به گزارش خبرنگار مهر، امروزه راه یکی از مهمترین زیرساختهای لازم جهت توسعه است و وجود راه های ارتباطی مناسب بستری مناسب برای پیشرفت دیگر بخشها فراهم می کند.
راه های ارتباطی امروز نقش مهمی در سرمایه گذاریها نیز دارند ولی متاسفانه استان ایلام از راه های ارتباطی مناسب برخوردار نیست و همین عامل باعث شده کمتر سرمایه گذاران از این استان استقبال کنند.
عدم وجود راه های ارتباطی مناسب در استان ایلام باعث به وجود آمدن مشکلات بسیار زیادی در سطح استان شده به طوری که در حال حاضر یکی از عمده ترین دلایل تصادف در استان جاده عنوان می شود.
سالهای اخیر هرچند پروژه های مهم راهسازی در استان ایلام در حال ساخت است ولی این پروژه ها به کندی پیش می روند و دلیل آن هم شرایط جغرافیایی ایلام است چراکه هزینه راهسازی در این استان به دلیل توپوگرافی بالاتر از سایر نقاط کشور است.
هرچند هزینه راهسازی در این استان بالاتر است و هر ساله بیش از 45 درصد بودجه ایلام به پروژه های راهسازی اختصاص می یابد ولی پروژه ها به کندی پیش می روند و از نبود اعتبار رنج می برند.
راه آهن استان ایلام که در سال جاری کلنگ زنی شده و معلوم نیست چه زمانی به بهره برداری برسد و در توسعه زیرساختهای استان مفید واقع شود.
از طرفی فرودگاه ایلام متاسفانه روزانه فقط شاهد یک پرواز به سمت تهران و به العکس دارد و بیشتر در خدمت مدیران است تا مردم استان و فصل زمستان به دلیل برف و باران بیشتر پروازها کنشل می شود.
نبود راه آهن از یک طرف و عدم وجود پروازهای متنوع به دیگر نقاط کشور در فرودگاه ایلام از طرف دیگر وجود راه های ارتباطی در استان محروم ایلام را دو چندان مهم کرده است.
عدم رشد شبکه حمل و نقل استان ایلام متناسب با نیازها و ضرورت های اقتصادی به مانعی در راه توسعه و رشد اقتصادی استان نیز تبدیل شده است و این استان با وجود مجهز نبودن راه های ارتباطی و فرودگاه نیاز اساسی به راهکارهای جدید حمل و نقل برای بیرون رفتن از بن بست جغرافیایی دارد.
ایلام از کل زیرساختهای ارتباطی مناسب محروم است
کارشناس مسائل اقتصادی در استان ایلام در این ارتباط به خبرنگار گفت: استان ایلام از همه زیرساختهای لازم ارتباطی اعم از راه، راه آهن و فرودگاه محروم است.
علیرضا بارانی اظهار داشت: باید گفت استان ایلام برای توسعه نیازمند زیرساختهای ارتباطی است ولی دقیقا از همین زیرساختهای ارتباطی مناسب محروم است.
این کارشناس بیان داشت: در زمینه حمل و نقل در استان کارهایی انجام شده ولی در هر حال باید با کارهای قویتر استان را از وضعیت فعلی نجات داد و برای این منظور مصوبههای سفرهای هیئت دولت به استان که چهار سفر آن انجام شده و تصمیمات وزارت راه و شهرسازی را از طریق تشکیل یک گروه کاری پیگیری کرد.
وی بیان داشت: سرمایه گذاری که بخواهد با کنسلی پروازهای فرودگاه ایلام و راه های کوهستانی خطرناک روبرو شود از سرمایه گذاری در استان منصرف می شود.
این کارشناس افزود: پروژه های راهسازی در استان ایلام با وجود سالهای متعدد از آغاز شروع آنها هنوز به اتمام نرسیده اند و یکی از مهمترین مصوبات دولت در زمینه حمل و نقل استان ایلام که اختصاص 150 میلیارد تومان به استان ایلام بوده است، هنوز محقق نشده است.
بارانی افزود: این استان دارای راه های پرپیچ و خم کوهستانی و خطرناک است وطول بزرگراه های استان نیز حتی به 40 کیلومتر هم نمی رسد و تنها در مبادی ورودی و خروجی شهرها جاده ها نسبتا عریض می شود.
وی افزود: کارشناسان ترافیکی در بررسی علل این موضوع به این نتیجه رسیده اند که وضعیت جاده های استان یکی از مهمترین علل وقوع این نوع سوانح رانندگی در کنار کنترل نکردن خودرو از سوی رانندگان است.
بارانی افزود: استان ايلام جز معدود استانهاي كشور است كه حتي يك متر بزرگراه ندارد چه برسد به خطوط ریلی و پرواز هوایی مناسب که مهمترین عوامل بازدارنده استان در دست یابی به توسعه همه جانبه است.
وی عنوان کرد: در استان ایلام سرمایه گذاری اندکی در زمینه توسعه راههای استان صورت گرفته است درحالیکه توسعه راه ها به خصوص در مرز بین المللی مهران ضروری است و نبود جاده های مناسب در استان ایلام درحال حاضر باعث فرار سرمایه ها از استان شده است و بخش خصوصی نیز حاضر به سرمایه گذاری در این زمینه نیست.
بارانی اظهار داشت: بحث ایجاد راه آهن از پنج سال گذشته به طور مداوم در استان ایلام وجود داشته ولی با توجه به مصوبه دولت هنوز این مهم در استان اجرایی نشده است.
احداث راه آهن، جاده های ارتباطی، تونل و راه های هوایی تنها عامل خروج ایلام از بن بست طبیعی است که با اجرا و احداث این زیرساخت ها و شناساندن ظرفیتها سرمایه گذاران جذب استان شده و با ایجاد کارخانه ها و صنایع مختلف، ضمن اشتغال زایی و درآمدزایی برای قشر تحصیل کرده منطقه، مانع مهاجرت جوانان فارغ التحصیل به دیگر شهرها می شود.
استان ایلام 20 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و در غرب دامنه سلسله جبال زاگرس قرار گرفته است.
این استان با عراق 440 کیلومتر مرز مشترک دارد و مرز مهران نیز امن ترین مرز برای سفر به عتبات عالیات محسوب می شود و علی رغم فقدان امکانات لازم، تردد فراوانی از این مرز به عراق صورت می گیرد.
نظر شما