به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسن واحدی در جلسه کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به وجود ظرفیت های بی بدیل استان برای جذب گردشگر به ویژه در حوزه گردشگری زیارت و توریسم درمانی اظهار داشت: ارزان بودن سفر در کشورمان در مقایسه با سایر کشورها، پروازهای بین المللی منظم، وجود مراکز تفریحی اقامتی مناسب و هم خوانی فرهنگی زائران و مجاوران از جمله زیرساخت های مناسب برای جذب گردشگران خارجی است.
وی درخصوص مشکلات و تنگناهای توسعه گردشگری خارجی در مشهد اظهار داشت: فقدان شبکه ورود و خروج گردشگران از طریق تورهای مسافرتی، نبود راهنمای مناسب، استفاده از واحدهای اقامتی نامناسب به دلیل عدم آشنایی با امکانات شهر، عدم تسلط عرضه کنندگان خدمات به زبانهای عربی و انگلیسی و زمان طولانی مورد نیاز برای صدور گذرنامه از مهمترین مسایل احصا شده در این حوزه است.
معاون استاندار خراسان رضوی با استناد به اهداف سند چشم انداز در افق 1404 مبنی بر حضور سالانه 40 میلیون گردشگر خارجی، اتخاذ رویکرد سیستمی و لحاظ کردن تمام نیازهای زائران و مسافران خارجی در قالب برنامه ای مدون را برای دستیابی به این هدف را ضروری دانست و اظهار کرد: در همین راستا کمیته برنامهریزی گردشگری خارجی ذیل کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تشکیل و تا جلسه آینده کارگروه، دستورالعملی در همین رابطه تدوین و ارایه می کند.
واحدی تاکید کرد: در این دستورالعمل باید ضمن توجه به تمام نیازهای زائران و مسافران خارجی شامل امنیت، زیارت، سلامت، اسکان و تفریح، تقسیم کار منطقی میان دستگاه ها صورت گیرد.
وی از معاون زیارت استانداری به عنوان رییس و از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان دبیر این کمیته یاد و اضافه کرد: معاونت هماهنگی امور عمرانی، مدیران کل اقتصاد و امنیتی استانداری، نمایندگی وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گمرک، شهرداری مشهد، آستان قدس رضوی، سازمان حج و زیارت، ادارات کل حمل و نقل و پایانه ها و فرودگاهها، انجمنهای تخصصی سازمان گردشگری و صدا و سیما اعضای آن هستند.
معاون استاندار خراسان رضوی تدوین طرحی جامع برای توسعه گردشگری در خراسان رضوی را امری ضروری توصیف کرد و گفت: شرح خدمات طرح جامع گردشگری استان از سوی مشاوری ذیصلاح، با استفاده از مطالعات انجام شده در حوزه زیارت و دیگر پژوهشهای انجام شده در این حوزه، زیر نظر کارگروه گردشگری و ظرف مدت یک سال تهیه میشود.
وی با اشاره به موافقت اعضای کارگروه با تصویب کلیات این طرح، از دستگاه های اجرایی عضو خواست تا حداکثر یک هفته آینده نظرات خود پیرامون کلیات آن را به دبیرخانه اعلام کنند.
فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز در این جلسه از ورود یک میلیون و 100 هزار گردشگر خارجی به استان در سال 91 خبر داد و گفت: این میزان در پنج ماهه نخست امسال 600 هزار نفر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 34 درصد رشد نشان می دهد.
استفاده از ظرفیت صدا و سیمای استان برای ارتقای فرهنگی عمومی درحوزه استقبال و تعامل با گردشگران خارجی، بهره گیری از پتانسیل رایزن های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دیگر کشورها و شبکه های تلویزیونی برون مرزی جهت معرفی ظرفیت های مشهد، ارایه ی بلیط ارزان قیمت به زائران خارجی در بازه های زمانی که مشهد مقدس پذیرای زائران کمتری است و افزایش توجه به زیباسازی مسیر تردد مسافران از جمله پیشنهادات اعضای جلسه بود.
نظر شما