دکتر مهران جاهد- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این روباتها در حوزه توانبخشی هستند، گفت: این روبات به افرادی که نیاز به توانبخشی در قسمت بالا تنه داشته باشند موثر است.
وی عنوان این روبات را "اسکلت خارجی" دانست و اظهار داشت: این روبات از طریق سیستم بینایی مستقل و سیگنالهای EMG فرد را برای انجام حرکات کمک خواهد کرد.
جاهد با اشاره به عملکرد این روبات یادآور شد: این روبات یک اسکلت خارجی در کنار دست قرار میگیرد و هماهنگ با دست حرکاتی که دست قادر به انجام آن نیست را انجام خواهد داد.
مجری طرح با تاکید بر اینکه این روبات مکمل حرکات دست است، ادامه داد: ساخت این روبات در دستور کار است و در حال حاضر در حال تطبیق سیستم بینایی این روبات با دریافت سیگنال EMG (سیگنالهای نشاندهنده فعالیتهای عضله) هستیم.
جاهد با بیان اینکه این روبات برای توانبخشی بازو طراحی شده است، خاطر نشان کرد: در مرحله بعد درصدد هستیم تا این روبات برای شانه طراحی شود و به این ترتیب قادر به توانبخشی کل دست با استفاده از روبات خواهیم بود.
این محقق با تاکید بر اینکه این روبات برای همه افرای که نیاز به توانبخشی دارند قابل استفاده است، اضافه کرد: روبات طراحی شده برای افرادی سالمند، بیماران مبتلا به سکتههای مغزی و افرای که دارای اختلالات عضلانی دارند قابل استفاده است.
جاهد به بیان مزایای این روبات پرداخت و اظهار داشت: این روبات به صورت تطبیقی میتواند کار توانبخشی را انجام دهد و زمانی که فرد به توانایی صددرصدی رسید این روبات از مدار خارج خواهد شد.
وی قابلیت ارسال اطلاعات به پزشک را از دیگر مزایای این روبات نام برد و گفت: این روبات به صورت 24 ساعته ماموریتهای یک فیزیوتراپ را برای بیمار در محیط خانه و یا کار انجام میدهد بدون آنکه نیاز به حضور پزشک باشد.
نظر شما