ابراهیم کارخانه ای در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در تنظيم قراردادهای نفتی مسئله تامین منافع ملی از همه چيز مهمتر است.
وي تاكيد كرد: قراردادهای نفتی نیز چون بر اساس شرایط خاص زمانی خود تنظیم شده اند نمی توانیم بگوییم که این قراردادها در تمام زمینه ها منافع ما را تامین می کند و لذا باید منطبق با وضعیت مملکتی و وضعیت موجود بتوانیم قراردادها را به گونه ای تنظیم کنیم که به بیشترین وجه ممکن منافع و مصالح ملی ایران را در بر بگیرد.
وي گفت: تغییر در قراردادهای نفت در راستای تامین منافع ملی اقدامی مثبتي است به شرط آنکه شیوه تنظیم این قراردادها نقاط ضعف قراردادهای قبلی را جبران و نقاط برجسته ای را در تامین منافع ملی ما داشته باشد.
کارخانه ای در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آقای زنگنه اشاره داشتند به افزایش ظرفیت تولید نفت خام چهار میلیون بشکه در روز، نظر شما در این زمینه چیست؟، گفت: هر قدر ظرفیت تولید نفت در کشور افزایش پیدا کند قدرت چانه زنی ما را در عرصه معادلات نفتی در سطح جهان و کشورهای عضو اپک بالا می رود.
وی با بيان اينكه ايران توانايي توليد روزانه 4 میلیون تا چهارونیم میلیون بشکه نفت را دارد، بیان داشت: مسئله دستیابی به ظرفیت چهار میلیون بشکه در روز کاملا امکان پذیر است و ما می توانیم ظرف مدت چند ماه امکان دستیابی به این ظرفیت را پیدا کنیم.
کارخانه ای گفت: در سال 89 میزان تولید نفت در کشور ایران سه میلیون و 940 میلیون بشکه در روز بود که بر این اساس می توانیم به جرات اعلام کنیم که در حال حاضر امکان ارتقا این ظرفیت به چهارمیلیون بشکه در روز کاملا امکان پذیر است اما این به معنای این نیست که ما بتوانیم در حال حاضر این تعداد بشکه نفت را صادر کنیم بلکه به این معنا است که امکانات و ظرفیت های لازم برای صادرات این مقدار نفت را می توانیم مهیا کنیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ایران گفت: با فراهم شدن این ظرفیت عملا نقش ما در اوپک که مقداری با کاهش صادرات نفتی ایران خدشه دار شده، جبران می شود و به این ترتیب ایران می تواند در رابطه با انتخاب دبیرکل اوپک نقش برجسته تری را ایفا کند.
وی افزود: یکی دیگر از مسائلی که در انتخاب دبیرکل اوپک تاثیر مهمي دارد ویژگی ها و توانمندیهای شخص پیشنهادی برای تصاحب دبیرکلی اوپک است.
کارخانه ای تاکید کرد: به هر میزان فرد انتخاب شده از ویژگی های برجسته تری در عرصه مدیریت نفت تجارت نفت و توانمندی های بالا در این عرصه برخوردار باشد امکان انتخاب آن بیشتر می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مسئله انتخاب دبیرکل به صورت اجماع انجام می شود یعنی تمام کشورهای عضو بدون استثنا باید روی یک نفر توافق کنند بر این اساس شخصی که کاندیدا می شود باید از حدی از برجستگی ها برخوردار باشد که نسبت به دیگر کاندیداها از جامعیت بسیار بیشتری بهره مند باشد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی همچنین بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران نیز باید کسی را برای کاندیداتوری اوپک معرفی کند که از برجستگی ها و توانمندی های بالاتری در عرصه معادلات نفتی برخوردار باشد.
نظر شما