به گزارش خبرنگار مهر، علم و بزرگیاش مدتها بود که تاب و قرار را از زندگی مامون و معتصم دور کرده بود.
با وجود نقشهها و برنامههای متعدد همچو گوهری همچنان میدرخشید و سخنانش بوی کلام رسول الله را میداد. 25 سال داشت و صدها برابر آن علم و آگاهی همراهش بود.
و چه خلیفه نادانی که گویا امامت را او داده تا بتواند خودش نیز بستاند، امامت را خدای دوجهان، خالق آسمانها تعریف و تنفیذ میکند و مامون و متعصم را با آن چکار؟
کینهها و عداوتها در خوشهای انگور به دست همسر و محرم اسرارش زهرآگین میشود و کام و جان امام شیعیان را تلخ میکند.... اگرچه خانهاش است اما چنان غربتی محاصرهاش کرده که گویا لحظهای آنجا نبوده است....
نه مناظرات و مباحثات با اهداف شوم و مشمئزکننده نتوانست به بزرگیاش خدشهای وارد کند و نه زبان تند و تیز عدهای.
برای آنکه بتوانند تمام خشم و کینه خود را لحظهای در جانش بریزند تمام پلیدیها، دشمنیها، تکبر و خباثشان را برهم نهاده و در چهره خیانتی عظیم تدوین کردند.
امشب قلب سلطان طوس میزبان داغی عظیم است
و اینچنین امشب قلب سلطان طوس، غریب الغربا و امام رئوف از غریبی فرزندش میزبان داغی عظیم است... امشب قلب فاطمه زهرا(س) از غم جوانش طوری به دردآمد که تاریخ را در برگرفت و تا قرنها این درد هنوز زنده است.
جواد الائمه نه با آن انگور و نه با خشم و کینه معتصم از چشمها و دلها دور نشد. فرزند علی ابن موسی الرضا(ع)، نه فقط ولی خدا و دانشمند زمان خود، نه فقط خار چشم دشمنان علی و خاندانش که ابرمرد زمان خود و پس از آن است.
چگونه است بزرگی شخصیتش که قرنها پس از شهادت و در دهکده جهانی، هنوز نام جواد الائمه برلب بندگان خداوند است و استغاثه کنان محتاج توجهاش هستند؟
این چه مرتبهای است که امروز نیز همچون سدههای قبل به دور از هر جایگاه و رتبهای نام جواد و دست گیری از دامانش کلید قفلهای بسته است؟
این چه نامی است که با آوردنش هفت آسمان به برکت آن شکافته میشود و حاجات و خیرات از آن برسر مومنان میبارد؟
این چه علمی است که امروز به پاس خدمات مشفقانهاش حوزههای علمیه و دانشمندان در گوشه گوشه این کره خاکی هنوز مدیون آن هستند؟
آری یک خوشه زهرآگین اگرچه داغی بزرگ بر دل ضامن آهو و شیعیانش گذاشت واگرچه تا دنیا دنیا است مظلومیتش حتی در سرای خویش زبان زدش خواهد کرد، اما هرچقدر نیز سم کینه و عداوت در خود داشته باشد نمیتواند جوادالائمه را از یادها دور و برکت وجودش را ناپدید کند. مامونها و معتصمها رفتهاند و اگر باشند یادشان به بدی آورده میشود اما کجا نام فرزند امام هشتم(ع) از یاد مستمندان و ملتمسان دور میماند؟
حضرت جواد الائمه(ع) همواره برای ترویج عقاد دین اسلام تلاش میکردند
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: امام جواد(ع) همواره برای ترویج عقاید دین اسلام تلاش میکردند و با ظرافت تمام روشهای حاکمیت را در ترویج اسلامی که رفتار آنها را توجیه میکرد مورد سوال قرار میدادند.
حجت الاسلام محمد صادق یوسفی مقدم اظهار داشت: ایشان برای عمل کردن به فلسفه امامت و عقاید دین اسلام و ترویج این عقاید تلاش بسیار زیادی میکردند و با ظرافت تمام روشهای حاکمیت را در ترویج اسلامی که رفتار آنها را توجیه میکرد مورد سوال قرار میداد.
وی بیان داشت: از ویژگی بسیار مهم امام جواد الائمه(ع) این بود که مقید بودند با رفتارهای بسیار مفیدی با مردم در آن زمان خفقان با مدارا و فکر رفتار کنند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه امام جواد(ع) در سن پایینی به امامت و در جوانی به شهادت رسیدند؛ افزود: رفتار امام(ع) برای مردم مثال زدنی بود و کسانی که بخواهند در زندگی الگویی داشته باشند، خلق و رفتار امام جواد(ع) در این مسیر بهترین الگو است.
وی ابراز کرد: امام جواد(ع) در دوران حاکمیت خفقان قرار داشتند و عدهای به دلیل جوان بودن امام(ع)، بعد علمی ایشان را مورد سئوال قرار میدادند و اینکه چگونه امامی با سن کم بتواند امت اسلامی را رهبری کند.
حجت الاسلام یوسفی مقدم تصریح کرد: امام جواد(ع) در جلسات مختلف به همه سئوالات علمی پاسخ میدادند تا شبهاتی که از این رو توسط عدهای در جامعه ایجاد شده بود رفع شود و همچنین جایگاه علمی خود را با این عمل حفظ میکردند.
امام جواد(ع) تلاش کرد خدشهای به فلسفه امامت وارد نشود
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با بیان اینکه از نظر اعتقادی امامت بعد از پیامبر گرامی اسلام به 12 امام میرسد؛ عنوان کرد: امام جواد(ع) پاسخ همه شبهات را میدادند تا خدشهای به فلسفه امامت وارد نشود و موقعیت امام(ع) نیز حفظ شود.
وی افزود: اگر خدشهای به موقعیت امامت وارد میشد در واقع به احادیث نبوی و امامان و همچنین جایگاه پیامبر گرامی اسلام(ص) خدشه وارد میشد و امام جواد(ع) با درایت و عالمانه و آگاهانه نسبت به حفظ جایگاه امامت تلاش کردند.
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم یادآور شد: در جریان حاکمیتی که در آن زمان حاکم بود، امام(ع) نسبت به حفظ اسلام و اندیشههای واقعی اسلام و همچنین فلسفه امامت تلاش میکردند و مردم را به راه راست هدایت میکردند و راه درست را نشان میدادند اگر چه عدهای این راه را نپذیرفتند اما امام(ع) با این کار سعی میکردند ابهامی در رابطه با دین اسلام وجود نداشته باشد.
لزوم مانوس شدن با ادعیه امامان(ع)
حجت الاسلام یوسفی مقدم عنوان کرد: جامعه تشیع باید آثار و اعمال و اندیشه امامان(ع) را مورد توجه قرار دهد و دعاهای آنها در رابطه با مسائل مختلف که در مفاتیح اجنان و برخی کتابهای دیگر موجود است بهترین وسیله برای تقویت معنوی انسانها است و خوب است مورد توجه قرار گیرند.
نظر شما