۱۲ مهر ۱۳۹۲، ۱۵:۲۳

رابطه ترس با هوش در کودکان/ عوامل موثر در اضطراب کودک خود را بشناسیم

رابطه ترس با هوش در کودکان/ عوامل موثر در اضطراب کودک خود را بشناسیم

كودكان با هوش، اطلاعات و آثار محيط را سريع تر از ديگران گرفته و پردازش مي كنند به همين دليل تاثير عوامل محيطي بر روان این گونه كودكان سريع تر و بيشتر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، يكي از دغدغه ها و نگراني هاي والدين ترس كودك از برخی امور به ویژه در مواقع مراجعه به پزشک است. براي كاهش آن تمهيداتي از قبيل ارتباط كلامي و غير كلامي، پرت كردن حواس، تشويق و جايزه و در نهايت كاربرد داروهاي آرام بخش ارائه مي شود. اما اگر با اين تمهيدات نتوان استرس كودكان را كاهش داد تبعاتي از قبيل عدم همكاري کودک در مواقع حساس را به دنبال دارد.

اولين گام براي كاهش يا رفع استرس كودك شناخت عوامل موثر بر آن است كه در اين بين به نظر مي رسد ضريب هوشي نكته مهمي در همكاري محسوب مي شود، چرا كه افراد با هوش قدرت انطباق بیشتری با محيط را دارا مي باشند. البته تحقيقات مختلفي جهت شناخت نقش و ارتباط عوامل موثر بر ترس و اضطراب كودك انجام گرفته، اما در هيچ كدام نقش ضريب هوشي در نظر گرفته نشده است.

مطالعات نشان داده كه ضريب هوشي با ترس كودك در محيط ارتباط دارد، به اين معني كه كودكان با هوش در محيط های خاص از جمله محیط بیمارستان از اضطراب بيشتري رنج مي برند.

مطابق تعريف، هوش يك مفهوم عام و متضمن توانايي فرد براي عملكرد هدفمند و مواجهه موثر با محيط است. محيط های خاص براي کودکان به دليل خاطره بد و يا صداهاي ناخوشايند، دلهره آور است. كودكان از این محیط ها فرار می کنند که به اشكال متفاوتي از جمله گريه، جيغ، مشت كردن، شيطنت، جدا نشدن از مادر، پرتاب كردن و سايل و غيره نمايان مي شود. در كودكان با هوش اين اشكال با شدت بيشتري بروز مي كند و با ديدن اين عملكردها از كودك از او به عنوان يك كودك استرس دار یاد می شود.

هوش بر اساس 4 محور سنتي و عمده كه يكي از آنها پردازش اطلاعات است متمركز است. در نتيجه كودك با هوش، اطلاعات و آثار محيط را سريع تر از ديگران گرفته و پردازش مي كند به همين دليل تاثير عوامل محيطي بر روان كودك سريع تر و بيشتر است.

بر سه اساس مي توان توانايي هاي هوش را تقسيم كرد كه يكي از آنها بر اساس محتواي اطلاعات پرداخته شده در ذهن كودك است. به اين معني كه اگر مثلا عمليات يادآوري باشد كودك اشكالي را كه قبلا در كتاب ديده به ياد مي آورد. بر این اساس، كودك با هوش داراي حافظه قوي تري بوده و در نتيجه سابقه بد محيط های خاص مانند محیط درمان در خاطر او مجسم مي گردد.

تحقيقات نشان داده اند كه كودكان با سطوح مختلف هوشي از نظر تجربه اضطراب با هم متفاوت هستند، به اين معني كه كودكان هوشمند از اضطراب ناتوان کننده بيشتري برخوردارند و در نتيجه اين اضطراب توانايي فکر درست از آنها سلب شده و از كودك اعمالي سر مي زند كه ازنظر بزرگسالان غير منطقي است. بدين ترتيب ضريب هوشي با بروز اضطراب رابطه دارد.

کد خبر 2148692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha