به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حسن راوري با بيان اينکه واريس بيماري است که گشاد و طويل شدن وريدها يا همان سياهرگهاي ناحيه پاها را به دنبال دارد، درباره افراد مستعد واريس گفت: در مرحله اول وجود سابقه واريس در پدر و مادر است. به اين صورت که اين بيماري جنبه ارثي دارد و اگر پدر و مادر مبتلا به واريس باشند، احتمال بروز واريس در فرزند 50 درصد بيشتر است.
وي خاطرنشان کرد: نقش عوامل ارثي در ابتلا به بيماري واريس اهميت دارد و اين افراد بايد از زمان بلوغ و جواني اقدامات پيشگيرانه را انجام دهند.
راوري درباره راهکارهاي پيشگيري از بروز يا تشديد واريس، بر نقش هورمونها در ايجاد اين بيماري تأکيد کرد و افزود: بارداري و مصرف قرصهاي استروژن و پروژسترون موجب بروز يا تشديد بيماري واريس ميشود و از اين رو به افرادي که سابقه واريس در خانواده دارند، توصيه ميشود به منظور پيشگيري از مصرف قرصهاي ضدبارداري خودداري کنند.
دانشيار دانشگاه علومپزشکي مشهد تصريح کرد: افراد مبتلا به واريس بايد توجه داشته باشند که مصرف قرصهاي ضدبارداري، اين بيماري را تشديد کرده و خطر لخته شدن خون را به همراه دارد.
وي، افزايش وزن و بيتحرکي را از ديگر عوامل ايجاد و تشديد کننده بيماري واريس برشمرد و اظهار کرد: افرادي که بصورت درازمدت حالت ايستاده ثابت و يا نشستن ثابت دارند، بايد دقت کنند که اگر کارمند هستند هر نيمساعت يکبار چند قدم راه بروند و از زيرپايي متحرک استفاده کنند.
راوري درباره علايم بيماري واريس نيز گفت: واريس در مراحل اوليه به صورت ظاهر نازيبا و به شکل رگهاي قرمز و آبي در زير پوست، ناحيه مچ پا، ساق و زانو تظاهر مييابد و بتدريج سياهرگهاي زير پوست بزرگتر و طويلتر شده و ظاهر آن نيز بسيار ناخوشايند ميشود.
به گفته اين فوق تخصص جراحي عروق، در اين حالت، فرد به تدريج احساس سنگيني و درد مبهم در ناحيه عضلات ساق پا به دنبال ايستادن دارد که با بالا نگهداشتن پاها، اين درد و سنگيني از بين ميرود. اما در مراحل پيشرفته واريس، تورم ناحيه مچ پا بدنبال ايستادن و طولاني و تغييررنگ پوست ناحيه ساق پا بصورت لکههاي قهوهاي و سياهرنگ تظاهر ميکند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علومپزشکي مشهد به عوارض واریس اشاره کرد و گفت: ايجاد زخمهاي واريس، ايجاد لخته در خون و خطر آمبولي ريه که بسيار خطرناک و حتي کشنده است، از جمله عوارض اين بيماری است.
وی با تاکيد بر رعايت اصول پيشگيري از ابتلا به واريس، افزود: برای افرادي که سابقه واريس در خانواده دارند و در حال حاضر نيز در محيط کار مجبور به ايستادن و يا نشستن طولانيمدت هستند، بطور اکيد توصيه ميشود که اقدامات پيشگيرانه بصورت تحرک، راه رفتنهاي منظم حين کار، استفاده از جوراب نوع پيشگيرانه و استاندارد، خودداري از پوشيدن لباسهاي تنگ در ناحيه کمر و ران ها، پرهيز از اضافه وزن، ورزشهاي هوازي منظم و سبک و خودداري از ورزشهاي قدرتي را در برنامه خود قرار دهند.
راوري همچنين تصريح کرد: در مراحلي که واريس بروز يافته، درمان با توجه به شدت بيماري انواع مختلف دارد و بطورکلي استفاده از جوراب استاندارد با فشار و اندازه فرد، استفاده از ليزر پوستي، تزريق ماده داخل وريدهاي واريس، استفاده از ليزرهاي داخل عروقي و استفاده از جراحي باز و يا محدود در مراحل پيشرفته بيماري به تشخيص پزشک معالج انجام ميشود.
نظر شما