به گزارش خبرنگار مهر، یکی از زیباترین لحظه ها در زندگی هر فرد لحظه ازدواج است لحظه ای که ابدیت انسان را رقم می زند و انسان را به وحدت و ثبات روحی می رساند.
ازدواج شیرین ترین خاطره برای زوج های جوان است اما امروزه هفت خان هایی که جامعه و خانواده در مسیر جوانان گذاشته اند شیرینی چون عسل این پیوند آسمانی را به زهر مبدل ساخته و روابط محبت آمیز میان زن و شوهر جوان را به دوستی های تلخ خیابانی مبدل ساخته، دوستی هایی که به دلیل بی توجهی خانواده ها موجب نابودی آینده هزاران دختر و پسر شده و آنها را در گرداب گناه، بی عفتی و انواع مریضی های صعب العلاج انداخته است گردابی که سرانجامی جز بی اعتمادی و شکست ندارد.
اگر در سال های اخیرنگاهی گذرا به آمارهای نهادهای رسمی کشور داشته باشیم شاهد کاهش نرخ ازدواج و افزایش پرونده های قضایی مختلف در نتیجه دوستی ها خیابانی میان دختران و پسران هستیم و به نظر می رسد که بی توجهی خانواده ها به دوستی ها، نتیجه ای جز تباهی زندگی هزاران دختر و پسر نداشته و ترویج الگوهایی برای ازدواج مانند الگوی ازدواج آسان هنوز هزار راه رفته دارد که باید در فرهنگ آن در جامعه ترویج شود.
پیوند آسمانی 22 زوج جوان از محل نیت واقفان
امروز زوج هاي جواني که ساده زيستي را از همان ابتداي زندگي مشترک در پيش گرفته اند و مي خواهند زندگي شان را آرام آرام بسازند در جوار امامزادگان شهدای باقریه بیرجند برگزار شد.
22 زوج جوان خراسان جنوبی امروز آمدند تا الگو شوند براي ديگراني مشکلات اقتصادي را مانع بزرگ ازدواج خود می دانند و در انتظار برگزاری جشن های پر زرق و برق ازدواج برایشان رویایی دست نیافتی شده است.
مدیرکل دفتر امو اجتماعی استانداری خراسان جنوبی عصر دوشنبه در مراسم جشن پیوند آسمانی 22 زوج جوان استان اظهار داشت: از دیدگاه اجتماعی خانواده به عنوان مهمترین عنصر برای جامعه شناخته شده است.
فرشته اسدزاده با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از آسیب های اجتماعی به دلیل بالا رفتن سن ازدواج و سنگین بودن هزینه های شروع زندگی است، تصریح کرد: هر اقدامی در راستای تسهیل ازدواج یک وظیفه محسوب شده و بسیار ارزشمند است.
وی با بیان اینکه تا کنون نهادها و موسسات خیریه برای آغاز زندگی های ساده گام برداشته اند، بیان کرد: امیدواریم خیرین دیگر و به خصوص خانواده ها برای برگزاری ازدواج های آسان وارد عرصه شوند.
به گفته وی در مرحه اول جشن ازدواج 33 زوج جوان و امروز جشن ازدواج 22 زوج جوان در راستای نیات واقفین در خصوص ترویج امر ازدواج برگزار شده است.
خبرنگار مهر در حاشیه این همایش به مناسبت سالروز پیوند آسمانی حضرت زهرا(س) و حضرت علی (ع) به عنوان الگوی کامل ازدواج و زندگی برای زوج های جوان موانع ازدواج، اثرات تاخیر در ازدواج و ویژگی ها زندگی حضرت علی (ع) و حضرت زهرا(س) را از نظر چند کارشناس نیز بررسی کرد.
ازدواج های دیر هنگام و عوارض آن
محسن خورشید زاده کارشناس روانشناسی بالینی و مدیر گروه روانشناسی دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه بیرجند در گفتگو با مهر، با بیان این که فرهنگ، مذهب، هنر و اعتقادات اثر مستقیمی بر روند ازدواج و انتخاب همسر می گذارند، گفت: ازدواج یکی از بنیان های مقدس در همه فرهنگ ها است و در تمامی فرهنگ ها ازدواج از تقدس زیادی برخوردا بوده زیرا بقای نسل بشر به این موضوع وابسته است.
وی افزود: علاوه بر احادیث و روایات در خصوص ازدواج، از نظر بالینی ازدواج دارای تاثیرات عمیق روحی و جسمی بر زنان و مردان بوده و بعد از ازدواج بر اثر ترشح هورمون های مختلف در بدن زن و مرد مرحله جدیدی از تکامل سلولی در بدن انسان آغاز شده که مردان و زنان را به سطح متفاوتی از توانمندی ها هدایت می کند.
مدیرگروه روانشانی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه بیرجند با اشاره به این که ازدواج از نظر روحی موجب ثبات شخصیت در مردان و زنان می شود ،گفت: زن با ازداوج و قبول مسئولیت مادری در کنار فرزند و شوهر خود رشد می کند و همزمان با تربیت فزرند فرایند تربیت پدر و مادر هم کامل می شود.
خورشید زاده ادامه داد: امروزه دختران و پسران به اشتباه فکر می کنند که با دوستی ها قبل از ازدواج می توانند نیازهای عاطفی خود را برطرف کرده و پس از این روابط خواهند توانست ازدواج موفقی داشته باشند درحالی که دوستی ها قبل از ازدواج موجب بدبینی و افزایش بی اعتمادی در زوج ها شده و خیلی زود بهشت زندگی را به یک جهنم سوزان تبدیل می کند.
وی افزود: فرهنگ سازی مهم ترین راهکار برای رفع موانع ازدواج است و باید نگاه مادی خانواده ها و زوج های جوان را نسبت به مقوله ازدواج از بین ببریم.
کارشناس و استاد روان شناسی بالینی با بیان این که ازدواج ساده و عاشقانه بهترین نوع ازدواج است، گفت: اگر به زندگی حضرت زهرا و حضرت علی (ع) نگاه کنیم می بینم که این ازدواج در نهایت سادگی برگزار شد ولی ثمرات بسیار گرانبها و ابدی (ائمه اطهار) داشت و دلیل موفقیت این ازدواج هم سادگی، تقید به دین و نگاه منطقی به شیوه زندگی بود که با ایجاد آرامش برای حضرت علی، حضرت زهرا و فرزندانشان موجب تحولی شگفت انگیز و عرفانی در زندگی بشریت شده و زمینه تکامل روحی بشریت را به وسیله ائمه اطهار فراهم کرد.
خورشید زاده یادآور شد: تاخیر در ازدواج موجب پوکی استخوان در زنان، بی خوابی، بی مسئولیتی و دمدمی مزاج بودن در مردان می شود و توجه به این نکته ضروری است که آرامش تنها با ازدواج حاصل شده و دوستی های قبل از ازدواج هیچ تاثیری در آرامش و پیشرفت روحی شخص ندارند.
وی بیان کرد: به دلیل بی تقیدی و دوستی با فرد مختلف شخص را به بی ثباتی کشانده ودر درازمدت زمینه انزوا و افسردگی را در فرد فراهم کرده و همچنین زمینه گسترش بیماری های مقاربتی مانند ایدز را ایجاد می کند.
ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا (س) یک الگوی جهانی برای ازدواج
حجت الاسلام شهاب استاد حوزه علمیه و دانشگاه بیرجند و مدیرگروه فلسفه و معارف دانشکده ادبیات دانشگاه بیرجند با بیان این که ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا (س) موجب استحکام شریعت شده است، گفت: این پیوند آسمانی یک الگوی جهانی برای ازدواج به وجود آورده است.
وی با بیان این که الگوی ازدواج حضرت علی(ع) و زهرا(س) تنها یک الگو برای مسلمانان نیست، گفت: این ازدواج به دلیل شرایطی که دارد از جمله سادگی، عشق، توجه به نکات روحی و اعتقادی و جسمی دو طرف ، توجه به هم کفوی وایجاد جهش بزرگ علمی و تربیتی در تربیت فرزندان، یک الگوی جهانی برای ازدواج است.
استاد حوزه علمیه و دانشگاه بیرجند ادامه داد: مهریه در ازدواج حضرت علی و زهرا وسیله معامله، چشم هم چشمی، تضمین برای زندگی و نشانه زور گویی نیست بلکه نشانه ای برای محبت و علاقه بی نهایت مرد به همسرش است.
حجت الاسلام شهاب ادامه داد: رضایت حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(ع) در زندگی از یکدیگر برای قشر جوان بسیار زیبا و مثال زندنی است چون هردو نفر ضمن حفظ احترام از یکدیگر در نهایت رضایت و خوشبختی هستند و این خوشبختی تنها با همکاری متقابل و کاهش خواسته های مادی و تحمل شیرین سختی ها در زندگی به دست آمده است.
وی افزود: در حال حاضر مهریه و جهزیه وسیله ای برای چشم هم چشمی در خانواده ها تبدیل شده و انگار خانواده ها با استفاده از این دوسیله می خواهند از یکدیگر انتقام و زهر چشم بگیرند.
مدیرگروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند با اشاره به این که زندگی حضرت علی و زهرا مصداق عملی آیه لتسکنو علیها است گفت: آرامش و تربیت انسان های وارسته و بلند مرتبه و دریک کلام تربیت خلیفة الله مهم ترین ثمره ازدواج حضرت علی و حضرت زهرا است.
حجت الاسلام شهاب ادامه داد: دوستی ها هیچ وقت جای ازدواج را نگرفته وانحراف روحی و اخلاقی و تولد فرزندان ناشایست و معلول مهم ترین ثمره این دوستی ها است.
وی یادآورشد: با فرهنگ سازی و ترویج سبک زندگی اسلامی در میان خانواده می توان سن ازدواج را کاهش داد.
مشکلات اقتصادی مهم ترین مانع ازدواج جوانان/ خانواده ها سخت گیری ها را کم کنند
مریم مهرور معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی بابیان این که موانع اقتصادی تاثیر مستقیمی بر ازدواج دارد، گفت: خانواده ها سخت گیری های خود را باید در این زمنیه کاهش دهند زیرا با سخت گیری دوستی های خیابانی و پنهانی را در میان جوانان گسترش داده وآینده آنها را تباه می سازد.
وی افزود: بدون همکاری خانواده ها ترویج الگوی ازدواج آسان در جامعه در حد یک شعار باقی مانده و خانواده ها نباید در ابتدای ازدواج توقع یک زندگی کامل و تجملی را از زوج های جوان داشته باشند.
معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی ادامه داد: کانون های تسهیل ازدواج تاکنون تلاش زیادی را برای کاهش هزینه های ازدواج انجام داده و زمنیه ازدواج ساده بسیاری از زوج های جوان را فراهم کردند.
مهرور یادآورشد: با توجه به افزایش سن ازدواج و سوق جامعه در مسیرکهنسالی و پیری، زنگ هشدار را برای پیری جمعیت و کاهش سرمایه انسانی در آینده به وجود آورده و در صورت کوتاهی عاقبت جامعه چیزی جز افسردگی و انواع مریض های صعب العلاج نیست.
امید است خانواده ها و مسئولان فرهنگی با تغییر دیدگاه خود و ترویج فرهنگ ازدواج آسان در عمل و الگو قرار دادن حضرت علی (ع) و حضرت زهرا(س) زمینه ازدواج جوانان را که امروز شاهد اعلام آمار بالا رفتن سن ازدواج هستیم را فراهم کنند.
نظر شما