میترا رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طی چند سال اخیر افاغنه ساکن در استان اصفهان یک NGO تشکیل دادند که در هر ماه عدهای را به عنوان رابط بهداشتی به مرکز معرفی و آموزشهای بهداشتی به آنها تعلیم داده میشود.
وی با اشاره به اینکه از نزدیک به دو سال پیش به افاغنه استان اصفهان آموزش های بهداشتی ارائه شده، ادامه داد: پس از شناسایی سکنههای افاغنه نشینی مثل مارچین و بابوکان افرادی از افاغنه که قدرت بیان و روابط قوی داشته شناسایی شده و کار آموزش با حدود 20 نفر آغاز شد.
مسئول واحد مشارکت مردمی مرکز بهداشت شماره 2 اصفهان ابراز داشت: طی دو سال اخیر آموزش به افاغنه یکشنبه هر هفته به طور مداوم انجام گرفته است.
وی افزود: برقراری پل ارتباطی با NGO امید مهاجر افاغنه به منظور گسترش آموزش بهداشتی بین آنها را در اولویت کاری خود قرار دادیم و هم اکنون تعداد افاغنه آموزش دیده به 100 نفر رسیده است.
رضایی در ارتباط با محورهای بهداشتی آموزش داده به افاغنه اشاره داشت و گفت: در این ارتباط جزوات و کتب آموزشی تهیه شده که در خصوص بیماریهای واگیردار و غیر واگیر، انواع سرطانها، رفتارهای مخاطره آمیز همچون ایدز، سرماخوردگی مراقبت کودکان و مادر باردار ، سقط جنین و مراقبتهای سالمندی، فشارخون، بیماریهای قلبی و تغذیه آورده شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه بار بیماریهای و سطح بهداشتی افاغنه به صورت علمی پژوهشی انجام نشده، بیان داشت: به زودی طرح پژوهشی در این حوزه نوشته و پس از تصویب به اجرا در میآوریم.
مسئول واحد مشارکت مردمی مرکز بهداشت شماره 2 اصفهان آموزش با بیان اینکه حوزه بیمارهای شایع در این راستا را در محور برنامههای خود قرار دادیم ، اظهار داشت: آموزش در زمینه بیماری سل، وبا، التور و حتی فلج اطفال که احتمال شیوع آن در جمعیت افاغنه میرفت را به طور جدی پیگیر شدیم.
وی در پاسخ به این سوال که" آیا به غیر از افاغنه اتباع بیگانه دیگر همچون پاکستانیها، عراقیها و سوریهها که امروزه جمعیت آنها در اصفهان رو به افزایش است، فکری برای مسائل بهداشتی آنها اندیشیدهاید"، گفت: در حال حاضر تجمعی از گروههای خاص اتباع بیگانه به ما گزارش نشده و در صورت شناسایی این افراد به طور قطع برنامههای بهداشتی برای آنها در نظر میگیریم.
رضایی اظهار داشت: فاکتورهایی همچون مرگ کودک و مادر باردار که شاخص سلامتی هر جامعه است را در بین افاغنه و اتباع بیگانه از سوی مسئولان بهداشتی استان مورد توجه خاص قرار گرفته و برنامههای گستردهای در این حوزه برای این افراد داریم.
وی گفت: به عنوان مثال یک خانواده از افاغنه که به دلیل نداشتن پول قصد زایمان در خانه را داشتند به دلیل ایمنی زایمان و محافظت از مادر و نوزاد طی هماهنگیهای انجام شده با معاونت درمان استان قرار شد در یکی از بیمارستانهای اصفهان بستری شده و نوزاد در محیط بهداشتی متولد شود.
نظر شما