به گزارش خبرنگار مهر، سوری صغری راغبی در همایش "تغذیه درمانی در بیماری های قلب و عروق" با اشاره به نقش تغذیه در بیماری های قلب و عروق اظهار داشت: با اصلاح شیوه زندگی بیش از 80 درصد مرگها قابل پیشگیری است.
وی افزود: فعالیت فیزیکی مناسب، رژیم غذایی سالم، کنترل وزن، کنترل قند، چربی خون، كنترل فشار خون، قطع سيگار، کنترل استرس و خنده از ساده ترین راه های پیشگیری در ابتلا به بیماری های قلبی است.
کارشناس تغذیه و فشارخون دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه باید كنترل فشار خون حداقل هر سال يكبار انجام شود، گفت: فشار خون بالا گاهی «کشنده بی سر و صدا» نامیده می شود زیرا تا مراحل انتهایی هیچ علامتی ندارد.
راغبی شايعترين نوع فشار خون را در گروه سني30 تا 50 سال دانست و بیان داشت: سه هدف اصلی از ارزیابی اولیه بیمار با فشار خون بالا بررسی صدمه به ارگانهای هدف (قلب، مغز، کلیه و چشم)، بررسی ریسک فاکتورهای قلبی و بررسی علل ثانویه احتمالی است.
وی با بیان اینکه تشخیص بیماری با گرفتن شرح حال دقیق، معاینات فیزیکی و آزمایشات اولیه پاراکلینیک به راحتی قابل انجام است، ادامه داد: چاقی یکی از عوامل افزایش بیمارهای قلبی و فشارخون است
کارشناس تغذیه و فشارخون دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکید کرد: كاهش وزن و اصلاح چاقي شكمي، کاهش ميزان نمك مصرفي، استفاده از رژيم غذايي سرشار از ميوه، سبزی و لبنيات كم چرب ازجمله راههای پيشگيري بيماريهاي قلبي عروقي است.
راغبی بر انجام فعالیت های بدنی در طول روز برای تمامی افراد خانواده تاکید کرد و گفت: حملات قلبي در كساني كه فعاليت فيزيكي بيشتري دارند، بسيار كمتر از افراد كم تحرك اتفاق مي افتد.
وی عنوان کرد: خانواده ها با اصلاح رژیم غذایی گام مهمی می توانند در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی بر دارند.
نظر شما