به گزارش خبرنگار مهر، مهر؛ شروع گرمی ها و سردی ها است، داغ شوق پیوستن به جمعی که با سردی نگاه های ترحم آمیزی یخ می بندد و با چهره ای یخ بسته با نگاه های معصومانه اش به پوشش ظاهری زیبای هم مدرسه هایش که با یک لحظه پلک زدن، داغ قطره اشکی یخ این چهره را ذوب می کند.
بر اساس این گزارش، در این میان مهربانانی از جنس محبت و عاطفه هستند که در هر زمان با دست های پُر مهر خود به یاری همنوعان خود می شتابند و مهرورزی را در رگ های افراد ظاهربین که نگاه هایشان ترحم انگیز است به جریان درمی آورد و اشک مهربانی را از چشم های ظاهربینان سرازیر می کند.
جشن عاطفه ها فرصتی برای تمرین مهرورزی در جامعه است، جامعه ای که متعلق به تک تک ماست و اگر یک لکه ای در این مجموعه دیده شود باعث نازیبایی آن می شود که اول از هر کسی پای خود ما را می گیرد.
220پایگاه کمیته امداد آماده جمع آوری کمک های مردمی در جشن عاطفه ها
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی در گفتگو با مهر با اشاره به تعداد پایگاه های ثابت و سیار در آذربایجان شرقی گفت: 220 پایگاه ثابت و سیار این نهاد در سطح استان آماده جمع آوری کمک های نقدی و غیر نقدی مردم نوعدوست به دانش آموزان بی بضاعت در جشن عاطفه ها هستند.
حسین دشتی افزود: همزمان با سراسر کشور 10 مهر زنگ جشن عاطفه ها در تمام مدارس استان به صدا در می آید.
وی از توزیع 470 هزار پاکت مخصوص جمع آوری کمک های دانش آموزان در مدارس استان خبر داد.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی با بیان اینکه 23 هزار دانش آموز و 3 هزار و 500 دانشجو در استان تحت حمایت این نهاد قرار دارند تصریح کرد: پرداخت کمک هزینه تحصیل، برگزاری کلاس های تقویتی و تامین پوشاک و اقلام مورد نیاز دانش آموزان از جمله خدمات این نهاد به دانش آموزان تحت حمایت است که از طریق منابع امدادی و کمک مردم و خیرین تامین می شود.
دشتی کمک های نقدی و غیر نقدی مردمی را در سال گذشته حدود 7 میلیارد و 622 میلیون ریال دانست و گفت: با مشارکت در جشن عاطفه ها به دانش آموزان بی بضاعت کمک کردند و امسال نیز برای جمع آوری کمک های مردمی شماره حساب 777 بانک ملی به همین منظور اختصاص یافته است.
وی گفت: این مراسم در مدرسه راهنمایی دخترانه نمونه دولتی 13 آبان واقع در خیابان بهار و با حضور مسئولین استانی برگزار می شود.
هر مدرسه، یک پایگاه عاطفی است
معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد آذربایجان شرقی با اشاره به مهم ترین اهداف برگزاری جشن عاطفه ها در استان همزمان با استان های دیگر کشور گفت: ترویج فرهنگ نیکوکاری، تقویت فرهنگ ایثار و احسان از مهم ترین اهداف برگزاری جشن عاطفه ها است که برای حمایت از دانش آموزان محروم و پیشگیری از آسیب های اجتماعی صورت می گیرد.
حداد ادامه داد: امسال کمیته امداد با همکاری آموزش و پرورش با شعار هر مدرسه یک پایگاه عاطفی است و رویکرد مدیریت جمع آوری کمک های خیرین نیز به عهده آموزش و پرورش خواهد بود که پس از جمع آوری کمک ها تقسیم آنها در جمع دانش آموزان بی بضاعت بر عهده آنها خواهد بود.
وی به شعار کمیته امداد که مهر در انتظار مهر حماسی است اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه این نوع جشن ها گروهی است و شامل کل افراد جامعه می شود و همه می توانند در این جشن به صورت خیرخواهانه شرکت کنند، ده مهر ماه روز استقبال از این شعار است.
حداد اضافه کرد: در سال گذشته هفتصد و شصد و دو میلیون کمک های نقدی و غیر نقدی در استان برای کمک به دانش آموزان بی بضاعت جمع آوری شده است و امسال نیز با توجه به اینکه رسانه ها نقش موثری را در اطلاع رسانی برای مردم انجام داده است، امیدواریم مردم مثل سال های گذشته در صحنه های خیرخواهانه حضور به عمل آورند.
وی پایگاه های کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان را 253 پایگاه در سطح شهر، مساجد، دانشگاه ها و مدارس دانست و گفت: این جشن با محوريت اين نهاد و همكاري وزارت آموزش و پرورش، سازمان صدا و سيما و سازمان بسيج مستضعفين به صورت سراسري برگزار می شود.
جشن عاطفه ها سمبلی برای ورود به لایه های اجتماعی جهت تنظیم نارسایی های اجتماعی است
معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) کلانشهر تبریز نیز گفت: جشن عاطفه ها یک مناسبت ملی است که به عنوان سمبلی برای ورود به لایه های اجتماعی جهت تنظیم نارسایی های اجتماعی شناخته شده است.
موسی نیرومند با اشاره به مهم ترین هدف برگزاری جشن عاطفه ها در کلانشهر تبریز گفت: با توجه به این که کودکان بی بضاعت با دغده های فقر سر کلاس های مدارس حاضر شده و به تحصیل می پردازند، مهم ترین هدف از برگزاری این جشن دعوت از شبکه های اجتماعی، خیرین و مردم برای تامین نیازهای دانش آموزان بی بضاعت و نظم دهی به جامعه است.
وی افزود: در سطح کلانشهر تبریز 20 هزار خانواده با 40 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد هستند که بیش از پنجاه درصد آنها را خانواده های بی سرپرست تشکیل می دهند.
معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) کلانشهر تبریز با اشاره به تعداد پایگاه های فعال گفت: در سطح کلانشهر تبریز بیست و پنج پایگاه فعال ثابت ویژه جشن عاطفه ها در سه سطح عادی، ویژه و مرکزی از هشتم تا دوازدهم مهر ماه سالجاری به صورت پنج روز متوالی آماده دریافت کمک های نقدی و غیر نقدی شهروندان هستند.
نیرومند ادامه داد: جشن عاطفه ها همزمان با دیگر مدارس برای کمک به دانش آموزان بی بضاعت در هفتصد مدرسه برگزار می شود.
وی گفت: کلیه کمک های دانش آموزان از طریق مدارس به آموزش و پرورش تحویل داده می شود و پس از آن این نهاد آموزشی با مدیریت خود آنها را در بین کودکان بی بضاعت بر اساس نیازهایشان تقسیم می کند.
مردم با مشارکت های خود باعث پاکی نازیبایی ها از چهره شهر می شوند
معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) کلانشهر تبریز، کمک به دانش آموزان بی بضاعت را پاک کردن نا زیبایی ها از سطح شهر دانست و افزود: مردم با مشارکت های خود در قالب حمایت های نقدی و غیر نقدی باعث پاکی نازیبایی ها از چهره شهر می شوند.
نیرومند ادامه داد: کمیته امداد بزرگترین سازمان مددکاری مسئولیت دیدبانی و مدیریت فقر را بر عهده دارد و مسئولیت آن ایجاد ارتباط و جذب کمک های مردمی است و رویکرد آن از طریق مشارکت های مردمی اتفاق می افتد و هر چه قدر این مشارکت ها بیشتر باشد شاهد نازیبایی ها در شهر نخواهیم بود.
معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) کلانشهر تبریز گفت: زمینه های فقر در شبکه های اجتماعی خوابیده است و برای مدیریت آن نهادها باید فعال شوند.
نیرومند ادامه داد: فقر، زاییده فقر آموزی است و در این راستا باید نهادهای آموزشی فعال شود تا از پیشگیری این امر جلوگیری کند.
وی برگزاری جشن عاطفه ها را جریان یادگیری در جامعه دانست و افزود: کمیته امداد سازمانی است که با استان در ارتباط است و در کنار برگزاری جشن عاطفه ها می تواند فرهنگ نقش مندی را در تنظیم اجتماعی آموزش دهد.
دانش آموزان علاوه بر مشکلات معیشتی از فقر عاطفی رنج می برند
معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) کلانشهر تبریز گفت: با مشارکت های مردمی فقط نیازهای اولیه دانش آموزان برای تحصیل از جمله، کیف، کفش، پوشاک مدرسه و لوازم التحریر تهیه می شود و باید با اقدامات موثر در تامین نیازهای اساسی دانش آموزان بی بضاعت از سرایت مشکلات آنها برای دیگر دانش آموزان در مدارس جلوگیری کنیم.
نیرومند با اشاره به مشکلات معیشتی 4 هزار دانش آموز در استان گفت: با توجه به اینکه این تعداد از دانش آموزان در جمع 60 هزار دانش آموز به تحصیل مشغول هستند، مسئولان و نهادها باید با تامین نیازهای مالی دانش آموزان بی بضاعت به فکر سلامت روانی و آسوده خیالی دیگر دانش آموزان در مدارس باشند.
وی با اشاره به اینکه این دانش آموزان علاوه بر مشکلات معیشتی از فقر عاطفی نیز رنج می برند افزود: در این شرایط معلمان باید نقش مظاعفی را علاوه بر آموزش و پرورش در زمینه کمبود عاطفه این دانش آموزان فعالیت کنند تا علاوه بر آموزش آنها از عواطف معلم خود نیز بهره مند شوند.
با توجه به اینکه دانش آموزان بی بضاعت مشکلاتی از جمله مالی و عاطفی دارند، فقط در یک روزی از سال نمی توان نیازهای نامحدود آنها را تامین کرد و به هر اندازه که بتوانیم دست یاری به سوی این دانش آموزان دراز کنیم به همان اندازه شاهد امنیت روانی در جامعه خواهیم بود و برای تحقق این امر حمایت های مردمی و خیرین بیش از پیش طلب می شود تا بتوانیم نازیبایی ها را از چهره جامعه پاک کنیم و شاهد حاکم بودن تضاد طبقاتی در جامعه نباشیم.
................................
گزارش از زهرا ناصران
نظر شما