به گزارش خبرنگار مهر، چند روزی دیگر تا افتتاح بیستمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان باقی نماینده و دست اندرکاران تئاتر استان می کوشند تا در ایام باقی مانده بتوانند بر اساس زمانبندی و برنامه ریزی های تعیین شده هم چون سال های قبل بنحوی مناسب از عهده برپائی این اتفاق مهم فرهنگی در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین برآیند.
از این رو از هفته های قبل 17 کمیته مشغول انجام مراحل مختلف در حوزه های متفاوت هستند تا جشنواره بیستم نیز هر چه مطلوب تر برگزار شود.
یکی از این کمیته ها، کمیته سالن ها است که هدف اصلی آن آماده سازی و مدیریت سالن ها برای میزبانی از گروه ها و تماشاچیان تعریف شده که می توان تفاوت عمده این مامورریت خطیر را در وهله اول اضافه شده یک سالن اجرای دیگر به سالن های شهر داشت و آن ساخت و افتتاح پلاتو مجتمع شهید آوینی است.
از اینرو این جشنواره در هفت سالن برپا میشود دو سالن، تئاتر شهر همدان در مجتمع شهید آوینی، دو سالن در مجتمع بوعلی سینا، تالار فجر شهرداری، سالن کانون مهدیه آموزش و پرورش و سالن سینما کانون در این ایام میزبان هنرمندان عرصه نمایش خواهند بود.
در همین راستا مسئول کمیته سالن های بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: کمیته سالن ها از 15 شهریور ماه در محل ستاد جشنواره مستقر گردید و در اولین اقدام پس از مرور کردن شرح وظایف کمیته، دو نفر از عوامل بصورت تمام وقت در محل دفتر کمیته جهت انجام امور مربوط مستقر شدند.
کیانوش بهروز پور افزود: طی فراخوانی از همه دست اندرکاران تئاتر برای همکاری در برگزاری جشنواره دعوت بعمل آمد که تعداد کثیری از این عزیزان در این امر ثبت نام کرده و آمادگی خود را جهت همکاری اعلام کردند و سپس با بررسی و جلسات توجیهی که با این دوستان داشتیم شرح وظایف و شیوه استقرار آنها در سالن های محل اجرا تعیین شد.
نکته بارز کمیته سالن ها جشنواره تئاتر امسال ارزیابی مدیران سالن هاست
وی برنامه امسال کمیته سالن ها را تقریبا مشابه سال های گذشته دانسته و اظهار داشت: فقط امسال با توجه به راه اندازی سالن پلاتو مجتمع شهید آوینی ما یک سالن اضافه داریم از طرفی نکته بارز امسال ارزیابی مدیران سالن ها توسط مسئولان، مردم و گروه ها خواهد بود تا بتوانیم برای سال های بعد تدابیر بهتری بیاندیشیم از اینرو برای هر یک از سالن های هفت گانه تقریبا هفت نفر شامل مدیر سالن، مسئول نور و صوت، خدمات و... و در کل تعداد 70 نفر از عوامل فعالیت های این کمیته را پوششش خواهند داد.
بهروز پور با بیان اینکه امسال سعی شده است تا بخش بیشتری از کارها را بر عهده بچه های نمایش واگذار شود گفت: این امر مسلماً بسیار تاثیر گذار خواهد بود و یادم هست اولین بار در سال 1386 و در جشنواره منطقه ای بود که برخی از هنرمندان تئاتر در سمت های اجرایی سالن ها نقش داشتند که با توجه به اینکه سیاست آن زمان بر این بود که بیشتر از عوامل اداری و نیروهائی از بیرون استفاده شود کار سخت بود اما به مرور و در سال های بعد کم کم نیروهای تئاتر وارد عمل شدند تا جایی که امروز می بینیم همه عوامل از جنس خود تئاتر است.
مسئول کمیته سالن های بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان افزود: امسال نیز از پیشکسوتان بیشتر به عنوان مدیر یا مدیر صحنه و از سایر هنرمندان جوان نیز در قسمت های دیگر استفاده می شود.
وی ابراز داشت: این کار فواید بسیاری دارد از جمله اینکه بچه ها از نزدیک درگیر کار خواهند شد و علاوه بر گروه هائی که اجرا دارند سایرین نیز به نوعی در متن جشواره قرار می گیرند از طرفی با شناختی که از تئاتر دارند حسن برخورد بیشتری با تماشاگران، گروه ها و... دارند همچنین با دیدن آثار راه یافته به جشنواره بر تجربیات و دانش هنری خود می افزایند و با همکاران و دوستان گروه های شهر و کشورهای دیگر نیز بیشتر آشنا شده، ارتباط و تعامل خواهند داشت به عبارتی جشنواره تئاتر را افرادی از جنش تئاتر برگزار می کنند.
این کارگردان نمایش در مورد تجهیزات سالن های نمایش افزود: خوشبختانه شاهد هستیم که هر ساله سالن های ما بلحاظ تجهیزات نیازهایشان بر طرف شده و نواقص آنها رفع می شود و تعمیرات و تجهزات کلی در وسایل و امکانات آنها رخ می دهد که البته برخی توسط اعتبارات دستگاه های خود سالن ها و برخی توسط اداره ارشاد تامین می شود.
مسئول انجمن هنرهای نمایشی دفتر همدان در پاسخ به میزان فعالیت این انجمن در برپایی جشنواره گفت: در سال های گذشته نیز انجمن نمایش نقش اساسی در برگزاری جشنواره داشت اما امسال با تفاهم نامه ای که با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد شده کل اعتبارات به حساب انجمن واریز شده و اسناد و هزینه کرد آن با نظارت ارشاد بر عهده انجمن خواهد بود.
برگزاری جشنواره کودک موجب افزایش مخاطب این حوزه شده است
وی با اشاره به شناختی که از گروه های استان های تهران، اصفهان و قم دارد گفت خوشبختانه به نظر می رسد سطح کیفی آثار راه پیدا کرده به جشنواره مطلوب باشد و با توجه به برنامه ریزی های خبی که به خصوص در حوزه تفکیک سنی نمایش ها صورت پذیرفته است شاهد بروند تر شد جوان بیست اسله جشنواره باشیم.
سرپرست گروه نمایشی سایه در مورد افزایش تولیدات حوزه کودک همدان در چند سال اخیر گفت: متاسفانه برخی از کاگردانان جوان ما بر این باورند که باید اولین کارشان کار کودک باشد یا مثلا کاگردان هایی که کم کارترند بیشتر سمت کودک می آیند چون ظاهراً ساده بوده و با راحتی با موزیک و آهنگ می توان اجرا داشت در صورتی که حوزه کودک بسیار دشوار تر بوده و به دلیل حساسیت امر باید با دانش و تجربه بیشتر کار کرد از طرفی برگزاری جشنواره کودک و حمایت های مالی آن موجبات افزایش انگیزه در این حوزه می شود.
با ارائه کارهای ضعیف مخاطبان را از سالن ها فراری ندهیم
البته نباید فراموش کرد که خود این جشنواره باعث شده مخاطب کودک تئاتر همدان افزایش داشته باشد و در بیشتر از 90 درصد اجراهای این حوزه سالن ها پر شود که گروه ها اکثراً هم بلیط فرشی داشته و می توانند درآمدزایی داشته باشند با اینحال امیدوارم که در این موضوع نیز دوستان به تعامل رسیده و حداقل آثار در خور شان تئاتر همدان ساخته شود تا با ارائه کارهای ضعیف مخاطبان را از سالن ها فراری ندهند.
نظر شما