به گزارش خبرنگار مهر، مسعود محمدیان صبح پنج شنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت : سیب های تولیدی در این استان از کیفیت بالایی برخوردار بوده و 70 درصد آن به بازار های استان های دیگر و حتی کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر می شود .
وی ادامه داد : 30 درصد باقیمانده نیز در کارخانه های تولید آبمیوه و کنسانتره مورد اسفاده قرار می گیرند که مقدار قابل توجهی از این محصولات نیز به بازار های خارجی صادر می شوند.
محمدیان با بیان اینکه این استان بعد از آذربایجان غربی رتبه دوم تولید محصول سیب در کشور را به خود اختصاص داده است، گفت : درحال حاضر سطوح باغی رقم پایه کوتاه سیب مالینگ در استان 250 هکتار و سطح باغات نهال سیب در استان نیز به هشت هزار و 658 هکتار رسیده است و در آینده نزدیک توان تولیدی محصول سیب اذربایجان شرقی را به صورت چشمگیری افزایش خواهد داد.
وی با اشاره به ضرورت افزایش صنایع تبدیلی در استان گفت : به منظور بازاریابی برای فروش محصولات و به منظور افزایش صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای خارجی باید مراکزی برای فرآوری و صنایع تبدیلی و تکمیلی ایجاد کنیم .
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد : جهادکشاورزی استان درنظر دارد با جلب و جذب سرمایه گذار در این بخش، بتواند در قالب طرح های توسعه کشاورزی شهرستان ها، ایجاد و راه اندازی مراکز فرآوری را عملی سازد تا با توجه به افزایش چشمگیر تولید سیب در استان، علاوه بر جلو گیری از افت قیمت و تضرر تولید کنندگان، راه برای افزایش تولید محصولات فرآوری شده بخش هموار و زمینه اشتغال مولد نیز فراهم آید
وی افزود: توسعه باغات سیب در استان، امرگسترش بیش از پیش صنایع فرآوری و ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات باغی را ضروری و غیر قابل اغماض کرده است.
نظر شما