، بنابراین برای جلب همراهی بیشتر آنها لازم است آنها را در جریان درمان قرار دهند.

در دهه های گذشته به علت نبود مهد کودک و پیش دبستانی ها کودکانی که به مدرسه وارد می شوند برای آنها در گروه عضو شدن سخت تر بود و با بهانه جویی های مختلف سعی می کردند والدین خود را در اولین روزهای مدرسه در مدرسه پیش خود نگه دارند و حتی والدین در کلاس های درسی همراه فرزندان خود می نشستند تا از میزان اضطراب و دلهره ای که یک روزه آنها را از محیط خانواده دور کرده است کاهش دهند.

امروزه با وجود تحولات در زمینه آموزش و افزایش گروه های مختلف باز هم بعضی از دانش آموزان در اولین روز مدرسه گریه می کنند و این نشان از وابستگی به والدین است که قبل از آغاز تحصیلی فرزندان خود را در گروهی به عضویت در نیاوردند، امید است والدین با اجتماعی کردن فرزندان خود و شرکت دادن آنها در گروه های مختلف اجتماعی آنها را از منزوی بودن در مجموع همسن و سالانشان جلوگیری کنند تا در آینده جامعه برای جبران آن هزینه های زیادی را متحمل نشود.

................................

گزارش از زهرا ناصران

کد خبر 2140983

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha