۱۴ مهر ۱۳۹۲، ۱۵:۱۸

بیانیه انجمن پزشکان عمومی؛

احیای جایگاه طب عمومی در نظام سلامت کشور ضرورتی حیاتی است

احیای جایگاه طب عمومی در نظام سلامت کشور ضرورتی حیاتی است

انجمن پزشکان عمومی ایران در پایان کنگره 2 روزه " توانمندسازی علمی و حرفه ای طب عمومی در راستای برنامه پزشک خانواده"، قطعنامه ای صادر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست انجمنهای پزشکان عمومی سراسر کشور پس از شروع به کار هیات مدیره‌ی جدید انجمن مرکزی، با محور اصلی "توانمندسازی علمی و حرفه ‏ای طب عمومی در راستای برنامه‌ پزشک خانواده" در روزهایی برگزار شد که شاهد تحول و تغییرات مثبتی در نظام صنفی پزشکی کشور و بازتعریف منطقی‏تر و منصفانه‏تر در حضور و تاثیرگذاری گروه‏های مختلف جامعه‌ی پزشکی در این نهاد هستیم. در این شرایط، تعامل مدبرانه‌ی مسوولان ارشد سازمان و شورای‌عالی نظام پزشکی با انجمن‏های علمی و بطور اخص انجمن پزشکان عمومی، فرصت مغتنمی است که باید به بهترین نحو از آن در ارتقای نظام سلامت بهره جست. تقارن این تحولات با تغییرات مدیریتی در وزارت بهداشت، وزارت رفاه و سازمان تامین اجتماعی می ‏تواند در صورت همگرایی و تجمیع نیروها، نویدبخش حرکتی پرنشاط و پویا در مسیر تعالی نظام سلامت کشور و رفع مشکلات و معضلات مزمن این عرصه باشد.

با این هدف، انجمنهای پزشکان عمومی سراسر کشور به‏ عنوان نمایندگان این جامعه، در گردهمایی خود بر محورهای زیر اتفاق نظر حاصل كردند:

  • به‏ منظور تحقق عدالت در سلامت و ارایه‌ خدمات شایسته و فراگیر به هم‏ میهنان و جلوگیری از اتلاف وسیع منابع محدود کشور در این حوزه، احیای جایگاه طب عمومی و پایه در نظام سلامت کشور ضرورتی حیاتی و فوری است و تعلل در اقدامات موثر، کارشناسانه و زودهنگام در این راستا، تداوم و تشدید مشکلات و معضلات مزمن موجود و ناتوانی نظام سلامت در تامین هزینه‏ های روزافزون و کمرشکن درمانی را به‏ همراه خواهد داشت. بنابراین از مسئولان و تصمیمگیران حوزه‌ سلامت انتظار می‏ رود با نگاه و توجه ویژه به این مقوله، اهتمام خود را بر بازتعریف صحیح جایگاه طب عمومی و اقدامات عملی در این خصوص معطوف سازند و به‏عنوان اولین قدم، بر اجرایی شدن هرچه سریع‏تر دستورعمل توانمندسازی علمی و حرفه‏ای طب عمومی تاکید می‏ شود.
  • توانمندسازی علمی و حرفه ‏ای طب عمومی با هدف کلی تبیین و تقویت جایگاه طب عمومی در نظام ارایه‌ی خدمات سلامت کشور و در راستای تحقق "توسعه‌ مراقبتهای اولیه‌ سلامت" و "محوریت پزشک خانواده در نظام ارجاع" و همسو با روح حاکم در قانون برنامه‌ی پنجم توسعه‌ کشور بوده و مبنای آن فراهم کردن زمینه‌ ارتقای دانش و مهارت حرفه‌ای پزشکان عمومی برای نیل به این هدف است. از این‌رو انتظار بدیهی و منطقی پزشکان عمومی و مردم عزیز کشورمان حمایت و همراهی همه‏جانبه‌ مسئولان، نهادهای علمی و تمامی اساتید و دانش‏آموختگان دلسوز و فرهیخته‌ی رشته‏های تخصصی پزشکی در این راستاست و تردید و درنگ و نگاه صنفی و گروهی در فرآیندی که به ارتقای دانش و توانمندی خط مقدم ارایه‌ی خدمات سلامت به هم‏ میهنان خواهد انجامید قابل درک و پذیرش نیست. در همین راستا انجمن پزشکان عمومی با توجه به سخنان وزیر بهداشت در این گردهمایی، آمادگی خود را برای شرکت در کارگروه ویژه‌ توانمندسازی علمی و حرفه‏ ای طب عمومی اعلام می‏ دارد.
  • تاثیرگذاری بیش از پیش جامعه‌ بزرگ پزشکان عمومی و کارشناسان نخبه‌ آن در تصمیم‏سازی‏های نظام سلامت و رفع موانع غیرمعقول موجود در مسیر حضور پزشکان عمومی مجرب در ارکان عالی مدیریتی و علمی وزارت بهداشت و دانشگاه‏های علوم پزشکی راهکاری اجتناب‏ناپذیر برای جامعیت حوزه‌ی کارشناسی و مدیریت نظام سلامت و فرصتی مغتنم برای احقاق یکی از مطالبات به‏حق و موکد پزشکان عمومی است که اولین گام آن همراهی وزارت بهداشت و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برای بازنگری در مقررات محروم کننده‌ی موجود خواهد بود.
  • انجمن پزشکان عمومی ایران ضمن سپاس از دیدگاه تعاملی وزیر بهداشت، آمادگی خود را برای اجرای خواسته ایشان مبنی بر حضور نمایندگان و کارشناسان انجمن در حوزه‏ های مختلف وزارت بهداشت،  اعلام می ‏دارد و بر این اساس نمایندگان خود را به‌ منظور حضور عالمانه و عمل‌گرایانه در معاونتها و شوراهای مرتبط معرفی خواهد کرد.
  • از تصمیم‌گیران و مسئولان ارشد نظام سلامت کشور درخواست داریم ضمن خودداری از گسترش برنامه‌ پزشک خانواده در کشور، تصمیمات لازم را برای احقاق حقوق پزشکان درگیر در اجرای برنامه‌های بیمه‌ روستایی و پزشک خانواده‌ شهری اتخاذ کنند. علاوه بر آن، با تغییر راهبرد از اجبار به ترغیب، در این مناطق امکان عقد قرارداد سازمانهای بیمه‌گر به شیوه‌ گذشته را با پزشکانی که به‌ هر دلیل وارد این برنامه نشده‌اند فراهم آورده و با در نظر گرفتن سختی و محرومیت از تسهیلات زندگی در روستاها، پیش از به مخاطره افتادن و خروج روزافزون همکاران از این برنامه، حقوق و مزایای پزشکان شاغل در روستا را جبران و زمینه را برای وفاق و اقبال جامعه‌ پزشکی نسبت به سیاستها و برنامه‌های آتی فراهم کنند.
  • آسیب‌ شناسی روند تدوین و اجرای برنامه‌های بیمه‌ روستایی و پزشک خانواده‌ شهری و سپس بازنگری دستورالعملهای پیشین و تهیه‌ دستورالعملهای جدید به‌منظور پیاده‌سازی تمام و کمال نظام ارجاع و سطح‌بندی خدمات و نه فقط استقرار پزشک خانواده، جز با حضور نمایندگان جامعه‌ پزشکی در ستادهای راهبردی و اجرایی برنامه‌ی پزشک خانواده در سطوح کشوری، استانی و شهرستانی از جامعیت و مقبولیت برخوردار نخواهد بود. در این میان بنا به تمایل وزیر بهداشت، آمادگی انجمن برای حضور چاره‌جویانه و موثر در ارکان این برنامه اعلام می‌شود.
  • بازآفرینی اعتبار و اعتلای طب عمومی با همبستگی تمامی همکاران و همسویی در رفع محرومیتها با واکاوی علل آن، دور از دسترس نخواهد بود. انجمن پزشکان عمومی ایران از تمامی همکاران در سطح کشور دعوت می‌کند با عضویت فعال و اشتراک مهارت و اندیشه‌ خود، انجمن را به‌عنوان مرجع و پیکره‌ واحد و قدرتمند این جامعهی نخبه در بازپس گیری حقوق صنفی خویش و مردم عزیز یاریگر باشند.
کد خبر 2150207

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha