به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد علوی عصر یکشنبه در نشست خبری با موضوع روز جهانی سل با بیان اینکه افتتاح این آزمایشگاه یکی از افتخارات استان است، عنوان کرد: با افتتاح این مرکز آزمایشگاهی از پیدایش موارد مقاوم به سل جلوگیری می شود.
بالا بدون سن سل در خوزستان
وی افزود: انتظار داشتیم سن مبتلایان به سل در خوزستان بالای 50 سال باشد چون سل از قدیم در افراد مسن بیشتر بوده است اما متوسط سن ابتلا به سل در خوزستان 35 سال است که زنگ خطر پائین آمدن سن ابتلا به سل به صدا درآمده است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: یکی از علل این مسئله را می توان در اعتیاد جستجو کرد چون سن اعتیاد در ایران پائین است و 20 درصد موارد سل ریوی خلط مثبت در زندانها کشف شده است و این نشان می دهد که جمعیت مبتلا به سل بالا است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه سیر بیماری سل در پنج سال گذشته صعودی بوده است، اضافه کرد: از سال 87 تا 91 موارد بیماری از 16.6 در 100 هزار نفر به 18.8 در 100 هزار نفر رسیده است.
به گفته علوی، فقر، اعتیاد، خانه به دوشی و حاشیه نشینی از جمله علل دیگر توسعه روند سل در خوزستان هستند.
مقاوم شدن سل به داروها
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، مقاوم شدن میکروب سل را به داروهای درمان سل یک زنگ خطر جدی برشمرد و تاکید کرد: دیده شده که اخیرا میکروبهایی پیدا شده اند که به تمام داروهای سل مقاوم هستند، موارد مقاوم به رده های اول و دوم بیماری سل تعلق دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تاکید کرد: برنامه ما مبارزه با بیماری سل در تمام سطوح است و شعار سازمان جهانی بهداشت هم متوقف کردن سل در نطفه است که به معنای پیدا کردن کانون های آلودگی و تعطیلی آنها است.
وی با اشاره به اینکه دو نوع بیماری خلط مثبت سل و غیر مثبت داریم، بیان کرد: کسی که مبتلا به نوع اول سل است خطر سرایت بیماری را به دیگران با خود دارد که همین مطلب در صورت عدم شناسایی در طول سال می تواند 20 نفر را آلوده کند. ضمن اینکه عدم شناسایی سل ریوی فعال خطر عفونت در جامعه را گسترش می دهد و باعث بزرگ شدن چرخه انتقال عفونت در جامعه می شود.
علوی عنوان کرد: در کشور ما 10 هزار 987 نفر به سل مبتلا هستند که شناسایی شدند و این رقم در خوزستان 580 نفر است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه موارد جدیدی از سل که در یک سال اخیر اتفاق افتاده گزارش شده است، افزود: به صورت شاخص رقم کشوری 14.5 در 100 هزار نفر است و این رقم در خوزستان 18.5 در هفت هزار نفر است.
علوی بیان کرد: اهواز از نظر شیوع سل جزو مناطقی است که با 26 در 100 هزار نفر پر شیوع است ضمن اینکه در مطالعه ای مشخص شد که گرد و خاک هیچ اثری روی شیوع بیماری سل نداشته است.
نظر شما