به گزارش خبرگزاری مهر، جیوه ناشی از آلودگی صنعتی که به هوا آزاد می شود می تواند در جریانها و اقیانوس ها تجمع کرده و در آب به شکل میتل جیوه MeHg در آید. اما تا کنون اطلاعات اندکی در مورد چگونگی تاثیر گرمای جهانی بر زیست انباشتگی جیوه بر حیات دریایی به دست آمده بود و هیچ مطالعه ای این تاثیرات را با استفاده از ماهی در آزمایشگاه و ازمایش های میدانی نشان نداده بود.
محققان دانشگاه دارتموث و دیگر موسسات تحقیقاتی آمریکا، ماهی های کیلی فیش را تحت دماهای مختلف در آزمایشگاه و در استخرهای آب شور خط ساحلی جنوب خلیج مین مورد مطالعه قرار دادند.
این ماهی ها در باتلاق از حشرات، کرم ها و دیگر منابع غذایی طبیعی و ماهی های آزمایشگاهی از غذای غنی شده از جیوه تغذیه کردند.
این مطالعه نشان داد ماهی ها در آبهای گرم تر غذای بیشتری می خورند اما رشد کمتری دارند و میزان متیل جیوه در بافتهای آنها بیشتر می شود. این یافته حاکی از آن است که در سوخت و ساز آنها میزان بیشتری از این فلز سمی جذب شده است.
این افزایش جیوه در ماهی می تواند با مصرف ماهی های آلوده به بدن انسان راه یافته و مردم در معرض میتل جیوه بیشتری قرار بگیرند.
پژوهشگران می گویند باید این تاثیر در سیاست ها و تلاش های مدیریتی که هدف آنها کاهش خطر قرار گرفتن انسان در معرض MeHg است، به کار گرفته شود.
نتایج این تحقیقات درنشریه PLOS ONE منتشر شده است.
نظر شما