به گزارش خبرنگار مهر، بسیاری از مردم انتظار داشتند پس از روی کار آمدن دولت یازدهم روند اجرایی امور کشور تغییر کند اما تاخیر در تعیین تکلیف استانداران در کشور موجب شده است انتظارات مختلفی در بین مردم و حتی گروهها و جناحهای سیاسی برای انتخاب استانداران ایجاد شود.
شاید مهمترین دلیلی که موجب شده است مردم خواستار تعیین استانداران در زمان معقول باشد فشارهای اقتصادی است که در دولت قبل بر جامعه وارد شد اما گویی دولت جدید نه تنها عجله ای در تعیین استانداران ندارد بلکه در این خصوص بسیار با تامل وارد شده است.
در استان کرمان به عنوان بزرگترین استان کشور که خواستگاه برخی جریانات سیاسی در کشور نیز می باشد تنور انتخاب استاندار گرم است هر هفته به خصوص در روزهای چهارشنبه همه گوش به رسانه ها دارند تا استاندار جدید را بشناسند اما هر روز انتخاب به هفته بعد و هفته های دیگر موکول می شود.
هم اکنون 16 استان کشور در انتظار استانداران خود هستند اما تاخیر در انتخاب در کلیه استانها دیده شده است امری که جدا از توقعات سیاسی برای طرفداران جناحهای مختلف، موجب نگرانیهایی برای مردم نیز شده است.
در واقع مدیرانی که در دولت گذشته بر مسند کار گذاشته شده اند مطابق با دیدگاههای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی دولت گذشته بر روی کار آمده اند و این درحالی است که دیدگاههای دولت جدید شاهد برخی تغییرات است و مردم نیز انتظار دارند که تغییرات دیدگاهی در امور اجرایی در سطوح پائین تر و در جامعه نیز انعکاس یابد با این وجود استانداران، فرمانداران و بخشداران در سطوح مختلف همچنان طبق همان دیدگاههای دولت دهم در حال فعالیت هستند این امر فلسفه تغییر دیدگاه دولت در امور اجرایی را زیر سوال می برد و این سوال را ایجاد می کند که دولت چگونه می تواند دیدگاههای خود را در استانهای تسری دهد.
فرصتی برای حاشیه های سیاسی
اما مسئله دیگری که از چالشهای انتخاب دیر هنگام استاندار جدید بزرگترین استانهای کشور است عدم تعیین تکلیف مسئولان برای برنامه ریزی امور مختلف است.
در حالیکه بسیاری امور نیاز مبرم به مدیریت زمان دارد و مدیران نیز برای برنامه ریزیهای آینده به ثبات نیاز دارند اما شاهد هستیم عملا 69 روز از فعالیت دولت گذشته است و هنوز تکلیف مدیران استانی مشخص نیست که این نوعی فرصت سوزی محسوب می شود.
ادامه فرصت سوزی در انتخاب استاندار از سوی دیگر فرصت برای افزایش رایزنی ها را در کرمان فراهم کرده است و طبق روال گذشته دو جناح سیاسی در حال رایزنی برای انتخاب گزینه مورد نظر خود هستند.
اصولگرایان و اعتدالگرایان چه می گویند
هم اکنون گزینه های کرمان از دهها مورد به دو گزینه نهایی رسیده است، طبق شواهد اصولگرایان استان به پشتوانه مجمع نمایندگان استان که همگی اصولگرا هستند خواستار ابقاء استاندار دولت احمدی نژاد در دولت روحانی هستند و دلیل خود را نیز علاوه بر تمایلات سیاسی که نقش بسیار مهمی در این انتخاب دارد تجربه اسماعیل نجار در کرمان و استانداری وی در کردستان می دانند.
از سوی دیگر اصلاحطلبان، کارگزاران و اعضای ستاد انتخاباتی روحانی و اعتدالگرایان در استان کرمان به محمد علی کریمی رسیده اند، کریمی نیز استاندار سابق کرمان است و تجربه چهار ساله نمایندگی مردم کرمان را در مجلس شورای اسلامی را نیز دارد.
غیر بومی بودن نکته مشترک گزینه های اصلی
اما نکته مشترک این دو غیر بومی بودن است، تجربه در مدیریت کلان در کرمان نیز گزینه مشترک این دو است اما در نهایت تنها گزینه منفک کننده این دو گزینه تمایلات سیاسی است حال باید دید دولت در نهایت به چه نتیجه ای برای تعیین استاندار کرمان خواهد رسید.
اما بسیاری از مردم کرمان بر این عقیده هستند که سیاست بازی برای انتخاب استاندار کرمان بدون در نظر گرفتن خواست مردم و صلاح استان برای توسعه و پیشرفت امری است که سالهاست به کرمان ضربه زده است و گویی بار دیگر دو جناح سیاسی در کرمان بار دیگر به انتخاب سیاسی روی آورده اند در حالی که کرمان این روزها تنها به گذر از دیدگاههای سیاسی و رسیدن به عملگرایی نیاز دارد.
همدلی و همراهی در راستای توسعه کرمان در سطوح مختلف نیاز مبرمی است که همیشه قربانی جریانات سیاسی شده است و در نهایت کارنامه ای نچندان قابل توجه بر جای مانده است.
نمود این امر را می توان در عقب ماندگی کرمان در بسیاری از امور دانست و از سوی دیگر کارنامه کاندیدهای کنونی برای تعیین استاندار کرمان بسیار تعیین کننده است.
پیشنهاد خبرگزاری مهر/ سنجش عملکرد گزینه های اصلی در زمان تصدی استانداری کرمان
به همین دلیل نیز به دولت توصیه می شود با توجه به اینکه دو گزینه اصلی هر دو استاندار کرمان بوده اند عملکرد آنها را در زمان تصدی این پست در نظر بگیرد و به جای انتخاب سیاسی عملکرد این دو نفر را برای تصمیم گیری نهایی در نظر بگیرد و بار دیگر کرمان را در گیر یک انتخاب برمبنای سیاسی که در آن عملا اهداف جناحی نسبت به توسعه استان در ارجحیت قرار گرفته نکنند.
مردم چه می گویند/ مجمع نمایندگان و دولت سیاسی عمل نکنند
در این خصوص با مردم شهر کرمان به گفتگو نشستیم، محمد یزدان پناه در گفتگو با مهر اظهارداشت: استان کرمان از گذشته خواستگاه برخی از گروههای سیاسی در کشور بوده است و در مقابل نیز در جناح مقابل چهره های سیاسی خودنمایی کرده اند در این میان هر دو جناح در کشور برای توسعه و نظام اسلامی و پیشرفت کشور تلاش می کنند و نمی توان یکی را به طور کل نفی و دیگری را تائید کرد.
وی که یک فرهنگی بازنشسته در کرمان است گفت: کرمان سالهاست درگیر مسائل سیاسی است و کمتر به پیشرفت و توسعه ای بنیادین در کرمان توجه شده است.
توسعه کرمان قربانی سیاست بازی
یزدانپناه گفت: اگر به عمران شهر کرمان نگاه کنید به خوبی مشخص است که این شهر سالها مورد بی توجهی بوده است نه در دولتهای دهم و نهم بلکه در دولتهای قبل تر از آن نیز که به وسیله جناح مقابل نیز مدیریت می شده کرمان به جایگاه خودش نرسیده است.
وی افزود: امروز هم مجمع نمایندگان در حالیکه بسیاری از نمایندگان سایر استانها به دنبال مصلحت استان هستند سیاسی عمل می کند و از سوی دیگر فعالان سیاسی جناح مقابل نیز دید سیاسی دارند و در واقع همان سیکل قبلی تکرار شده است یعنی هر دو جناح در حال رایزنی برای انتخاب گزینه مورد نظر خود هستند اما این سوال مطرح می شود آیا وزارت کشور از آقایان نجار و کریمی برنامه ای برای توسعه استان خواسته است.
چرا کرمان به جای پیشرفت، شهره به سیاست بازی شده است
علی زرین که دانشجوی دانشگاه شهید باهنر کرمان است در گفتگو با مهر اظهارداشت: تاخیر به وجود آمده زمینه افزایش رایزنی ها و درنهایت حواشی را فراهم می کند.
وی گفت: کرمان نیاز به توسعه دارد و دلیلی ندارد اینقدر تصمیم گیریهای کرمانیها سیاسی باشد بطوریکه شهره شده کرمان استانی سیاسی است و بیشتر از عمل به سیاست توجه می شود.
زرین افزود: مردم در انتخابات رای دادند که برخی رویه های قبلی اصلاح شود امروز نیز همین امر را میخواهند در حقیقت اینکه کدام کاندید بتواند این خواست مردم را انجام دهد اهمیت دارد زیرا هر دو این افراد ولایتمدار هستند و امروز باید به تاثیر آنها در پیشرفت استان توجه کرد و نه جذابیت سیاسی برای دیگران.
فاطمه خجسته که خود را یک زن خانه دار معرفی می کند خواستار حل مشکلات استان کرمان توسط مسئولان است.
وی می گوید: ما در طول عمرمان هیچ یک از مسئولان استان را از نزدیک ندیدیم و یا نسبتی با آنها نداریم که بخواهیم به فردی تعصب داشته باشیم و این مسئله نه برای من صادق است بلکه برای بیش از 90 درصد افراد جامعه صدق می کند.
خجسته افزود: من و امثال من تنها می خواهیم در شهری زندگی کنیم که وقتی به شهرهای دیگر سفر میکنیم احساس نکنیم بسیاری از امکانات را در شهر خود کم داریم.
کرمان نیاز به یک مدیر مقتدر دارد/ مشکلات کرمان پا برجاست
وی گفت: این احساس مشترک بسیاری از مردم کرمان است و این حس نتیجه کم کاریهای گذشته است که نیاز به یک مدیر برای رفع آن دارد.
وی که کارشناس جامعه شناسی دارد می گوید: امروز شاهد بسیاری از مشکلات در کرمان هستیم که اراده ای برای رفع آنها عملا وجود نداشته ما میخواهیم فردی استاندار شود که برای رفع این مشکلات برنامه داشته باشد نه اینکه تنها استاندار باشد.
وی افزود: خشکسالی و کمبود شدید آب، خام فروشی، وجود گسترده افاغنه در کرمان، عدم توسعه صنعت در استان و بیکاری گسترده جوانان و همچنین بی توجهی تعجب اور به مسائل میراث فرهنگی در یکی از تاریخیترین استانهای کشور از جمله مشکلات استان است.
خجسته گفت: سوال من این است که هر یک از این افرادی که برای استانداری کرمان مورد نظر قرار دارند عملا برای حل این مشکلات چه کرده اند در این میان کاری به شعار و وعده های انجام نشده نداریم بلکه باید دوران مدیریت هر کدام از این افراد بررسی شود و بعد بگویند مثلا فلان فرد برای استانداری کرمان برگزیده شده است و دلیل آن نیز این است.
وی افزود: انتخاب زمانی مشکل است که از کسی کارنامه نداشته باشیم اما می بینیم که هر یک از این افراد در کرمان کارنامه دارند و باید با توجه به کارهایی که به صورت مشخص در کرمان انجام داده اند سنجیده و انتخاب شوند و مردم نیز در نهایت قضاوت خواهند کرد.
نظر شما