۹ مهر ۱۳۹۲، ۲۰:۴۳

ریاحی:

اولین بافت تاریخی چهارمحال و بختیاری در روستای یاسه چای کشف شده‌است/ وجود 70 خانه تاریخی در روستا

اولین بافت تاریخی چهارمحال و بختیاری در روستای یاسه چای کشف شده‌است/ وجود 70 خانه تاریخی در روستا

شهرکرد - خبرگزاری مهر: مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهار محال و بختیاری گفت: در روستای یاسه چای70 خانه تاریخی کشف شده‌است و این روستا اولین بافت تاریخی چهارمحال و بختیاری را داراست.

به گزارش خبرنگار مهر، مژگان ریاحی عصر سه‌شنبه در جریان بازدید خبرنگاران چهارمحال و بختیاری از روستای یاسه چای، اظهارداشت: با تهیه پرونده، سطح بافت تاریخی روستای یاسه چای بسیاری از نواقص این روستا رفع شده است.

وی با اشاره به اینکه این روستا از قدیمی‌ترین روستا های استان به شمار می رود و بسیاری از خانه‌های آن‌ها بافت‌های قدیمی خود را دارند، تصریح کرد: قدمت تاریخی این روستا به دوران صفویه بر می گردد.

ریاحی ادامه داد: مقداری از بافت تاریخی این روستا از بین رفته و ساخت‌وسازهای جدیدی در آن صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه، خانه های این روستا عمدتا در دو طبقه ساخته شده است، اذعان داشت: طبقه هم کف این خانه بیشتر مورد استفاده از کشاورزی و دامداری بوده است و طبقه بالای آن مسکونی است.

تمام روستای یاسه چای از نعمت گاز برخوردار هستند

دهیار روستای یاسه چای گفت: تمام روستای یاسه چای گاز کشی است و گازکشی این روستا از روی پشت بام بوده است.

وحید پیرعلی اظهار داشت: این منطقه دارای بافت تاریخی زیادی است که در این خانه‌های قدیمی افراد سکونت دارند.

وی یادآور شد: در ساخت خانه‌های این منطقه شن هایی را به کار برده اند و علت استحکام خانه‌ها همین امر بوده است که تاکنون از بین نرفته است.

پیرعلی بیان داشت: گلیم، قالیچه، قالی، سبد بافی، نخ ریسی و سفال از هنر های صنایع دستی اهالی این روستا است. وی به شغل اهالی روستای یاسه چای اشاره کرد و افزود: اکثر اهالی روستای یاسه چای به شغل کشاورزی مشغول هستند.

پیر علی افزود: هلو، بادام، گردو، سیب، آلو و آلوچه از محصولات باغی این روستا است که بیشتر محصولات آن ها را بادام، گردو و هلو در بر گرفته است.

کف سازی روستای یاسه چای در طرح مطالعاتی قرار گرفته شد

بخشدار زاینده رود گفت: تهیه مطالعات طرح بافت با ارزش روستای یاسه چای از سال 88 شروع شد و اجرای کف سازی این روستا در دستور کار قرار گرفت.

عیسی ملکی اظهار داشت: چنانچه کف سازی این روستا به صورت کامل صورت گیرد نمای بهتری را به روستا خواهد بخشید.

وی تصریح کرد: در سال جاری کف سازی این روستا در در دستور کار قرار گرفته است که با اجرای این طرح گردشگران بسیاری برای دیدن روستا به این منطقه خواهند آمد.

ملکی با اشاره به اینکه برای حفظ بافت این روستا به سمت مقاوم سازی پیش رفت، بیان داشت: دستگاه های مربوطه برای این امر لازم است همکاری های لازم را با ما داشته باشند تا این بافت تاریخی را بتوانیم برای همیشه نگه داریم.

بخشدار زاینده رود با اشاره به اینکه روستای یاس چای هدف گردشگری در این استان است، بیان داشت: برای پیاده کردن طرح گردشگری روستای یاسه چای نیاز به اعتبارات می باشد که لازم است پیگری شود.

ملکی ادامه داد: سوادجان، هوره و یاس چای سه روستای هدف گردشگری در این استان است که لازم است که آنها معرفی شوند.

روستای یاسه چای از توابع شهرستان سامان استان چهارمحال و بختیاری است که در کنار رودخانه زاینده رود قرار دارد.

کد خبر 2147117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha