۱۲ مهر ۱۳۹۲، ۱۲:۵۳

گزارش خبري/

سپیدمویانی که چشم به راه محبت هستند/ بیش از 11هزار و 638 سالمند در بیجار سکونت دارند

سپیدمویانی که چشم به راه محبت هستند/  بیش از 11هزار و 638 سالمند در بیجار سکونت دارند

بیجار - خبرگزاری مهر: سالمندان گنج های گران بهایی هستند که تمام عمر خود را در راه خانه و خانواده گذراندند و امروز این سپید مویان آسمانی نیاز به محبت بیشتر فرزندان دارند و به همين دليل هم هر ساله معمولا تنها در يك روز جامعه به فكر اين افراد مي افتند و در ديگر روزهاي سال نيز فراموش مي شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، روزگار می گذرد و آنچه که از این ایام و خاطرات جوانی به یادگار می ماند خاطرات خوب و بدی است که در ذهن هرکس نقش بسته است طبق آیات و روایات والدین دارای جایگاه ویژه ای هستند و این جایگاه باید توسط همان جوانانی که  سالمندان فردا هستند باید حفظ شود.

در دین مبین اسلام نیز توصیه فراوانی به احترام و توجه به سالمندان شده است، تا جایی که پیامبر گرامی اسلام (ص) در احادیث متعددی ضرورت احترام به افراد سالمند را به امت خود متذکر شدند و فرمودند: تکریم والدین امری واجب است  و این احترام باید همیشه ادامه داشته باشد.

سالمندان مایه برکت زندگی هر فردی هستند  و وجودشان چشمه جوشانی از معرفت و محبت است که تا چشم برهم گذاریم به پایان می رسد.

سالمندان گنجینه های ارزشمند جامعه هستند باید قدر شان را بدانیم تا برکت خانه هایمان زیاد شود، روزی ماهم پیر می شویم، امروز به آنها محبت کنیم تا فرزندان ما هم در آینده به ما محبت کنند.

باید توجه کنیم که جایگاه این چراغ های روشنی که امید زندگی هرخانواده هستند بیش از آنکه در سرای سالمندان باشد در میان کانون گرم خانواده است.

مادرم تمام هستی ام در زندگی است

موهای سپیدش نشان سال‌هایی است که بر او گذشته، چشمانش به گوشه ای از پنجره اتاق خیره شده نمی دانم هنوز هم چشم به راه کسی است یا حجم کوچک مغزش قدرت عادی تکلم و حافظه را از او گرفته است.

دخترش با مهربانی نگاهم می کند و در حالی که حلقه ای از اشک در چشمانش نقش بسته با بغض  از خانواد اش می گوید:  من و برادرم تنها دو فرزند خانواده بودیم پدرم چندین سال قبل به علت سکته مغزی به رحمت خدا رفت و تنها مونس من و برادرم مادرمان شد  اما روزهای ما چندان بر وقف مراد نبود تا اینکه برادرم به بیماری ام اس دچار شد و غم ما را چند برابر کرد.

از مادرش برایم حرف می زند و مي گويد: روزگاری نه چندان دور مادرم برای خود برو بیای داشت زرنگی اش در انجام کارها زبانزد خاص و عام بود اما امروز در گوشه ای نشسته و چشمانش خیره به در مانده است.

فاطمه رحمانی می گوید: مادرم هم اکنون  70 سال سن دارد و الان دو سال است که حافظه اش را از دست داده  و کسی را به خاطر نمی آورد و همیشه چشمانش را به در می دوزد و فقط گاهی نام برادر مرحومم را بر زبان می آورد.

این دختر جوان ادامه می دهد: حدود سه سال پیش که برادرم فوت کرد مادرم کم کم وسایل و اشیاء  خود را که در جای دیگر گذاشته بود به خاطر نمی آورد و ما هم فکر می کردیم به خاطر غم از دست دادن فرزندش است که چنین شده اما بعد از گذشت یک سال از این زمان نه تنها بهتر نشد بلکه روز به روز از میزان حافظه اش کاسته شد.

فاطمه با چشمانی غم بار می گوید : مادرم تمام هستی من در زندگی ام است و در طول این سه سال حتی یک لحظه او را تنها نگذاشتم، خیلی سخت است که در جلو چشم مادرت باشی ولی او حتی  تو را به خاطر نیاورد.

در حالی که دستمالش را به دست می گیرد و اشک چشمانش را پاک می کند از گرانی داروهای مادرش می نالد و می گوید: با این اوضاع و درآمد ناچیزی که داریم نمی توانم خرج دارو های مادرم را کامل بدهم و با توجه به اینکه گرفتن پرستار هم هزینه بردار است خودم را به طور کامل وقف مادرم کردم.

این دختر مهربان و سختکوش در پایان سخنانش گفت: والدین سال‏ها برای رشد و پرورش فرزندانشان عمر خود را صرف می ‏کنند و از این رو، فرزندان نیز باید در دوره سالمندی از حضور پدر و مادر که به حقیقت گنجینه ‏هایی محسوب می‏ شوند، فیض و بهره کافی را ببرند و من هم امیدوارم بتوانم گوشه ای از محبت های مادرم را جبران کنم.

بیجار پیرترین شهر استان کردستان

رییس مرکز بهداشت شهرستان بیجار از وجود 11 هزار و 638 نفر سالمند در این شهرستان خبر داد و گفت: شهرستان بیجار به لحاظ بافت جمعیتی جز پیرترین شهرهاي استان کردستان محسوب می شود.

حسن کرمی در گفتگو با خبرنگار مهر  اظهار داشت: شاخصه سالمندی در دیگر شهرهای استان کردستان 30 درصد است اما با توجه به وجود 11 هزار و 638 نفر سالمند موجود در بیجار این میزان به 60 درصد رسیده است.

وی افزود: جمعیت سالمندان در مراکز بهداشت شهری این شهرستان پنج هزار و 710 نفر و  مراکز روستایی پنج هزار و 928 نفر است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود  به حفظ ارزش و جایگاه سالمندان اشاره کرد و گفت: سالمندان و حفظ حرمت آنها وظیفه تمامی افراد جامعه است و مسئولان نیز باید در این زمینه پیش قدم باشند.

کرمی با اشاره به شعار روز و هفته سالمند با عنوان سالمند اظهار داشت: با توجه با اینکه آمار جمعیت سالمندان در کشور روز به روز در حال افزایش است توجه به این قشر هم از جانب خانواده ها هم مسئولان ضروری است.

وی ادامه داد: در دین مبین اسلام برای سالمندان اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار هستند و احترام این قشر را بر جوانان واجب کرده است.

وی اضافه کرد: سالمندان چراغ روشن و برکت هر خانه و خانواده هستند کسانی که بدون هیچ چشم داشتی تمام هستی خود که همان عمر گران بها است را به پای خانواده خود گذاشتند.

رئیس مرکز بهداشت و درمان بیجار بر تأمین نیازهای روانی سالمندان که این روزها باید به این مسئله توجه ویژه‌ای داشت تأکید کرد و گفت: از جمله راهکارها برای رسیدن به این مهم  بودن سالمندان در کنار خانواده، گردش و تفریح، شرکت در فعالیت‌های اجتماعی، حفظ احترام و عزت نفس سالمندان، شرکت در مراسم معنوی است.

کرمی در پایان سخنان خود با تاکید بر اهمیت مراقبت های بهداشتی و پزشکی این قشر از افراد جامعه تاکید کرد و بیان داشت: پیران جمعیت ما این را بدانند ، سالمندی درد یا بیماری نیست و می توان از همان دوران جوانی و میانسالی برای این دوره از زندگی برنامه ریزی کرد.

کد خبر 2148331

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha