حسین خاکباز در گفتگو با مهر، اظهار داشت: بیماری هاری از جمله بیماری های شناخته شده بین انسان و دام است.
مدیر مرکز بهداشت و درمان شهرستان سمیرم افزود: این بیماری از طریق تماس جلدی به راحتی انتشار و انتقال پیدا می کند.
وی از ضرورت اطلاع رسانی جامعه و برنامه ریزی ویژه در این رابطه برای منطقه سمیرم سخن گفت و اذعان داشت: مردم در صورت مشاهده دام تلف شده، سگ تلف شده و یا حیوان مشکوک به بیماری هاری از تماس جلدی با آن ممانعت کنند چراکه هر تماس جلدی با حیوان تلف شده نیازمند پنج مرتبه واکسیناسیون هاری است که خود هزینه بالایی را تحمیل می کند.
وی ادامه داد: خون، تماس جنسی حفاظت نشده و انتقال مادر به کودک مهمترین علل شایع شیوع بیماری ایدز محسوب می شود که لازم است مسئولین سمیرم برای این مساله نیز آگاه سازی کنند .
خاکباز در این رابطه با تاکید بر اینکه حساس سازی مسائل بهداشتی و درمانی باید از سنین پایه آغاز شود تصریح داشت : در همه حال پیشگیری بهتر از درمان است .
وی از دامداری گسترده و تولید فرآورده های خام دامی و تاثیر آن بر بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو سخن گفت و اظهار داشت: این بیماری در اثر کم توجهی در ابتدا با سرماخوردگی آغاز می شود و پس از چهار روز خونریزی ادامه می یابد.
مدیر مرکز بهداشت و درمان شهرستان سمیرم افزود: در حالیکه شیوع زودرس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به علت قدرت سرایت بالا می تواند مشکل ساز باشد بنابراین ضروری است افرادی که با دام ارتباط دارند حساسیت لازم را به خرج بدهند.
نظر شما