به گزارش خبرگزاري مهر زود دويچه سايتونگ در تحليل امروز خود آورده است : از ديرباز سياستمداران ترك رابطه مناسبي با مقامات آلماني نداشته اند .
" نجم الدين اربكان " نخست وزير سابق تركيه در سال 1997 ميلا دى پيش از ديدار خود با" كلاوس كينكل" وزير امورخارجه آلمان گفت: وزير امور خارجه آلمان و در مجموع همه سياستمداران اروپايى بايد با ارزشمند قلمداد كردن پيشرفت هاى تركيه همواره در برابر آنها سر تعظيم فرود آورند.
يك سال بعد " مسعود اييلماز" بار ديگر بر بحرانى شدن روابط دو كشور دامن زد وعلا قه آلمانى ها را به توسعه اتحاديه اروپا علا يق آلمانى ها در دوران نازى هاى هيتلر مقايسه كرد.
زود دويچه سايتونگ در ادامه نوشت : شيوه برخورد جديد ترك ها نسبت به آلمان ها بسيارعجيب و دور از ذهن به نظر نمى رسد، زيرا ترك ها بارها چشم اميد به كمك آلمان دوخته اند ولى شيوه برخورد و عكس العمل آلمان ها همواره آنها را
د لسرد كرده است.
اين روزها تركيه با برشمردن دلايل متعددي ازآلمان به عنوان بزرگترين يار و حامي خود در به عضويت در آمدن در اتحاديه اروپا ياد مي كند .
زود دويچه سايتونگ با اشاره به اينكه از دهه 60ميلا دي تا كنون حدود 2 ميليون و 500 هزار ترك در آلمان زندگى مى كنند، و همچنين اين مسئله كه آلمان بزرگ ترين شريك تجارى تركيه در جهان است ، افزوده است: نظرخواهى هاى انجام شده در آلمان نشان مي دهد كه در مجموع آلمانها مخالف عضويت تركيه در اين اتحاديه هستند. نتايج اين نظرخواهى همچنين نشان مي دهد آلمانها همواره از اين مسئله بيم دارند كه عضويت تركيه در اتحاديه اروپا، موجب سرازير شدن كارگران ترك به بازارهاى كار آلمان شود.
به همين جهت است كه وقتى ترك ها يارى آلمان را در ورود كشورشان به اتحاديه اروپا احساس نمى كنند، به خشم آمده و با دلسردى از اين كشور و سياستمدارانش حرف مى زنند.
"ادموند اشتويبر" نخست وزير ايالت بايرن و از اعضاي حزب دمكرات مسيحى (س د او ) ، در دوره گذشته صدارت اعظم اين كشور در جريان يك سخنراني بطوررسمي مخالفت خود را با شركت تركيه در اتحاديه اروپا اعلام كرد و گفت: براى ما عضويت تركيه در اتحاديه اروپا امري دور از ذهن و غير منطقي است .
عده اى ديگر از آلمان هاي مخالف عضويت تركيه در اتحاديه اروپا بر اين عقيده هستند كه عضويت كشوري مانند تركيه كه از اصول اسلامي برخوردار است به هيچ وجه با ساختار فرهنگى اتحاديه اروپا همخوانى ندارد. گروهى ديگر مى گويند كه كشورى در حد و اندازه تركيه ، براى اتحاديه اروپا خيلى بزرگ است و به همين جهت نبايد به عضويت اين اتحاديه در آيد.
با وجود همه اين شرايط پيچيده ، رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه در جريان سفرش به آلمان، به كمك و همكارى آلمان دلبسته و اميدوار است، زيرا گرهارد شرودر صدر اعظم آلمان تا كنون چندين بار بطوررسمي حمايت خود را ازاروپايي شدن تركيه اعلام كرده است .
يوشكا فيشر وزير امور خارجه اين كشور هم اواخر سال 2002 ميلادى حتى با تحسين تركيه به دليل اصلاحاتي كه در داخل كشورش انجام داده اعلام كرد كه معتقد است اتحاديه اروپا بايد با دقت اصلاحات انجام شده در تركيه را ارزيابى كند و در سال 2004 ميلا دي، در صورت مثبت ارزيابي شدن اين نتايج ، تركيه را به عضويت خود در آورد.
روزنامه آلماني زوددويچه سايتونگ در تحليل امروز خود به مسئله به عضويت در آمدن تركيه در اتحاديه اروپا پرداخته است .
کد خبر 21530
نظر شما